گلستان می تواند قطب پرورش شترمرغ باشد


یاددداشت اول |

■ با مسوولیت سردبیر

 

استان گلستان با تولید حدود ۲۰۰ تن گوشت شترمرغ در سال و  با توجه به قابلیت‌ها و پتانسیل  و شرایط مستعد اقلیمی، می‌تواند  قطب پرورش شترمرغ باشد.سوددهی بالای این پرنده وبازدهی بالا به نسبت میزان سرمایه گذاری و تولید فرآورده های متعدد ازین پرنده همچون 

گوشت، تخم، پر، چرم، پوست موجب شده که پرورش شترمرغ در همه جای دنیا طرفداران بسیاری داشته باشد.

شترمرغ پرنده ای بسیار قانع و کم غذاست و توان تحمل کردن دمای منهای ۱۵ درجه و بالای ۵۰ درجه سانتی گراد را دارد. نگهداری اش آسان است و حتی می توان در منزل آن را پرورش داد.

گوشت این پرنده انرژی زیاد و چربی کم و کلسترول پایین دارد و سالم ترین گوشت قرمز است و مزیت دیگر این پرنده این است که  شترمرغ ها عمری طولانی حدود ۵۰ تا ۶۰ سال دارند.

علاوه بر گوشت، فرآورده‌های دیگر شترمرغ همچون پوست، چرم، روغن، گوشت، پر و تخم این پرنده؛ می تواند سهم قابل توجهی از گردش چرخ اقتصاد استان را به خود اختصاص دهد.همچنین اگر زیر ساخت فرآوری دراستان وجود داشته باشد چرم های شترمرغ قابلیت صادرات با  قیمت مناسبی را دارد.

شترمرغ  با داشتن مقاومت بیشتر از سایر پرندگان به انواع بیماری‌ها و انگل‌ها در شرایط نامساعد محیطی و توقع کمتر به مصرف خوراک  می‌تواند پروتئین بسیار ارزشمندی را تولید کرده و با تولید گوشت و تخم،  نقشی ارزنده و موثر در تامین سلامت و تغذیه مردم داشته باشد.

شرایط اقلیمی و جغرافیایی استان گلستان برای پرورش و گسترش صنعت پرورش شترمرغ بسیار مستعد است اما با وجود سودمندی و زودبازده بودن تاکنون مسوولان از پرورش دهندگان حمایت جدی نکرده اند.

حمایت از تولید کننده شامل سخنرانی ها ، مصاحبه های تلویزیونی و مطبوعاتی نمایشی و تبلیغاتی و سردادن شعار حمایت نیست. حمایت از تولیدکنندگان یعنی به عنوان مسوول، شرایطی را فراهم کنید تا تولید کننده با خاطری آسوده کار کند، محصول با کیفیت و سالم تولید کند و دغدغه ی تامین خوراک و فروش محصول تولیدی و ........نداشته باشد.