روش های مقابله با  جلب توجه غلط کودکان




 

 

به کودک توجه کنید

نوزادان قادر به حرف زدن و انتقال نیازهایشان نیستند؛ شما به عنوان مادر موظف هستید به کودکان خود توجه کنید و به گریه ها و خنده هایشان گوش کنید، به خواسته هایشان اهمیت دهید، از این طریق کودک متوجه می شود که برای شما مهم است و شما نسبت به نیازهایش بی تفاوت نیستید. گوش دادن به نظر راحت است اما گوش دادن به کودکی که نتواند حرف بزند، سخت است زیرا او توانایی گفتن مشکل و نیازهایش را ندارد؛ در نتیجه شما باید گوش دادن فعال را یاد بگیرید و تمرین کنید در نتیجه بتوانید تشخیص دهید که کودک با گریه یا خنده چه چیزی را می خواهد به شما بفهماند. نیازی را که از خنده یا گریه فرزندتان فهمیده اید را بیان کنید و عکس العمل او را ببینید، در نتیجه می توانید کودک را متوجه خواسته های درونی اش کنید و برای برطرف کردن نیاز او کمکش کنید.

 

کودک را برای رفتارهای غلط تشویق نکنید

شما باید رفتارهای اشتباه و درست را به کودک یاد دهید و این مهم ترین و اصلی ترین روش برای مقابله با جلب توجه کودکان است. زمانی که او می خواهد برای رسیدن به خواسته اش از روش ها و رفتارهای غلط استفاده کند توجهی به خواسته او نکنید. مثلا اگر وقتی فرزندتان می خواهد او را به شهر بازی ببرید و شما وقت انجام این کار را ندارید، سعی می کند با گریه کردن شما را راضی کند و شما نباید به خاطر آرام کردنش او را به شهربازی ببرید؛ زیرا او یاد می گیرد که برای عملی کردن هر خواسته ای که دارد از گریه استفاده کند.

 بیان احساسات درونی به کودک

شما می توانید زمانی که فرزندتان در حال انجام یک رفتار غلط است به او پیغام دهید یعنی احساسات درونی خود را برای او بازگو کنید. در نتیجه کودک متوجه می شود که رفتار غلط او مهم و تاثیر گذار است در نتیجه سعی می کند آن رفتار را تکرار نکند.  به طور مثال زمانی که فرزند دو ساله شما وابستگی شدید داشته و مدام نق می زند و اجازه نمی دهد شما کارهای روزمره خود راانجام دهید. پیام من: من باید کارهای خانه را امروز انجام بدهم زیرا ما فردا مهمان داریم و برای من مهم است کارهای خانه امروز تمام شود. یا زمانی که فرزند هشت ساله شما یک ساعت دیرتر از زمانی که باید به خانه برمیگشت، برگشته است. پیام من: من زمانی که تو دیر به خانه میای خیلی ناراحت می شوم و دلواپس تو می شوم.

 

اجرای برنامه های منظم و همگانی برای مقابله با جلب توجه

در بسیاری از خانوده ها قوانینی وجود دارد که تمام اعضای خانواده موظف هستند آن ها را انجام دهند، این برنامه ها از قبل تعیین شده است و تمامی اعضای خانواده خود را مسئول انجام آن ها می دانند به طور مثال شستن دست ها قبل از خوردن غذا، در ساعت مشخصی در خانه حضور داشتن و ...

برنامه های معین در خانواده ها در صورتی جواب می دهند که همه اعضا آن را رعایت کنند، از جمله  برنامه های مفید و تاثیر گذار می توان به برنامه تفریحی برای آخر شب داشتن مثلا بازی کردن یا فیلم دیدن، تقسیم بندی کارهای مختلف خانه یا برنامه هایی که باعث نزدیکی و ارتباط اعضای خانواده می شود مثل همگی در کنار هم غذا خوردن.