گفت و گو با خواننده و موسس گروه آداک در گرگان: يک کنسرت نمايش کمدي
گفت وگو |
مهران موذني- چندي پيش گروه موسيقي آداک موفق به کسب رتبه اول بخش آکاپلا در جشنواره سرود فجر شد. اين دستاوردي بزرگ در سبکي نو براي موسيقي گرگان بود. اما اين موفقيت يک شبه حاصل نشده است. آداک پس از 2 دهه فراز و نشيب موفق شد به اين جايگاه برسد و اکنون به دنبال تجربيات جديدتري است. کنسرتنمايش کمدي «سمفوني ناجور دلدادگي» که در نوع خودش اولين کنسرتنمايش ايران در سبک آکاپلاست، طي روزهاي آينده توسط گروه کر آداک روي صحنه خواهد رفت. در همين راستا، گفتوگويي داشتيم با ابوذر اسماعيلي ثالث، سرپرست گروه موسيقي آداک.
با سلام و عرض ادب خدمت شما. بفرماييد گروه آداک در چه سالي تأسيس شد، در چه سبکي فعاليت ميکند و تا به امروز چه مسيري را طي کرده است؟
گروه آداک از سال 1386 فعاليت خودش را آغاز کرد. اين گروه از سال 1389 به سبک آکاپلا روي آورده و تا به امروز قطعات زيادي را در ژانرهاي پاپ، کلاسيک، سنتي و جز به زبانهاي فارسي، انگليسي، آلماني و ايتاليايي و با گويشهاي محلي اجرا کرده است. آکاپلا نوعي از موسيقي بدون ساز است که با تکيه بر تواناييهاي خوانندگان انجام ميشود. البته اين سبک در ابتدا مختص موسيقي مذهبي کليسايي بود. اما به تدريج ژانرهاي ديگري را نيز در بر گرفت. همانطور که گفته شد، آداک نيز از اين تنوع سبکي را شامل ميشود. گروه موسيقي آداک علاوه بر يک گروه آوازي، از يک گروه کر با بيش از 60 عضو فعال نيز برخوردار است.
گروه موسيقي آداک در سال جاري موفق به کسب رتبه اول بخش آکاپلا در جشنواره سرود فجر شد. براي رسيدن به اين موفقيت، چه مسيري را طي کرديد؟
سال 1392 در دو جشنواره موسيقي مقاومت و موسيقي فجر حاضر بوديم و به فينال جشنواره مقاومت راه پيدا کرديم. سال 1393 در دومين حضورمان در جشنواره موسيقي فجر، موفق شديم رتبه سوم اين جشنواره را کسب کنيم. سال گذشته نيز در ماه رمضان به عنوان گروه آوازي ثابت در برنامه هلال شبکه يک سيما حضور داشتيم و بيش از 40 قطعه را اجرا کرديم. در نهايت، امسال در جشنواره فجر در بخش آکاپلا، موفق شديم مقام اول را کسب کنيم.
در اين مسير با چه معضلاتي دست و پنجه نرم کرديد؟
از جمله معضلاتي که در ساليان گذشته با آن روبهرو بوديم، تهيه مکان براي تمرين بوده است. آموزش نيز يکي ديگر از مشکلات ما بود. چرا که در اين سبک، هيچ استادي در گرگان وجود نداشت. به همين خاطر، الگوي ما در ساليان آغازين تأسيس آداک ويديوهاي آموزشي اينترنتي بود. عليرغم تمام اين مشکلات، عقب نکشيديم. مسيرمان را ادامه داديم تا با طي کردن پلههاي ترقي به جايگاه امروزمان برسيم.
به تازگي کنسرتنمايشي را تحت عنوان «سمفوني ناجور دلدادگي» روي صحنه خواهيد برد. اين اولين تجربه آداک در اجراي کنسرتنمايش است؟
آداک از ابتداي دهه 90 تا پيش از سالهاي کرونا، هر ساله در تالار فخرالدين اسعد گرگاني کنسرتهايي برگزار ميکرد. سابقه اجراي 6 سانس کنسرت در شهر اصفهان را نيز در کارنامه دارد. با آغاز کرونا کنسرتهاي ما متوقف شد. اما امسال با يک تجربه جديد بازگشتهايم. در تاريخ 6، 7 و 8 آبان کنسرتنمايش کمدي سمفوني ناجور دلدادگي را روي صحنه خواهيم برد. کنسرتنمايش، به طور کلي تلفيقي از يک کنسرت موسيقي و نمايش است. شايد نمونههايي از آن را پيشتر ديده باشيد. اما وجه تمايز و نوآوري سمفوني ناجور دلدادگي، سبک موسيقي آن است. اين اولين باري در ايران است که يک کنسرتنمايش در سبک آکاپلا روي صحنه ميرود. همچنين گفتني است که تمام بازيگران اين کنسرتنمايش، اعضاي گروه آوازي آداک هستند.
از اينکه وقتتان را در اختيار مخاطبان گلشن مهر گذاشتيد، سپاسگزاريم.