جشنواره فیروزه ظرفیتی برای تولید و صادرات صنایع دستی 


خبر |

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان گفت: جشنواره کالاهای فرهنگی(جایزه فیروزه) ظرفیتی برای تولید انبوه، صادرات و برندسازی آثار صنایع دستی اقوام مختلف این استان است. به گزارش روابط عمومی، عادله کشمیری در آیین رونمایی از پوستر و فراخوان سومین دوره جشنواره کالاهای فرهنگی استان در سالن جلسات این اداره کل افزود: این جشنواره با سه موضوع، محور اول هدایای فرهنگی نظیر زیور آلات، رودوزی، صنایع دستی بومی مصرفی و کاربردی، قلم زنی روی مس، سفال، کاشی سنتی، نگارگری و تذهیب، منبت و غیره ،محور دوم عروسک و محور سوم اسباب بازی برگزار می شود. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان بیان کرد: علاقه مندان می توانند آثار خود را در پرتال(درگاه)  jayezehfiroozeh.ir بارگذاری و اصل اثر را به دبیرخانه جشنواره در اداره کل تا ۲۰ دی ماه ثبت نام و ارسال کنند.

وی تصریح کرد: سومین جایزه فیروزه جشنواره کالاهای فرهنگی گلستان با هدف زمینه‌سازی برای نوآوری و تبادل اندیشه‌ها و آموخته‌های هنرمندان استان، تقویت ظرفیت فرهنگ ایرانی- اسلامی، افزایش مصرف آثار و تولیدات استان، ایجاد توجه فرهنگی میان خانواده‌ها، توجه به ابتکارات و خلاقیت‌های مردم و نهادهای غیردولتی در رابطه با کالاهای فرهنگی با الگوی نمادی اقوام مختلف با عنایت به شعار سال امسال برگزار می‎ شود. وی خاطرنشان کرد: این جشنواره متناسب با شعار امسال در راستای استفاده از ظرفیت های اقوام و حمایت از صادرات و تولید انبوه کالاهای فرهنگی اقوام به همراه برندسازی آنان است. وی اظهارداشت: با توجه به اینکه اکثریت اقوام کشور در گلستان مستقر هستند از تنوع هدایای فرهنگی نظیر گلیم باقی، فرش و زیورآلات مختلف برخوردار است و باید از نمادهای قومی در صنایع دستی برای انتقال به نسل جوان بتوانیم استفاده کنیم. وی تصریح کرد: عروسک در طول دوران منتقل کننده آداب، رسوم، سنت های اقوام و ترویج کننده فرهنگ هاست و ظرفیتی که در جذب افراد و به خصوص کودکان تاثیرات گسترده ای دارد ولی با وجود این پیشینه قوی، از عروسک های وارداتی کشورهای دیگر استفاده می کنیم که تلاش این جشنواره براین است از ظرفیت های استان و کشور در این رابطه استفاده شود. کشمیری ادامه داد: هر نوع وسیله بازی متناسب نیازهای رشدی سنین مختلف که در انتقال مفاهیم ارزشی و مولفه های فرهنگی ثمربخش باشند می توانند در این جشنواره شرکت کنند. کشمیری بیان کرد: هر فردی که بتواند از نمادهای قومی و فرهنگی در صنایع دستی و آثار ارسالی خود استفاده کند قابلیت شرکت در این جشنواره را دارد.وی اضافه کرد: اقلیم ها و اقوام مختلف در پرورش و جذب گردشگر فرهنگی ظرفیتی بی بدیل هستند که باید از این ظرفیت بتوانیم نهایت استفاده را در معرفی استان گلستان داشته باشیم. وی همکاری بیشتر شهرداران استان در اختصاص مکان فرهنگی مربوط به هنرمندان صنایع دستی را خواستار شد.  

امام جمعه گرگان از توجه دولت به استان‌های کم برخوردار تقدیر کرد

نماینده ولی فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان با بیان برخی ظرفیت‌های مغفول مانده این استان شمالی مانند کشاورزی و گردشگری از توجه دولت سیزدهم به استان‌های کم برخوردار تقدیر کرد. سید کاظم نورمفیدی اظهار داشت: گلستان در دهه های پیشین مرکز تولید پنبه کشور بود و در فصل کاشت و برداشت، هزاران نفر برای فعالیت در پنبه زارها راهی این استان می شدند اما در اثر اتخاذ برخی سیاست های اشتباه، سطح زیر کشت این محصول از ۲۰۰ هزار هکتار به ۱۲ هزار هکتار رسیده و بسیاری از کارخانجات وابسته به این محصول تعطیل شد. وی بیان کرد: این استان در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی در رتبه های بالای کشور قرار دارد اما به دلیل نبود صنایع تبدیلی کافی، این تولیدات خام فروشی شده و بهره زیادی از آن به کشاورزان نمی رسد. نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: توجه به راه اندازی صنایع تبدیلی برای بهره وری بیشتر محصولات، علاوه بر ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای کشاورزان، فرصت های اشتغال پایدار زیادی برای جوانان استان ایجاد خواهد کرد. نورمفیدی ادامه داد: گردشگری، دیگر ظرفیت مورد غفلت قرار گرفته گلستان است که با وجود بهره مندی از جاذبه های تاریخی و طبیعی فراوان، سهم اندکی از درآمد فراوان صنعت گردشگری به این استان می رسد. وی همچنین بر استفاده بیشتر از ظرفیت خط راه آهن بین المللی اینچه برون برای وصل شدن به آسیای میانه، ادامه اجرای طرح زهکشی اراضی شمال استان و رفع مشکل کم آبی روستاهای مرزی گلستان تاکید کرد.