مطبوعات استان به حال خود رها شده اند


یاددداشت اول |

 

ادوارد برنت تیلورانسان‌شناس اهل بریتانیا که او را بنیان‌گذارانسان‌شناسی فرهنگی می دانند فرهنگ را مجموعه ای مشتمل بر دانـش، اعتقـاد، هنر، آداب و رسوم، اخلاقیات، قوانین و و هر آن چیزی معرفی می کند کـه انسان، از جامعه به دست می آورد و بر این اساس در برابـر جامعـه مسوولیت هایی متوجه اوست. 
تردیدی وجود ندارد که پویایی هر جامعه ای، در گرو پویـایی فرهنـگ آن جامعه است.
فرهنگ، قابلیت این را دارد که رشد کند و موجب ارتقا وشکوفایی جامعـه شود.
در این میان آنچه می تواند به عنوان مهم ترین عنصر فرهنگی بـه بازسـازی فرهنـگ، افکـار وعقاید موجود در جامعه کمک کند رسانه است.
رسانه اگـر نـسبت بـه تحـولات جامعه و نسبت به افت فرهنگی جامعه بی اعتنا و بی توجه باشـد و هـیچ تلاشی برای رشد و اعتلای فرهنگی جامعه نکند و در برابرآنچه در جامعه اش اتفاق می افتد بی تفاوت باشد موجبات ضعف و انحطاط جامعه را فراهم کرده و زمینـه را برای عقب ماندگی در ابعاد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مهیا می کند.
رسانه آیینه ی تمام نمای باورها، ارزش ها و امیدهای یک جامعه است. امروز اگر می بینیم که دست اندرکاران مطبوعات در استان، به ماندگاری خود بیش از حفظ چارچوب های فرهنگی اهمیت می دهند دلیلش عدم توانایی افکـار سـازی مناسب برای حفظ فرهنگ نیست بلکه مدیران فرهنگی استان با واگذاشتن مدیران مطبوعات به حال خود، آنها را درگیر اقتصاد رسانه و اسیر رفع مشکلات و تامین معیشت خود کرده اند. 
گرچه معتقدیم بزرگترین مشکل مطبوعات استان، عدم تخصص و تجربه اصحاب رسانه است اما آیا نهاد مربوطه که در خصوص آموزش اهالی مطبوعات وظیفه مند است در این خصوص تلاشی کرده است؟
امید است در دولت سیزدهم با درک درست جایگاه رسانه و با اتخاذ رویکردی عقلانی، استراتژی فرهنگی مناسبی برای استان تبیین شده و به رسانه ها که هسته ی بینش فرهنگی هر جامعه ای به شمار می روند به طور ویژه ای توجه شود.