ضرورت وجود بالگرد اختصاصی مستقر در استان برای مهار آتش


یاددداشت اول |

■  با مسوولیت سردبیر

توسکستان در ادامه جنگل‌های هیرکانی و در ارتفاعات استان های گلستان و سمنان قرار دارد  جنگلی منحصر به فرد با ذخیره ی ارزشمندی همچون  انواع درختان از توسکا گرفته تا انواع بلوط و سرخدار و.... 

از یکشنبه ۱۱ آبان جنگل‌های پهن‌برگ توسکستان گرگان آتش گرفت. آتشی که طی هشت روز گسترش یافت ومتاسفانه بسیاری از گونه های گیاهی و جانوری و درختان جنگلی را سوزاند و از میان برد  و خاکستر کرد و اگر باران رحمت الهی به موقع نمی بارید معلوم نبود که تا چه زمانی باید سوختن طبیعت را دردمندانه به تماشا می نشستیم و کاری از دستمان بر نمی آمد. یکی از مشکلات اساسی در مهار آتش سوزی‌های احتمالی، کمبود تجهیزات و امکانات است و در این استان در این خصوص با مشکلات جدی رو به رو هستیم. جنگل های استان گلستان در سال های اخیر متاسفانه به دلیل محدود بودن نیروی انسانی و تجهیزات برای حفاظت و آتش سوزی‌های پیاپی در معرض خطر جدی است. امروز آتش سوزی‌ها مهم ترین چالش جنگل‌ها و مراتع استان است. فراموش نکنیم اگر این جنگل‌ها از بین بروند، ضمن کاهش منابع آبی، گستره بالایی از خاک این منطقه که در طول هزاران سال گذشته تشکیل شده است، از میان خواهد رفت.صیانت از جنگل ها امروز با امکانات محدود و تجهیزات نا کافی و در شرایطی انجام می گیرد  که فرسنگ ها با استانداردهای جهانی فاصله دارد. در این چند روز کمبود امکانات و تجهیزات اطفاء حریق در عرصه های طبیعی و مناطق صعب العبور را به خوبی دیدیم و امیدواریم مسوولان و متولیان منابع طبیعی استان پس از این بتوانند استان را در این خصوص تجهیز کنند.گردشگران و شکارچیان که در جنگل ها حضور پیدا می‌کنند، اقدامات پیشگیرانه را رعایت نمی‌کنند و گاهی سبب آتش سوزی می‌شوند. بنابراین اولین گام برای جلوگیری از آتش سوزی جنگل ها فرهنگ سازی است.  باید حساسیت میان مردم برای حفاظت و صیانت از منابع طبیعی بیشتر شود.

بکارگیری نیروهای متخصص اطفای حریق برای پیشگیری از وقوع بحران در جنگل‌ها و مراتع ابتدایی ترین نیاز صیانت از جنگل‌ها و مراتع استان است.با توجه به سخت گذر بودن بسیاری از مناطق و عرصه‌های طبیعی، نیاز است تا مهار آتش با بالگرد انجام شود بنابراین ضرورت وجود بالگرد اختصاصی مستقر در منطقه به شدت احساس می شود.احیای این منابع طبیعی و جنگل های سوخته استان  نیازمند همت مضاعف مسوولان استانی و ملی برای تخصیص اعتبار و تأمین نیروی انسانی متخصص است. اجرای طرح‌های آبخیزداری، احیا و کاشت نهال و......، مشارکت جوامع محلی و سازمان‌های مردم نهاد را نیز می طلبد.صجنگل‌ها جزیی از ثروت ملی و میراث ارزنده استان گلستان به شمار می روند میراثی ارزشمند که فقط به نسل حاضر تعلق ندارد، بلکه میراثی برای آیندگان و نسل های بعد است. در حفظ و نگهداری از این سرمایه بکوشیم و به فرزندانمان نیزصیانت و حفاظت از منابع طبیعی و ارزش و اهمیت آن را بیاموزیم.