۷۸ هزار هکتار از اراضی به سیستم آبیاری نوین مجهز ش




 

برای آگاهی از روند اجرای آبیاری مکانیزه به سراغ رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان رفتیم، مختار مهاجر به خبرنگار مهر گفت: ۲۵۰ هزار هکتار اراضی آبی در گلستان وجود داشته که ۲۱۰ هزار هکتار آن قابلیت اجرای سیستم‌های نوین آبیاری را دارد.

 

وی افزود: تاکنون ۷۸ هزار هکتار اراضی به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز شده و هشت هزار هکتار هم در دست اجرا داریم.

 

مرهم آبیاری نوین بر زخم خشک‌سالی/ مزارعی که سفره‌ آب را خالی کرد!

 

طبق گفته مهاجر حدود ۶ هزار هکتار هم آبیاری کم‌فشار انجام‌شده که در آن تا ۲۵ درصد صرفه‌جویی رخ‌داده است.

 

وی بیان کرد: در برنامه هفتم توسعه در صورت تأمین منابع مالی، سالانه بین ۱۰ الی ۱۵ هزار هکتار اراضی به سیستم آبیاری نوین مجهز خواهد شد.

 

مهاجر گفت: میزان اعتبار این بخش در سال جاری ۶۵ میلیارد تومان بوده که تلاش می‌کنیم مبلغ آن را بیشتر کنیم و قول‌هایی هم در این زمینه داده‌شده است.

 

وی با بیان اینکه استان توان مکانیزه کردن آبیاری ۱۵ هزار هکتار را در سال دارد، افزود: اگر منابع مالی تأمین نشود روند طولانی‌تر خواهد شد.

 

رتبه ۵ گلستان در اجرای سیستم‌های نوین آبیاری

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان اضافه کرد: پیش از این میانگین اجرای سیستم آبیاری نوین سالانه بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ هکتار بود که در سال‌های اخیر آن را به هشت هزار هکتار رساندیم.

 

مرهم آبیاری نوین بر زخم خشک‌سالی/ مزارعی که سفره‌ آب را خالی کرد!

 

وی افزود: ازنظر اجرای سیستم‌های آبیاری، امسال گلستان مقام پنجم را در کشور کسب کرده است.

 

مهاجر در خصوص چگونگی اجرای این طرح، بیان کرد: تا ۸۵ درصد هزینه در سقف مصوب بودجه سالانه به کشاورزان بلاعوض پرداخت‌شده و مابقی را باید خود آن‌ها پرداخت کنند.

 

وی با تأکید بر اینکه نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر در بخش کشاورزی است، گفت: در طول ۴۰ سال گذشته حدود ۴۰ هزار هکتار از اراضی گلستان به سیستم آبیاری نوین مجهز شد اما تنها در هفت سال اخیر ۴۰هزار هکتار را عملیاتی کردیم و هرچه اعتبارات بیشتر باشد می‌توانیم بقیه اراضی را ظرف مدت هفت سال و حتی کمتر به پایان برسانیم‌.

 

مهاجر افزود: در ۷۸ هزار هکتار آبیاری تحت‌فشار راندمان عملکرد آبی ۷۵ الی ۸۰ درصد است یعنی مصرف آب به یک‌سوم تقلیل یافته درحالی‌که در موارد سنتی تا ۳۰ الی ۴۰ درصد بوده است.

 

کاهش نزولات جوی در سال‌های اخیر در کنار پایین رفتن سطح آب سفره‌های زیرزمینی ضرورت سرمایه‌گذاری برای توسعه آبیاری نوین در اراضی زراعی گلستان را چند برابر می‌کند؛ امری که در صورت بی‌توجهی به آن امنیت غذایی این استان را به مخاطره خواهد انداخت و هزاران بهره‌بردار فعال در حوزه زراعت را با چالش بیکاری روبرو خواهد کرد.

 

یقیناً مدیران دولت سیزدهم در اولویت‌های منظور شده برای این استان، باید نگاه ویژه‌ای به سیستم‌های آبیاری نوین داشته باشند.