ضربات مهلک کشاورزی بر پیکر منابع آبی


خبر |


 

سردبیر- کشاورزی از نظر تأمین غذای مورد نیاز مردم در همه ی مناطق بسیار اهمیت دارد. اما از آنجا که استان گلستان با داشتن اراضی و دشت‌های حاصلخیز و اقلیم مناسب و آب و هوای خوش از دیرباز قطب کشاورزی کشور خوانده می شده و به عبارت دیگر اقتصاد استان بر پایه کشاورزی است بنابراین مدیران و مسوولان ارشد استان باید رفع چالش های مربوط به این بخش را در اولویت فعالیت های خود قرار دهند.
سالهاست استان گلستان با کمبود بارندگی و منابع آب تجدیدپذیر و قابل دسترس مواجه است.
تولید دانش و فناوری سازگار با شرایط اقلیم امروز در استان یک ضرورت است چرا که شرایط آب و هوایی گلستان با گذشته تفاوت های بسیار دارد بنابراین نمی توان الگوی های گذشته را روی استان پیاده کرد کشت محصولاتی که به آب بیشتری نیاز دارد با توجه به خشکسالی حاکم بر استان و کمبود بارش باید از دستور کار خارج شود.
کشت سنتی و معیشتی و توجه به شرایط تغییر اقلیم امروز جزو مسایل مهم است برای تغییر رویه ای که از گذشته های دور بر کشت و کار استان حکمفرما بوده است در ابتدا باید با آگاه سازی کشاورزان آغاز کرد.
کمبود آب امروز در استان گلستان از یک مساله فراتر رفته و تبدیل به بحران شده است کار به جایی رسیده که فرونشست زمین را در نقاط مختلف استان شاهد هستیم ، با این حال مسوولان، تنها به شعارهای مشفقانه در همایش‌ها و سمینارهای مختلف اکتفا کرده اما اقدام عملی و راهکاری برای جلوگیری از کشت محصولات آب‌بربه کار نبسته اند حتی معرفی کشت جایگزین هم نتیجه ای نداده و عدم استقبال از آن موجب شد تغییری در شرایط ایجاد نشود، ادامه این روند و بی توجهی به هشدارهای کارشناسان ضربات مهلکی بر پیکره ی بی جان و بی رمق منابع آبی استان وارد خواهد کرد.
کاهش فزاینده منابع آب زیرزمینی در استان، فرسایش، شور شدن و کاهش مواد آلی خاک های زراعی، تغییر بی رویه کاربری اراضی  حاصلخیز کشاورزی هر روز بیش از پیش است.
ایجاد تحول وتغییردرنگرش سیاست مداران و برنامه ریزان و پرهیز از رفتار و گفتار شعارگونه  در این خصوص الزامی است.
بحران آب در استان جدی است و کم کم بر همه ی فعالیت های استان سایه می افکند از هر راهی که ممکن و بی خطر است برای حل این بحران کمک بگیرید که فردا دیر است.