صدایی که شنیده نشد


خبر |

  لطیف ایزدی 

 

 

 

 امسال مراسم تجلیل از روز خبرنگار بخاطر شرایط سخت و دشوار کرونایی بصورت ویدیو کنفرانس برگزار شد. تصمیم بر این بود که به خبرنگاران مستقر در فرمانداری ها و ادارات کل نیز فرصت داده شود ولی متاسفانه فقط به دو - سه نفر بسنده شد. در گنبد دومین شهرستان بزرگ گلستان قرار بود دو تن از خبرنگاران صحبت کنند. یکی از آنها به انتخاب حاضرین این حقیر بود که متاسفانه فرصت نشد. و اما حرفها و دردهایم چه بود؟ به بهانه روز خبرنگار چه مشکلاتی را می خواستم به گوش استاندار و مسئولین برسانم؟

۱- احیای انجمن صنفی روزنامه نگاران:

یکی از خواسته های مهم ما خبرنگاران احیای انجمن صنفی روزنامه نگاران است. این نهاد مدنی که سالهای نه چندان دور، نقش مهمی در انسجام ، پیگری ، مطالبه گری و دفاع از حقوق خبرنگاران و اصحاب رسانه را داشت به محاق رفته است و باید دو باره مثل گذشته احیا شود.

 ۲- تاسیس خانه مطبوعات در گنبد:

یکی دیگر از خواسته های چندین ساله ی خبرنگاران پرتعداد و پرتلاش شرق گلستان راه اندازی خانه مطبوعات استان به مرکزیت شهر تاریخی گنبدکاووس است. بدون شک ایجاد این نهاد در گنبد می تواند بعنوان یک بازوی حمایتی و توانمند ایفای نقش داشته و باعث رشد و پویایی و تقویت خانه مطبوعات استان شود.

 ۳ - مشکل بیمه:

خبرنگاری، بقول امان قلیچ شادمهر نماینده اهل قلم و رسانه ای گنبد " رنج بی گنج "  است. بسیاری از خبرنگاران به عشق وطن و اعتلای کشورشان،  بی مزد و بی منت و یا با کمترین حقوق کار می کنند پس بنابراین ایجاب میکند که حداقل مشکل بیمه خبرنگاران حل شود.‌ بصورت مصداقی می خواهم به دوست رسانه ای ام قیوم آق آتابای مدیر نشریه عصر گلستان اشاره می کنم که مشت نمونه خروار است. آق آتابای که او را بیشتر بعنوان خبرنگار صحرا می شناسند بخاطر دفاع از منابع ملی و مراتع از ناحیه پا به شدت مجروح شد. بیش از پنج‌ ماه است در بدترین شرایط بسر می برد. به علت حل نشدن بیمه اش متحمل هزینه های مادی زیادی شده است. از مسئولین و متولیان امر می خواهیم که با رفع مشکل بیمه، حامی واقعی و کمک حال خبرنگاران باشند.

۴ - رفع تبعیض:

برخی از کانال ها و گروههای تلگرامی  تولید محتوا می کنند و تاثیرگذار هستند و مخاطبان زیادی هم دارند که نقش مهمی در انتشار اخبار و اطلاع رسانی حوادث دارند. ضرورت دارد این ها هم  از حمایت های معنوی و مادی مسئولین از جمله  یارانه ارشاد برخوردار شوند. اینکه خبرگزاری ها، سایت ها و نشریات کاغذی از یارانه استفاده کنند ولی کانالها و گروهها محروم باشند نهایت بی عدالتی است. به باور این قلم در عصر رسانه از همه ابزارها باید برای اطلاع رسانی استفاده کرد. هیچ‌ پنجره ای را به روی صاحبان قلم نبندیم. باید  از همه ظرفیت ها برای دیده شدن و روشنایی هر چه بیشتر جامعه بهره ببریم. تلگرام هم مثل واتساپ و دیگران از محدودیت بیرون بیاید و به رسمیت شناخته شود و این نابرابری باید رفع شود.

۵ - دوری از نگاه امنیتی:

شایسته و بایسته است که از هر گونه نگاه امنیتی به رسانه ها و اصحاب رسانه به شدت خودداری شود. بگذاریم رسانه ها نفس بکشند و با آزادی و بدون استرس و دغدعه امنیتی به کارشان ادامه دهند. خودسانسوری و دوری از نقد و نقادی و پوشش ندادن واقعیت ها برای رسانه به منزله مرگ و بی هویتی است و به هیچ وجه به منفعت ملت و دولت نیست و کشور را دچار خسران و آسیب جدی می کند. در دوران تثبیت نظام یکی از مطالبات اولیه روزنامه نگاران و اصحاب رسانه، حرمت نهادن به آزادی قلم ، پایبندی به جریان آزاد اطلاعات، لزوم پاسخگویی همه ی مسئولین دولتی و حاکمیتی از صدر تا ذیل ، اعتقاد به شفافیت، بیان حقایق و استقلال رسانه ها می باشد. از نهادهای امنیتی که برای امنیت کشور تلاش می کنند می خواهیم در کار رسانه ها دخالت نکنند و با دید وسیع و شیوه تساهلی و تسامحی با رسانه ها برخورد کنند. از هر گونه شکایت ، توقیف ، فشار،  تهدید، ارعاب ، تطمیع ، تحدید و پرونده سازی و افترا و انگ زدن به اصحاب رسانه پرهیز شود.

 

خبرنگار و مدیر اولکامیز