پیام شهروندان




سخنی با مخاطبان

روزنامه گلشن مهر روزنامه همه ی مردم شریف گلستان است به این خاطر به این اصل حرفه ای همواره پای بند خواهد بود  و از همه ی شهروندان نیز انتظار دارد در تولید محتوای حرفه ای و صادقانه همراه روزنامه باشند. ستون نظرات شهروندان را نیز به این امید منتشر می کنیم تا شهروندان شریف آگاه باشند  که برای ما بعنوان روزنامه نمایندگی شما بالاترین اعتبار است و خواهیم کوشید تمام حرفهایتان را آینگی کنیم و جالب انکه گاهی می بینم چه نویسندگان قابلی  بوده اند که ما متاسفانه از آنها بی بهره بوده ایم به عنوان نمونه در همین نظرات امروز  یادداشت جناب سلیمان  هاشمی کارشناس آبیاری  و یا مطلب  جناب صدایی نظراتی صائب و اندیشمندانه بود و ما بعنوان  گلشن مهر خوشحال خواهیم بود که میزبان قلم هایی این چنین باشیم تا حرفهای مردم را دقیق تر انکاس دهیم.  

   سردبیر روزنامه

 

 

*  ضرورت یکپارچه سازی  زمینهای کشاورزی

اگر یکپارچگی اراضی کشاورزی اجرایی شود و از خرد شدن زمین های کشاورزی جلوگیری شود، شاهد افزایش وسعت بهره برداری ها و بهبود مدیریت مزرعه، افزایش بهره وری از آب و خاک، اقتصادی شدن تولید و افزایش درآمد از طریق کاهش هزینه های تولید، سند دار شدن اراضی و استفاده از مشوق های لحاظ شده در قانون در حداقل زمان، افزایش ضریب مکانیزاسیون و اثربخشی تکنولوژی های جدید در مزرعه و اولویت پرداخت تسهیلات سرمایه گذاری در اراضی کشاورزی خواهیم بود. بابت مطلب بجا و خوب روزنامه ی گلشن مهر خیلی ممنونم و خواهش می کنم ازین دست مطالب بیشتر منتشر کنند.

      محمدجعفرصدایی کارشناس ارشد ماشین آلات کشاورزی

 و مکانیزاسیون

 

مانع توسعه پایدار

خردشدن اراضی کشاورزی یکی از موانع جدی توسعه پایدار کشاورزی محسوب می شود و مانعی در استفاده بهینه و مطلوب از زمین، آب، نیروی انسانی، نهاده ها، مکانیزاسیون، ایجاد طرح های نو، کشاورزی دقیق و دیگر عوامل مؤثر درتولید محصولات کشاورزی است.  خوب است که گلشن مهر به موضوعات کشاورزی اهمیت می دهد زیرا به خوبی و درستی می داند که این استان یک استان کشاورزی است و کشاورزی باید در استان گلستان نقش محوری داشته باشد بنابراین تا زمانی که بخش کشاورزی در استان رونق نداشته باشد مردم استان رنگ رفاه اقتصادی را نخواهند دید.ساماندهی اراضی ابزار استانداردي براي تضمین توسعه روستایی و بهبود بهره وری در فرآیند کاربری اراضی است.طی سالیان اخیر بسیاري از کشورهای جهان با معضلی به نام خرد شدن و پراکندگی اراضی کشاورزی روبه رو بوده اند.این مساله طی سالهای اخیر در استان گلستان تبدیل به معضل شده است باید هر چه سریعتر برای آن چاره ای اندیشید از عنایت گلشن مهر سپاسگذارم اما به نظرم باید به این موضوع بیشتر از یک ستون پرداخته شود با توجه به اینکه مساله ی بسیار مهمی است.در فرایند توسعه پایدار  روستایی، در استان گلستان،  پراکندگی اراضی زراعی نقشی اساسی در عقب‌ماندگی و بهره‌وری پائین زمین و آب بر عهده دارد.این پدیده منجر به هدر رفت بخش قابل‌ملاحظه‌ای از آب، توان اراضی، نیروی انسانی و نهاده‌ها شده و عملاً بسیاری از عملیات‌ بهینه‌سازی در این بخش را غیرقابل‌اجرا می‌کند. از طرف دیگر، افزایش نرخ و راندمان آبیاری، نیز بدون گسترش روش‌های انتقال مدرن آب و اجرای آبیاری‌های تحت‌فشار امکان‌پذیر نیست که لازمه تسهیل و تسریع در اجرای این‌گونه روش‌ها نیز ایجاد زیرساخت و یکپارچه‌سازی اراضی است. حال‌آنکه مانع اصلی برای نیل به این اهداف، پراکندگی اراضی، مشکلات ساختاری در بخش کشاورزی و عدم وجود زیرساخت مناسب برای مانیتورینگ، ارزیابی عملکرد و مدیریت علمی و کاربردی بخش کشاورزی و آب است. بنابراین خردشدن اراضی بر روی استفاده از آب و بهره وری آب نیز تاثیرات بسیار دارد که باید به آن توجه کرد.

سلیمان  هاشمی / کارشناس آبیاری

*   خسارت سیل

پرداخت نشده است

از روزنامه گلشن مهر به خاطر پرداختن به مسایل کشاورزی و مشکلات بسیار این قشر زحمت کش تشکر می کنم و خواهشمندم درباره پرداخت خسارت سیل به کشاورزانی که محصولاتشان به زیر آب رفت و حاصل دسترنج و قسط و وام و بدهی هایشان جلوی چشمانشان از بین رفت هم مطلب بنویسند ما دیگر چشم امید به مسوولان نداریم پدر من کشاورز است و ما فرزندانش کارمند شدیم و به دنبال کشاورزی نرفتیم و نخواهیم رفت با این اوضاع پدرمان هم دست از کشاورزی خواهد کشید.

محمدی / روستای اجن قره خوجه

 

*   ضرورت صنایع تبدیلی

محصولات کشاورزی استان  هر سال حیف و میل و فاسد می شود نبود بازار و صنایع تبدیلی بزرگترین مشکل ما است. برای رفع این مشکل باید صنایع تبدیلی مدرن راه‌اندازی شود. هوشمند کردن اراضی پیشکش......

  یک کشاورز - امضا محفوظ

 

 

*     توجه به الگوی کشت

مسئولان کشاورزی استان الگوی کشت را ترویج نمی‌دهند و هر کشاورزی هر محصولی دلش بخواهد می‌کارد و در موقع برداشت و فروش محصولات هم متضرر می‌شود.در این شرایط سخن از کشاورزی هوشمند زدن به نظرم خیالبافی است یعنی رویاپردازی است.