ناسازگاری اینترنت در تدریس آنلاین


گزارش |

 

گلشن مهر / مرضیه قاسمعلی_ پس از آنکه شیوع ویروس کرونا باعث تعطیلی دانشگاه ها و مدارس کشور شد، دولت برای جلوگیری از عقب ماندگی تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان سازوکارهایی را با محوریت آموزش از راه دور و مجازی در پیش گرفت.

در این باره گفتگوی کردیم با جوادی معلم پایه ی پنجم

وی می گوید: این روش مشکلات زیادی را به همراه داشته از جمله قطع شدن اینترنت. جوادی افزود:  برای ارسال فیلم ها هم دچار مشکل هستیم و به کندی انجام می‌شود و اگر روزی سه یا چهار درس داشته باشیم تنها به دو تای آنها می رسیم. همچنین در این روش بازخورد مستقیم از دانش‌آموزان نداریم آزمون ها واقعی نیستند چون دانش آموزان به کتاب دسترسی دارند. محسن رخشانی دبیر هنر در این باره می گوید: در این زمینه دو مشکل اساسی وجود دارد عدم دسترسی به گوشی اینترنت و عدم توانایی برخی از معلمان در تدریس آنلاین. البته این به این معنا نیست که آنها تخصص ندارند بلکه آشنایی کافی با فضای مجازی را ندارند. متاسفانه در این شرایط اولین چیزی که به فکر تصمیم گیرنده ها رسید تعطیلی مدارس بود، بدون آنکه به عواقب آن فکر کنن و می بایست قبل از تعطیلی مدارس به فکر دسترسی اینترنت برای معلمان و دانش آموزان باشند به ویژه در مناطق محروم و عشایری. البته این روش خوبی های هم داشت و اینکه دانش آموز بعد از اتمام کلاس می‌تواند فایل‌های درسی را چند بار مطالعه کند.

نظر دو مادر را هم جویا شدیم

لیلا مادر شاغل دانش آموز پایه چهارم است او نیز از ضعیف بودن نت و کندی ارسال فایل ها گلایه دارد و می گوید: با وجود داشتن یک نوزاد و گاهی اوقات سر و صدای خانه، دختر بزرگم تمرکز خوبی برای درس ندارد و همچنین هزینه ی اینترنت هم مزید بر علت شده است.

سعیده مادر سه فرزند است و از مشکلاتش اینگونه می گوید: هر سه فرزند من دانش آموز هستند و به تبع نیازمند گوشی اما توان خرید سه گوشی را نداریم و گاهی اوقات درس دو فرزندم با هم تداخل دارد و یکی مجبور است کمتر به درس هایش بپردازد و این مشکلی است که کلافم کرده است. فرزند کلاس اولم بازیگوشی می کند و اصلا پای درس حاضر نمیشود. یک روانشناس در این باره می‌گوید:  سیستم آموزشی در مدارس، معلم محور و به صورت سنتی بود و نهایتا با کامپیوتر انجام می گرفت اما تجربه ی آموزش آنلاین در کشور ما برای اولین بار اتفاق افتاده و طبیعتا مشکلاتی را  به همراه داشته. از مشکلات ضعیف بودن نت نداشتن گوشی و نبود هزینه پرداخت اینترنت که بگذریم مشکل بعدی شاغل بودن والدین است که دانش آموز هنگام آموزش مجازی به کمک آنها نیاز دارد.

مهدیس قربانی نژاد ادامه می دهد: مورد بعدی رها کردن بدون کنترل و محدودیت کودک و نوجوان در فضای مجازی است و ممکن است مخاطراتی را به همراه داشته باشد و همچنین انجام تکالیف دانش آموزان از این طریق آنها را به سمت وابستگی به فضای مجازی سوق می دهد.

در پایان باید بگویم بازار این شکل آموزش با ابتکار و خلاقیت برخی معلمان پخش زنده تلویزیون و پیگیری های بعدی از طریق فضای مجازی حسابی داغ است کاش صاحب نظران قبل از هر تصمیمی کمی هم به عواقب این روش می اندیشیدند و راهکارهای بهتری را ارائه می کردند.