مادران شیرده نگران انتقال کرونا به کودکان خود نباشند


گزارش |

مشاوره شیردهی انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر ایران با یادآوری اینکه تاکنون انتقال ویروس کرونا از شیر مادر به نوزاد گزارش نشده، به مادران شیرده توصیه کرد شیردهی را با شستن دست‌ها و داشتن ماسک بر چهره انجام دهند. به گزارش ایرنا، مژگان مظلوم با اشاره به شعار امسال هفته جهانی شیر مادر افزود: امسال به شعار «سیاره ای سالم با حمایت از تغذیه با شیر مادر» مزین شده که حکایت از این دارد که شیر مادر تضمین کننده سلامت هم شیرخوار و هم مادر شیرده است.

■  تغذیه با شیرمادر بسترساز سلامت کودک در بزرگسالی

شیر مادر سلامت شیرخوار را در سنین شیرخواری تامین می کند به این معنا که باعث پیشگیری از ابتلای شیرخوار به انواع عفونت ها مانند عفونت دستگاه تنفسی و گوارشی می شود. همچنین آمار ابتلا به بیماری هایی که در مقطع شیرخوارگی ممکن است نوزاد را درگیر کند را پایین می آورد. مشاور شیردهی انجمن علمی تغذیه با شیر مادر با تاکید بر اینکه در صورت ابتلای شیرخوار، پاسخ به درمان و بهبودی سریعتر خواهد بود و نیاز به بستری آنان کمتر است، افزود: به طور کلی شیر مادر سلامتی کودکان را تا سنین بزرگسالی تامین و از چاقی کودکان در دوران نوجوانی و جوانی که مشکلات عدیده ای را برای فرد بوجود می آورد، پیشگیری می کند. همچنین مانع ابتلای آنان به دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و بسیاری از سرطان ها همانند سرطان خون می شود.

 

■ گرفتن ناگهانی کودک از شیر مادر برای مادر و کودک زیان آور است

مشاوره شیردهی انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر ایران با یادآوری اینکه تغذیه انحصاری شیر مادر تا پایان ۶ ماه است و تغذیه کمکی از پایان ۶ ماه شروع شود، گفت: تغذیه کمکی زودهنگام باعث ایجاد عوارضی همانند انواع آلرژی برای نوزاد می شود و در صورت دیرتر شروع کردن آن مشکلات سوءتغذیه همراه است. وی با بیان اینکه مرجع های علمی جهان تاکید دارند تغذیه با شیر مادر تا پایان دو سال ادامه داشته باشد، ادامه داد: گاه از سوی مادران عنوان می شود که کودک وابستگی شدیدی به شیر دارد و غذا نمی خورد در پاسخ باید گفت غذا نخوردن کودک دلایل خود را دارد و باید آنها را جست وجو و رفع کرد. به عنوان مثال ممکن است بدغذایی کودک ریشه در رفتارهای مادر موقع غذا دادن به کودک باشد و ربطی به شیر خوردن نداشته باشد. مادر می تواند همه این موارد را با مشاوران شیردهی در میان بگذارد و راهنمایی بگیرد. مظلوم تاکید کرد: گرفتن ناگهانی کودک از شیر مادر روشی غیراصولی است که باعث می شود هم از نظر روحی به کودک آسیب بزند و هم  باعث ایجاد آبسه در سینه مادر و احتمال ابتلا به سرطان در بلند مدت شود. بهترین روشی علمی که برای از شیر گرفتن کودک توصیه می شود، روشتدریجی است که هم شیر مادر کم کم کاهش می یابد و قطع شیردهی بوجود می آید و هم وابستگی کودک به تدریج صورت می گیرد. وی با تاکید بر اینکه شاغل بودن مادر مغایرتی با شیردهی ندارد به این مادران توصیه کرد: پیش از رفتن به سرکار اقدام به ذخیره سازی شیر کنید. همچنین مادر در ساعاتی که در سرکار است باید سعی کند هر سه ساعت شیر خود را بدوشد تا تخلیه مکرر کمک کند که شیر مادر کم نشود.

 

■  کرونا از شیر مادر به کودک منتقل نمی شود

مشاوره شیردهی انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر ایران در ادامه گفت وگو یادآور شد: طی آخرین مقالات منتشر شده که به دست ما رسیده انتقال ویروس کرونا از شیر مادر به نوزاد گزارش نشده است. مظلوم به مادرانی که قصد شیردهی دارند و نگران انتقال کرونا هستند، توصیه کرد: در دوران شیردهی ماسک بر چهره داشته باشند، پیش از شیردهی دستها را به خوبی شسته و ضدعفونی کند. با رعایت این نکات جای نگرانی از انتقال ویروس از طریق شیردهی به کودک نیست. وی با بیان اینکه در حال حاضر در شهر تبریز، شیراز، تهران و برخی شهرهای بزرگ بانک شیر تاسیس شده است، درباره کارآیی این بانک ها گفت: این بانک ها تاسیس شده که به داد نوزادان نارس برسد. به این معنا که مادران می توانند شیرهای خود را در بانک شیر اهدا کنند. این شیر فرآوری و آماده سازی می شود و مادران دارای نوزاد نارس که به هر دلیلی شیر ندارند می توانند با مراجعه به بانک شیر، شیر لازم را تهیه کنند. چرا که برای نوزاد نارس شیر مادر صرفا جنبه تغذیه ای ندارد بلکه درمانگر هم هست.