لزوم همکاری همه دستگاه‌ها برای حل مشکلات استان


یاددداشت اول |

 

■ با مسوولیت سردبیر

استان گلستان سرشار از قابلیت‌ها و پتانسیل‌های متعدد در زمینه های مختلف است. 
ماهیت مشکلات و چالش های استان به گونه ای است که حل آنها نیازمند برنامه ریزی، تدبیر، پیگیری و قاطعیت همه دستگاه های اجرایی است.
خشکسالی های متوالی استان را با مشکلات جدی مواجه کرده است و متاسفانه امسال هم با وجود بارندگی های خوبی که داشتیم همچنان شرایط خشکسالی حکمفرماست.
خاک استان از خشکسالی آسیب دیده و منابع آب زیرزمینی نیز به شدت تحت فشار است.
نرخ بیکاری در استان بالاست و این برای استانی که خود را قطب کشاورزی کشور می داند پسندیده نیست.
با وجود مسافرپذیر بودن استان هنوز زیرساخت های گردشگری مناسبی نداریم.
پروژه‌های نیمه‌تمام، واحد های تولیدی و صنعتی تعطیل شده یا نیمه تعطیل نشان می دهد که انگیزه کسب و کار کم رنگ شده است و برای حل این مشکل باید از سرمایه گذاران با تسهیلات و توجه خاص حمایت جدی کنیم. 
در شرایط امروز، همکاری و هم‌افزایی همه دستگاه‌ها برای حل مسائل و مشکلات استان یک ضرورت است بنابراین تلاش جدی برای رفع موانع کلان توسعه و بهبود معیشت مردم باید به عنوان اولویت‌های کاری مدیران استان مورد توجه قرار گیرد.
از سوی دیگر حضور و مشارکت مردم در امر توسعه ، ضروری و اجتناب ناپذیر است. عدم توجه به مشارکت مردمی و نادیده گرفتن نقش مردم به عنوان یکی از عوامل اصلی توسعه و در نتیجه عدم بهره گیری از این مهم عامل بزرگ شکست برنامه های توسعه خواهد بود. بر این اساس استراتژی های توسعه حتما باید مبتنی بر رویکرد مشارکت مردمی باشد.
استفاده از ظرفیت نخبگان دانشگاه‌ها در استان و احترام به همه تجربه‌ها و صاحبان فضل و تقویت نقاط قوت واستفاده درست از مزیت‌های نسبی و ظرفیت‌های اختصاصی استان نظیر کشاورزی می تواند در بهبود معیشت مردم استان تأثیرگذار باشد.
مدیریت ارشد استان مشروط بر اینکه در انتخاب مدیران متخصص و کارآمد وسواس به خرج دهد و از ظرفیت و نیروی انسانی کارآزموده بهره لازم را ببرد می تواند به توسعه استان کمک کند.