کودکان معصوم  علی آبادی زیر آوار بی تدبیری 


یاددداشت اول |

 

■ با مسوولیت سردبیر

اگرچه دست‌اندرکاران حوزه ساخت و ساز درباره کاهش ریزش آوار بر اثر گودبرداری در استان آمار می‌دهند اما همچنان شاهد این رویداد هستیم. به دنبال گودبرداری غیر اصولی برای احداث یک مجتمع در علی آباد کتول صبح شنبه بخشی از دیوار ساختمان مجاور که مهدکودک و پیش دبستانی بود ریزش کرد و بر اثر این حادثه ۲۲ نفر از  دانش‌آموز و مربی مصدوم شدند.

بدون تردید با توجه به عمق بالای گودبرداری، تدابیر حفاظتی و ایمن‌سازی ساختمان‌های مجاور لحاظ نشده است ومالک زمین، بدون ایمن‌سازی ساختمان‌های اطراف، عملیات گودبرداری را آغاز کرده است.اگراجازه گودبرداری به پروژه ها بدون نظارت های نظام مهندسی داده نشود شاهد اتفاق های تلخی این چنین نخواهیم بود.در واقع برای هیچ پروژه ای نباید پروانه ساخت بدون مهندس ناظر و محاسبه طراحی صادر شود و در حادثه اخیر و گودبرداری غیر اصولی انجام شده اگر روال قانونی رعایت نشده باشد باید تمام افراد مسبب در نزد قانون پاسخگو باشند. درخصوص این ساختمان از آنجا که براساس اخبار، مالک، پروانه ساختمانی از شهرداری نداشته و بدون کسب پروانه شروع به کار کرده است  هم شهرداری و هم پلیس ساختمان در مظان اتهام قرار دارند.

گودبرداری مهم ترین بخش در ساخت و ساز است و مشخص نیست این ساختمان مهندس ناظر، مهندس ذیصلاح و مهندس طراح داشته است یا خیر اما اینکه قصوری اتفاق افتاده محرز و قابل پیگیری قضایی است.ممکن است طبق محاسبات مهندس ناظر، گودبرداری این زمین به لحاظ محاسبات و بافت خاک بدون اشکال بوده باشد اما مساله این است که در گودبرداری سنجش میزان مقاومت ساختمان های مجاور از اهمیت بیشتری برخوردار است که یا انجام نشده و یا متاسفانه انجام شده اما نادیده گرفته شده که در هر صورت کوتاهی شده است.درمورد حادثه اخیر در علی آباد کتول و جراحات جسمی و بیش از آن جراحات  روحی و روانی که به کودکان معصوم و خانواده هایشان وارد شد و مطمینا هیچ گاه از خاطرشان محو نخواهد شد بدون شک قضیه بغرنج تر و حساس تر است.

گذشته ازاینها سازمان نوسازی مدارس که وظیفه ی توسعه و تجهیز مدارس ومسوولیت مقاوم سازی مدارس فرسوده را دارد و آموزش و پرورش نیز باید در این خصوص پاسخگو باشد.