دوگونچی دانش آموز آق قلایی که در کنکور خوش درخشید


گفت وگو |

لطیف ایزدی - زادگاهم دوگونچی، ایل من ، موطن و بخارای من است. با شنیدن نامش فیل من یاد هندوستان می کند و به سویش پر می کشد. بسان طوطی هندوستان مشتاق دیدارش می شود. با شنیدن خبر دلگرم کننده موفقیت یکی از جوانان برومند روستایم در این ایام سخت و ناشاد کرونایی، شادمان و مسرور گشتم، بر آن شدم تا  محمد امین را معرفی کنم. او که در آینده ای نه چندان دور همچو دکتر آنه محمد دوگونچی ، دکتر غنی چوگان ، دکتر حلیم بردی طعنه ، دکتر ناصر اسماعیلی و . .‌ از جمله ی پزشکان حاذق ، سختکوش و نوعدوست دیارش خواهد شد.

محمد امین در خانواده ای بالید که به ارزش علم واقف است :

خاتم ملک سلیمان است علم

جمله عالم صورت و جان است علم 

پدر و مادرش را می شناسم از فرهنگیان خوشنام و بنام آق قلا هستند که دو فرزندشان به پزشکی قبول شده اند، افتخاری که نصیب کمتر خانواده ای شده   است. 

 

■ در ابتدای گفتگو، خودتان را مختصر  و مفید معرفی کنید؟محمدامین دوگونچی هستم متولد سال ۱۳۸۰ ساکن روستای دوگونچی از توابع شهرستان آق قلا.

 

■ چه رتبه ی را کسب نمودید و در  کدام منطقه و کجا قبول شدید ؟رتبه ۷۹۸ و در زیر گروه یک ۷۴۲ سهمیه را کسب کرده و در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در رشته پزشکی قبول شده ام.

 

■ چه عواملی در موفقیت شما تاثیر گذاشت؟ توکل بر خداوند متعال، حمایت های والدین گرامی ام، زحمات دبیران و مسئولین آموزشگاه، برنامه ریزی، رعایت اصول صحیح مطالعه، تلاش و پشتکار

 

■ معدل دیپلم شما چند بود؟ دبیرستان را کجا خواندید ؟معدل دیپلم بنده ۱۹.۸۲ بوده و سه سال منتهی به کنکور را در دبیرستان نمونه دولتی علامه حلی آق قلا تحصیل کرده ام.

■ خانواده تان چه نقشی در پیروزی شما بر کنکور داشت؟گرانقدرترین حامیان بنده در این راه طاقت فرسا بوده اند به ویژه مادر عزیزم .

 

■ در این توفیق ، مدیر و معاونین ، دبیران چه تاثیری داشتند؟تاثیر به سزایی در حاصل شدن این مهم داشته اند. لازم به ذکر است خداوند را شاکرم که توانستم پاسخگوی زحمات  آنان باشم و از همه این عزیزان تقدیر و تشکر به عمل می آورم.

 

■ به هم سن و سالهای تان که دغدغه کنکور و قبولی در رشته های خوب دانشگاهی را دارند چه توصیه ای دارید؟برنامه ریزی اصولی، یادگیری روش صحیح مطالعه، انتخاب هدف و تلاش به اندازه هدف انتخاب شده و یا انتخاب هدف به اندازه تلاشی که انجام می دهیم.

 

■ شیوه مطالعه شما چگونه بود؟ روزی چند ساعت مطالعه مفید داشتید؟در نمای کلی می توانم بگویم سعی کرده بودم که شیوه مطالعه افراد موفق در امور تحصیلی را شناسایی کنم و با توجه به شناختی که از خودم داشتم تغییراتی در آنها به وجود بیاورم و شیوه منحصر به خودم را پیدا کنم. روز هایی که مدرسه می رفتم سعی کرده ام که ۵ الی ۶ ساعت مطالعه داشته باشم و روز هایی که به طور کامل در خانه بودم ۹ الی ۱۰ ساعت مطالعه داشته ام.

 

■ مطالعه دروس عمومی و تخصصی چه تفاوتی دارد؟ در مورد دروس عمومی می توان گفت عمده تمرکز باید روی مطالعه باشد و صرفا به لحاظ کمی زیاد تست زدن کارساز نخواهد بود و در عوض باید مطالعه اصولی داشت و تست هایی زد که به لحاظ کیفی درجه خوبی داشته باشند در مورد دروس اختصاصی یادگیری صحیح و تمرین و تست زیاد هم به لحاظ کیفی وهم کمی تاثیرگذار خواهد بود. 

 

■ چگونه بر خستگی ناشی از تکرار و مطالعه مداوم غلبه کرده اید؟ایمان به هدف بزرگ و استراحت به اندازه.

 

■ آیا به کلاسهای کنکوری ، تقویتی و مشاوره هم می رفتید ؟بله . در کلاس های کنکوری شرکت کردم و لازم می دانم از اساتید گرانقدر  عبداللطیف پقه، علیرضا مردانی، سید حمیدرضا امیرلطیفی تشکر ویژه ای داشته باشم. در بحث مشاوره طبعا مشاور های تحصیلی ام پدر گرامی و برادرم بوده اند.

 

■ بزرگترین مشوق شما در کنکور و کسب این افتخار چه کسانی هستند ؟

پدر و مادر عزیزم و برادر گرامی در صدر مشوق های بنده قرار دارند.

 

■ الگویی هم داشتید ؟طبعا برادرم که خود دانشجوی رشته پزشکی است الگوی تحصیلی خوبی برایم بوده و در زمینه فرهنگی و زندگی اجتماعی والدینم که عضو جامعه بزرگ فرهنگیان هستند الگوهای خوبی برایم هستند.

 

■ در پایان اگر صحبت خاصی دارید بفرمایید؟توصیه ای که به کنکوری های عزیز دارم این است که برای خود رقیب تراشی نکنند و بدانند که بهترین رقیب برایشان خودشان هستند و سعی کنند با داشتن هدف و برنامه ریزی درست هر روز از روز قبل حداقل یک گام جلوتر باشند و بدانند که هیچ چیز با ارزشی آسان به دست نمی آید. در پایان از شما آقای ایزدی تقدیر و تشکر به عمل می آورم که این بستر را برای من مهیا کردید.