ضرورت ارزیابی سیاست ها ی فرهنگی استان


یاددداشت اول |

 

■ با مسوولیت سردبیر

 

فرهنگ عمومی مجموعه ای از عقاید،‌ ارزش‌ها وهنجارهاست که در میان عموم مردم جامعه رایج است والبته ابعاد بسیار وسیعی با وجوه متعدد و گسترده دارد.

در استان گلستان اقوام مختلف در کنار هم زندگی می کنند وبه دلیل این تکثر فرهنگی ارزشها، باورها، هنجارها و معیارهای خود را دارند اما از الگوهای رفتاری عام در جامعه تبعیت می کنند. 

از آنجا که فرهنگ عمومی بر ارتقاء و رشد در مسیر توسعه بسیار تاثیرگذار است بنابراین شناخت و بررسی آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. 

در واقع  برای دستیابی به توسعه، فرهنگ عمومی و زیربنا‌های فرهنگی و اصول بنیانی رفتارهای فرهنگی را باید به درستی شناخت و آنچه را که ارزش های نامطلوب و آنچه را که ضد ارزش تلقی می شود تغییر داد و اصلاح کرد.

برای تحقق این هدف به عنوان اولین قدم باید استعدادها، ‌قابلیت ها و توانمندی های فرهنگی استان شناسایی شود در ادامه طرح های عملیاتی و کاربردی برای بهبود شاخص های فرهنگ عمومی استان ارایه شده  و سپس با همکاری  همه دستگاه های  اجرایی برنامه های فرهنگی استان ساماندهی و اولویت بندی و برای اجرا آماده شود.هرچند شناخت و اطلاع از وضع فرهنگ عمومی و اصلاح و ارتقای آن و نظارت و پیگیری بر مسایل فرهنگی استان در حیطه وظایف شورایی به نام شورای فرهنگ عمومی است اما از آنجا که این شورا در انجام مسوولیت های خود ناتوان بوده و قادر نبوده است در بهبود شاخص های فرهنگ عمومی استان تاثیرگذار باشد و به تشکیل جلسات نا منظم وبی حاصل و تصویب مصوباتی که در پیگیری و اجرای آن نیزتردید است بسنده کرده است بنابراین ارزیابی روند اجرایی سیاست ها و برنامه های فرهنگی در استان توسط تیم تازه نفس مدیران فرهنگی استان در آینده نزدیک یک ضرورت اجتناب ناپذیر خواهد بود.

شایسته است متولیان فرهنگی استان با سیاست گذاری‌های کارآمد برای اصلاح، رشد و ارتقای فرهنگ عمومی اقدام کنند و از آن در مسیر توسعه بهره لازم را ببرند.