الو مشاوره 




 

سوال) از چه راه‌هایی می‌توان آرامش لازم را برای تربیت فرزندان به دست آورد؟ 

جواب: برای کسب آرامش از راه‌های زیر استفاده کنید:

1. یاد خدا: بهترین راه برای کسب آرامش، یاد خداست. این فرمان خود اوست که می‌فرماید: دل آرام گیرد از یاد خدا 

2. تنفس عمیق: اکسیژن را بطور کامل در حد چهار ثانیه به فضای شکم برسانید در حدود دو ثانیه آن را حبس کنید و به آرامی در حد چهار ثانیه بیرون دهید. هر قدر تنفس عمیق شما بیشتر باشد، آرامش افزون‌تری خواهید داشت.

3. ایجاد آرمیدگی: به پشت دراز بکشید. دست‌ها را روی ران های پا قرار دهید. چشم‌ها را ببندید. نفس عمیق بکشید. در حدود پانزده ثانیه آن را حبس کنید و پس از بازدم، دو بار تنفس عمیق را تکرار کنید.

4. کشش عضلانی: انگشتان دو دست خود را به هم قفل کرده، بالای سر ببرید و عضلات تمام بدن خود را بکشید. لحظه ای نگه دارید و بعد تمام بدن را شل کنید. آن قدر شل و رها که گویا از سنگینی به زمین فرو می‌روند و پس از آن، دو بار نفس عمیق بکشید. 

5. یوگا: روی زمین دراز بکشید. پشت دست‌ها را با فاصله یک وجب از بدن، روی زمین قرار دهید. پاها را به اندازه عرض شانه بازکنید. از دنیای خارج جدا شوید و آن را رها سازید. آسمان بی‌کران، دریای آرام و نسیم درختان بیندیشید. چشم‌ها را ببندید. لب‌ها را روی هم گذاشته، درحالی‌که دندان‌ها کمی از هم فاصله دارند، عضلات خود را از نوک انگشتان پا تا عضلات صورت، سفت و باسن را از روی زمین بلند کنید. بدن را تا حدی که می‌توانید به همین شکل نگه دارید و ناگهان رها کنید. تصور کنید بدنتان به زمین فرو می‌رود؛ سپس به آرامی بنشینید و چهار زانو بزنید. دست‌ها را روی هم بمالید و با گرمای آن صورت را ماساژ دهید. کف دست‌ها را روی گوش‌ها بگذارید و بچرخانید. نوک انگشتان را داخل موها فرو برید و به سمت بالا روی پوست سر بکشید. این کار را از قسمت‌های مختلف سر جلو و عقب چند بار تکرار کنید و بعد چشم‌ها را بگشایید. دنیا را زیباتر خواهید دید و احساس آرامش خواهید کرد. 

سوال)

دختر سیزده ساله ام هنگام مطالعه تمرکز حواس ندارد. با چه راهکارهایی می توان تمرکز او را بیشتر کرد؟

جواب: عدم تمرکز فرزند نوجوان شما عللی دارد: 

1. وضعیت نامناسب روحی: نوجوانی که از مشکلی روحی رنج می‌برد، هنگام مطالعه تمرکز نخواهد داشت. مشکلات روحی روانی او را از بین ببرید.

2. ورود افکار متفرقه به ذهن: از مهم‌ترین عوامل عدم تمرکز هنگام مطالعه، ورود افکار متفرقه به ذهن است. به او بیاموزید تا از راه‌های چالش با افکار منفی استفاده و افکار متفرقه را از ذهن خود دور کند: 

الف) آن را در کاغذی بنویسد و با خود بگوید بعد درباره‌اش فکر خواهم کرد. 

ب) از عدد صد به شکل معکوس بشمارد در کمتر از سی‌ شماره فکر متفرقه او را رها خواهد کرد. 

ج) تعداد حروف متن پیش روی خود را بشمارد در کمتر از سی حرف فکر متفرقه دور خواهد شد.

د) بکوشد یک یا دو بیت شعری را که در کودکی حفظ بوده بخواند.

ه)حل مسئله ساده ریاضی (جمع تفریق ضرب تقسیم) فکر متفرقه را دور می‌سازد.

اثر این راهکارها بدین جهت است که ذهن را برای ثانیه‌هایی اندک مشغول می‌کند تا جلوی فکری را بگیرد که اگر وارد ذهن شود دقایقی آن را مشغول خواهد کرد. 

3. زمان نامناسب: هم‌زمانی مطالعه با برنامه دلخواه تلویزیون، مطالعه پیش از انجام فعالیت مورد علاقه، زمان خستگی، هنگام بی‌حوصلگی، قبل از غذا و پس از غذا، تمرکز او را دچار مشکل می‌کند. 

4.مکان نامناسب: مکان زیاد سرد یا گرم، دارای نور نامناسب، پرسروصدا، شلوغ و بهم ریخته و دارای تصاویر گوناگون، تمرکز او را به هم می‌ریزد.

به او بیاموزید که هنگام مطالعه، کتاب درسی، روزنامه، مجله یا کتاب غیردرسی را در دید خود قرار ندهد. 

5. لباس نامناسب: لباس تنگ یا لباس زبر ضخیم، تمرکز او را دچار اختلال می کند.