چرا پس از ازدواج احساس تنهایی می کنیم؟ 


تحلیل |

 

دکتر نازنین حبیبی_مسئله ای که بسیاری از زوجینی که به مشاور مراجعه می کنند، از آن شکایت دارند، تنهایی بعد از ازدواجشان است. آن ها بیان می کنند که پس از ازدواج به جای آن که حس تنهاییشان از بین برود، بیشتر از قبل حس تنهایی دارند. در این نوشتار به بررسی این مسئله یعنی تنهایی افراد پس از ازدواج می پردازیم.احساس تنهایی زمانی اتفاق می افتد که علیرغم حضور زوج در یک مکان مشترک، در برقراری ارتباط با همسر ناتوان هستند. زوجین از تنها بودن در کنار هم حس ناخوشایندی دارند.

 

تنهایی پس از ازدواج

وقتی که شما پس از ازدواج حس تنهایی دارید، احساس نمی کنید که جزو چیزی بزرگتر از خودتان هستید. شما احساس تنهایی دارید و هیچ “ما”یی  برایتان وجود ندارد. از نگاه دیگران ممکن است شما زوج خوشحالی به نظر برسید، ممکن است به نظر هم نرسید. در مقابل فرزندانتان ممکن است خود را صمیمی نشان دهید، ممکن است حتی کار شما از رعایت این مسائل هم گذشته باشد. در هرحال وقتی با همسرتان صحبت می کنید، احساس نزدیکی، صمیمیت و امنیت نمی کنید. در واقع هیچ گونه ارتباطی بین خودتان حس نمی کنید. ممکن است احساس کنید که شما و همسرتان در دنیاهای متفاوتی زندگی می کنید و این احساس شما را بترساند و شما را به این فکر برساند که چرا اصلا با او ازدواج کرده اید. همسر شما ممکن است از نظرتان همیشه کارهای اشتباه در زمان های اشتباه انجام دهد و شما با خود فکر کنید که در زمان انتخاب او احمق، بچه و یا کور بوده اید. احساس می کنید که همسرتان به شما توجه نمی کند. تعاریف کمی از شما در رابطه تان می شود و آن تعاریف هم راجع به مسائلی نیست که برای شما مهم است. شما فکر می کنید که همسرتان نمی تواند به سوالات اساسی راجع به مواردی که برای شما مهم است، پاسخ دهد. معمولا نمی توانید مکالمه ی درستی با هم داشته باشید و همسر شما آشفته از این است که نمی داند شما چه می خواهید.اغلب راجع به موارد احمقانه با هم بحث می کنید که این موارد می تواند نشانگر مشکلات عمیق باشد. گاهی اوقات هم بحث کردن تنها راهی می باشد که همسر شما به شما توجه نشان دهد.معمولا زمانی که در ازدواجتان تنها هستید، روابط زناشویی تان به سمت سردی در حال حرکت است.دیگر در مورد اتفاقات روزمره با هم حرف نمی زنید. اگر در مورد روزی که پشت سرگذاشته اید با هم حرف نمی زنید و مکالمه ای طولانی راه نمی اندازید، می تواند نشانه ای از مسدود بودن کانال ارتباطی بین شما باشد.

 

روزهای خاص را فراموش می کنید

همه ی موارد بالا برخی از ویژگی هایی است که افراد از تنهایی پس از ازدواج توصیف می کنند. تنهایی پس از ازدواج تاثیرات آسیب زننده ای بر فرد و ازدواج او می تواند داشته باشد از جمله:

. جذب شدن فردی که احساس تنهایی می کند به دیگران و خیانت

. افسردگی

. سرد شدن روابط بین زوجین

. به خطر افتادن ازدواج زوجین

. بیماری های قلبی و عروقی

. اعتیاد به الکل و مواد مخدر

دلایل تنهایی بعد از ازدواج

مشغله های زندگی مشترک

گاهی مشغله های زندگی مشترک آن قدر زیاد می شود و برنامه های زندگی زوجین شلوغ می شود که دیگر وقتی برای با هم بودن برای آن ها نمی ماند. این وقت نگذاشتن می تواند باعث خلا عاطفی گردد و این خلا عاطفی کم کم می تواند باعث ایجاد حس تنهایی در افراد گردد.

زورگویی و تهدید همسر

اگر یک طرف از زوجین،دائما به طرف مقابل زور بگوید و با او بدرفتاری کند، می تواند باعث ترس طرف مقابل و در نتیجه حس تنهایی او گردد.

 

کمبود حمایت عاطفی

هنگامی که شما نیاز به حمایت عاطفی دارید و این حمایت را از جانب همسرتان دریافت نمی کنید، می تواند به عنوان زنگ خطری از نبود رابطه ی عاطفی درست باشد. وقتی می دانید که حمایت عاطفی دریافت نمی کنید از به اشتراک گذاشتن احساسات خود جلوگیری می کنید و در نتیجه احساس تنهایی می کنید.

 

محدود بودن زمان های دونفره

برخی از زوجینی که بچه دار شده اند ممکن است همیشه توسط بچه ها محاصره شده باشند و زمان های تنهایی ها آن ها بسیار محدود باشد.

 

تجارب سخت گذشته

تنهایی بعد از ازدواج همواره تقصیر همسر شما نیست. اتفاقات یا روابط بد گذشته ممکن است در تنهایی شما موثر باشند. طبق مطالعات پژوهشی، تنهایی بعد از ازدواج شما می تواند نتیجه ی علائم افسردگی یا آسیب های روانی حاصل از روابط ناسالم گذشته با دوستان، والدین یا خواهر و برادرانتان باشد.

 

از بین بردن تنهایی پس از ازدواج

خیلی اوقات می توانیم با انجام رفتارهایی از اتفاق افتادن این تنهایی جلوگیری کنیم:

 

گفت و گو کردن

گفت و گو یکی از موثرترین راه حل ها برای بهبود روابط زن و شوهر می باشد. هر چند وقت یکبار با یکدیگر در مورد موضوعاتی که مورد علاقه ی هردوی شما است صحبت کنید.

 

مرور خاطرات خوش

تماشا کردن فیلم عروسی یا عکس های ماه عسل یکی از راه هایی برای زنده نگه داشتن خاطرات خوش گذشته می باشد.

توجه نشان دادن به کارهای یکدیگر و درک نظرات یکدیگر هم  راه خوبی برای جلوگیری از احساس تنهایی است.

 

اما هنگامی که تنهایی رخ می دهد چگونه از آن بیرون بیاییم؟

اولین گامی که می توانید برای بیرون آمدن از تنهایی بردارید این است که دست از دلسوزی کردن برای خودتان بردارید.

۱)خودتان را بابت حس تنهایی که دارید سرزنش نکنید.

۲)اگر در زندگی مشترک عمیقا احساس تنهایی می کنید سراغ سرگرمی ای بروید که همیشه دوست داشته اید اما به علت محدودیت های ازدواج از آن فاصله گرفته بودید.

۳)سعی کنید با اقوام ودوستانتان معاشرت کنید.

۴)با همسر خود راجع به احساسی که دارید صحبت کنید و در صورت امکان برای بهبود روابطتان از یک زوج درمانگر کمک بگیرید.

۵)یاد بگیرید تنها زندگی کنید و از تنهایی نترسید. شاید این سخت ترین قسمت مسئله باشد که خودتان را دوست داشته باشید و از وقت گذاشتن برای خودتان لذت ببرید. ترحم داشتن نسبت به خودتان کمکی به شما نمی کند اما اگر یاد بگیرید چگونه تنها زندگی کنید، قطعا می توانید توانمندی های پنهانتان را کشف کنید. در آخر باید بدانید که احساس تنهایی پدیده ی نادری نیست و ما در هر مرحله از زندگی ممکن است احساس تنهایی کنیم، مهم این است که برای رها شدن از آن تلاش کنیم و درست تصمیم بگیریم.