ضرورت حمایت از کبدی گلستان 


گزارش |

 

زهرا سعادتی_ورزش کبدی یا همان زو یک بازی ایرانی است که منشأ این بازی بومی محلی بوده. از این رو قوانین کبدی به مرور زمان دچار تغییرات مختلفی شده است و افراد بسیاری به عنوان ورزش حرفه ای آن را دنبال میکنند و علاقه مندان،تیم ها،لیگ هاو تورنمنت های بزرگی را به راه انداختند و قطعا این رشته ی ورزشی تا رسیدن به شهرت ورزش های قدیمی که بیشتر بر روی آنها سرمایه گذاری‌میکنند، راه طولانی در پیش دارد.

خوشبختانه در استان گلستان این رشته به سرعت در حال توسعه است و فراگیری آن از افراد حرفه ای،شناسایی جوانان با استعداد و تلاش در پیشرفت آنان و آموزش، معرفی هرچه بیشتر این رشته ورزشی به افراد جامعه ،گسترش زمین و امکانات می تواند در فهرست فعالیت های بالقوه قرار بگیرد.کبدی به دلیل ماهیت هیجانی و تیمی که دارد، جزء یکی از محبوب ترین ورزش ها شناخته میشود که کمتر کسی پس از تجربه ی آن ناراضی از زمین بیرون می آید در همین راستا تیم ایران تا کنون با همت مربیان و ورزشکاران افتخار آفرین توانسته در سطح آسیا  و تورنمنت های جهانی بدرخشد. اما متاسفانه در این راه بسیاری از مربیان و بازیکنان استان از نبود حامی مالی و اسپانسر، بی توجهی بی مهری هیئت کبدی استان گله مند هستند که چرا یک مربی و ورزشکار حرفه ای آینده ی تضمین شده ای ندارد ؟

کاپیتان سابق تیم ملی کبدی ایران گفت: چندین سال عضو تیم ملی بودیم و مدال های مختلفی برای کشورمان آوردیم اما یک بار هم اداره ی ورزش جوانان استان گلستان با ما تماس نگرفتند که بپرسند چه میکنید. سهیلا صلبی ادامه داد: این وضعیت کلی تمامی ورزشکاران است.

کسی که قهرمان آسیاست و۲۰سال عمر خود را برای قهرمانی و پرورش قهرمانان آینده گذاشته باید اینگونه مورد بی توجهی قرار بگیرد؟صلبی تاکید کرد: به اندازه ی خودم با سختی مشقت برای شهرم مدال آوردم اما شهر من برای من چه کرد! قهرمانی در آسیا، قهرمانی در کشور، قهرمانی در استان و...افتخارات من بوده اما چه فایده.کاپیتان تیم ملی بزرگسالان بودم اما الان باید در سالنی به عنوان منشی از صبح تا غروب کار کنم برای حقوق ناچیز!!

وی با اشاره به نادید گرفتن قهرمانان و دل سرد کردن آنها افزود: ریس هیات کبدی در این عرصه چه میکند؟هربار که با مسئولی تماس گرفتیم در استان گفتن به شما خبر میدهیم.نامه ای هم به استاندار فرستادیم که هنوز متاسفانه از طرف  استانداری رسیدگی و پیگیری نشده است.چندین بار با مدیران تربیت بدنی ملاقات کردیم اما تاثیری نداشت. صلبی در پایان اضافه کرد: در این راه که هیچ مسئولی زحمت های ما را ندید از جانب خودم و دیگر ورزشکاران این رشته تشکر ویژه ای از اعظم مقصودلو که همیشه حامی ورزشکاران و مربیان بود دارم که برای ما بسیار زحمت کشید. محمد شعبانی سرمربی تیم ملی کبدی ساحلی ایران عدم بودجه و نبود اسپانسر را بزرگترین مشکل کبدی گلستان دانست و اظهار کرد:استان گلستان پتانسیل های بسیار خوبی در بخش کبدی بانوان و آقایان دارد اما بسیاری از بازیکنان از نبود اسپانسر مالی رنج میبرند. آنها میخواهند برای استان خودشان بازی کنند اما وقتی شرایط فراهم نیست ناچارند با استان های دیگر قرارداد ببندند. سرمربی تیم ملی با انتقاد از عدم حمایت مسولین از ورزشکاران کبدی تاکید کرد: اگر مسولین از بازیکنان حمایت کنند مطمئن باشید که کبدی استان هنوز هم اقتدار خود را در مسابقات خواهد داشت اما اگر حمایت نشود کبدی در چند سال آینده از استان ما رخت خواهد بست. شعبانی در پایان اضافه کرد:نبود سالن های اختصاصی برای توسعه این رشته در میان نوجوانان و جوانان، از جمله مشکلاتی است که برای رفع آن نیازمند حمایت مسئولان و علاقه مندان به این رشته ورزشی هستیم.پس کبدی ورزشی بومی است که به تقویت و حمایت نیاز دارد و نبود اسپانسر برای شرکت در مسابقات که تیم را حمایت کند از مشکلاتی است که گریبانگیر آن هستیم!بعد از کشور هند،ایران در رشته کبدی حرف اول را می زند پس نیازمند حمایت مالی، بال و پر دادن استعدادهای کشف نشده هستیم.