جاده بجنورد گلستان در انتظار


خبر |

 

چهار بانده شدن محور بجنورد-گلستان از مصوبات سفر اول رئیس جمهور به خراسان شمالی در سال ۹۴ بود اما این طرح پس از سال ها به اتمام نرسید و حال دولت آینده باید پروژه را به سرانجام برساند. به گزارش مهر، جاده بجنورد به گلستان به دلیل مسیر خاص و از سوی دیگر دو طرفه بودن یکی از جاده‌های خطرناک شرق کشور محسوب می‌شود به طوری که بعید است طی چند هفته خبر از یک تصادف هولناک در این جاده را نشنویم. در یکی از این حوادث هفته گذشته دو دستگاه پراید با یکدیگر تصادف کرده و یک سرنشین جان خود را از دست داد.

وعده‌ای که محقق نشد

این مسیر دو طرفه بنا بود تا سال ۹۶ چهار بانده شود. حسن روحانی، رئیس جمهور دولت یازدهم و دوازدهم در سفر نخست خود به خراسان شمالی در ۲۴ خرداد ماه ۹۴ گفت: چند جمله‌ای هم درباره طرح‌هایی که مصمم هستیم به حول و قوه الهی در دولت یازدهم برای استان شما انجام دهیم. عمدتاً این طرح‌هایی که می‌گویم در سال ۹۴ یعنی امسال و سال ۹۵ و برخی از آن‌ها در اوایل سال ۹۶ ان شاء‌الله و با حمایت شما مردم و با تلاش مسئولان اجرایی، عملیاتی خواهد شد. وی افزود: اولین طرح، تکمیل بزرگراه بجنورد به جنگل گلستان است؛ این مسیر بزرگ که ۲۵۰ کیلومتر است، مجموعاً نیاز به ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار دارد. ما این بحث را با ورزا در تهران مطرح کردیم کمی سخت‌شان بود که کل پروژه را در اختیار بگیرند، اما در سال ۹۴ الی ۹۶، اجرایی و عملیاتی خواهد شد. از ۲۵۰ کیلومتری که حسن روحانی در آن سخنرانی بیان کرد، ۱۴۰ کیلومتر آن مربوط به خراسان شمالی بود؛ اما نه تنها تا سال ۹۶، بلکه تا پایان دولت سیزدهم نیز این میزان تکمیل نشد. به این ترتیب جاده‌ای که طبق گفته مسئولان استانی و ملی محل عبور سالانه بیش از ۱۵ میلیون مسافر است، همچنان به جاده مرگ مشهور ماند. در دی ماه سال گذشته معاون عمرانی استاندار خراسان شمالی با اشاره به اینکه تا پایان سال جاری بخش‌های در دست اجرای محور بجنورد - جنگل گلستان به طول ۳۵ کیلومتر، شامل بتن ریزی پل‌ها به اتمام رسیده و آسفالت می‌شود، گفت: باقیمانده مسیر در کل استان تا پایان تیرماه سال بعد به اتمام خواهد رسید.

۴۰ کیلومتر باقی ماند

اما طی هفته گذشته فقط ۳۶ کیلومتر از پروژه بزرگراه بجنورد-گلستان در غالب طرح بهره برداری از ۳۲۱ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در کشور با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس جمهور و وزیر راه و شهرسازی افتتاح شد. غلامرضا هوایی در حاشیه این مراسم گفت: برای اجرای این پروژه راه سازی از محل اعتبار ملی حدود ۲هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال هزینه شد. وی تصریح کرد: از مسافت ۱۴۰ کیلومتری محور بجنورد- جنگل گلستان به عنوان پرترافیک ترین محور استان خراسان شمالی حدود ۱۰۰ کیلومتر در دولت یازدهم و دوازدهم چهار خطه شد و زیر بار ترافیک رفت. طبق بررسی‌های انجام شده از ۳۶ کیلومتر راهی که افتتاح شد، ۲۳کیلومتر آن باند دوم کنارگذر شمالی بجنورد است که البته از ماه‌ها قبل زیر بار ترافیک رفته بود. ۳ کیلومتر دیگر از این میزان دور برگردان ورودی کنارگذر شمالی بجنورد از سمت جاده آشخانه- بجنورد است. ۶ کیلومتر در قطعه محدوده روستای بدرانلو و ۴کیلومتر در محدوده روستای رباط قره بیل از بخش‌های دیگر افتتاح شده می‌باشد که گفته می‌شود تا بعد از عید قربان زیر بار ترافیک خواهد رفت. با زیر بار ترافیک رفتن این ۱۰ کیلومتر هنوز حدود ۳۰تا ۴۰ کیلومتر از محدوده حادثه خیز بجنورد- گلستان دو طرفه باقی مانده است.

اعتبار کافی نیست

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی نیز در این خصوص گفته بود: در سال جاری مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه هزار میلیارد ریال برای این محور مصوب کرد که ۶۰۰ میلیارد ریال برای این استان و ۴۰۰ میلیارد ریال نیز به استان گلستان تخصیص داده می‌شود. قاسم قاسمی افزود: اعتبار حدود ۶۰۰ میلیارد ریالی برای تکمیل حدود ۴۰ کیلومتر از محور بجنورد- جنگل گلستان کافی نیست و نیاز به چندین برابر این اعتبار است که با توجه به قرارگیری پروژه در زمره مصوبات سفر هیأت دولت به نظر می‌رسد که باید اعتبار آن نیز هر چه سریع‌تر تامین شود. مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی تملک اراضی حاشیه طرح را مشکل به مراتب دشوارتر از تأمین اعتبار اعلام کرد و اظهار داشت: بخش زیادی از اعتبار این پروژه باید صرف تملک اراضی محل طرح شود و گاهی نیز برخی از صاحبان این اراضی همکاری لازم را با وزارت راه و شهرسازی و در مجموع دولت ندارند و این عدم همکاری نیز پروژه را تحت تأثیر قرار می‌دهد. قاسمی در انتها گفت: بنای دولت در اجرای پروژه‌های عمرانی به خصوص راه سازی در زمانی که طرح به املاک و اراضی مردم برخورد می‌کند، رسیدن به یک توافق همراه با تعامل با مردم است و امید می‌رود مالکان نیز همراهی با دولت داشته باشند تا این پروژه‌ها زودتر به پایان برسد. به این ترتیب یکی از وعده‌های اصلی دولت روحانی به مردم خراسان شمالی ناتمام ماند و حال اتمام پروژه مذکور بر عهده دولت سیزدهم است.