فرزندانم  به روستا باز می گردند


خبر |

 

سردبیر- امروزه به دلیل مشغله های فراوان و استرس های بسیار و محیط آپارتمان نشینی خیلی از ما به دنبال زندگی آرام در محیط هستیم به طوری که شیوه ی ساده ی زندگی روستایی و اقامتگاه های آنها مقصد بسیاری از گردشگران شهری است.
این نوع گردشگری که گردشگری روستایی و یا کشاورزی نامیده می شود این روزها طرفداران سر سخت بسیاری یافته است. نوعی گردشگری آسان و کم هزینه و مقرون به صرفه که خیلی هم فرح بخش است و البته اهدافی همچون بهبود معیشت کشاورزان، توسعه پایدار روستا، افزایش درآمد و کاهش بیکاری در روستا را نیز دنبال می کند.
گردشگران می‌توانند علاوه بر گذراندن اوقات خوش در روستا، بدون دخالت واسطه محصولات کشاورزی را از تولیدکنندگان تازه تر و ارزان تر بخرند و در این نوع از گردشگری مجموعه ای از خدمات و تسهیلات رفاهی و اقامتی برای گردشگران توسط کشاورزان فراهم می شود.
سلیمان آفرنگان کشاورز روستای قلی تپه شهرستان گالیکش است او می گوید خیلی از جوان های روستا دیگر تاب و تحمل ماندن در روستا را ندارند و به هر بهانه ای به شهر مهاجرت می کنند چون روستا و کار کشاورزی دیگر برای ما صرفه اقتصادی ندارد و نمی توانیم از پس هزینه ها بر بیاییم اگر این طرح گردشگری کشاورزی اجرا شود و البته دولت از ما حمایت کند می توانم پسرانم را دوباره به روستا برگردانم در حیاط و باغ خانه ام که مساحت زیادی دارد یک اقامتگاه برای گردشگران بسازم و فکرمی کنم اجرای این طرح هم برای کشاورزان و هم برای مردم منفعت داشته باشد.
با توجه به ظرفیت های طبیعی و فرهنگی موجود در روستاهای استان گلستان به نظر می رسد که این طرح می تواند نقش مهمی در تجدید حیات روستاهای استان داشته باشد به خصوص اینکه استان گلستان مهد قومیت های مختلف است و همین امرموجب می شود روستاهای استان از جاذبه های فرهنگی و صنایع دستی متعددی برای جذب گردشگر برخوردارباشند.
گردشگری کشاورزی موجب هدایت سرمایه گذاران به این بخش می شود، به احیا و توسعه  ی سنتها، هنرها و صنایع محلی کمک می کند مردم را به مصرف محصولات غذایی سالم و ارگانیک تشویق می کند، آگاهی و اطلاعات مردم را در خصوص فعالیت های کشاورزی بالا می برد و به کشاورزان برای ادامه کار کشاورزی انگیزه می دهد.
در حال حاضر با توجه به اینکه تبلیغات خاص و اطلاع رسانی در این خصوص انجام نشده باز هم تعدادی متقاضی ایجاد مزرعه گردشگری در استان وجود دارد که نشان می دهد فعالیت در این بخش علاقه‌مندانی دارد البته اگر آگاهی بخشی لازم به روستاییان و کشاورزان به درستی انجام شود قطعا  متقاضی بیشتری هم وجود دارد اما مساله این است که سرمایه گذاری در این بخش را مسوولان مربوطه تسهیل کنند کاغذ بازی ها و بروکراسی پیچیده اداری و امروز و فردا کردن های بی فایده سرمایه گذاران را فراری می دهد.
گردشگری و کشاورزی را می توان دو محور اصلی توسعه ی استان دانست و با وجود اینکه استان از ظرفیت های بالایی در این زمینه برخوردار است توجه مسوولان به این دو بخش می تواند اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی را موجب شود.
احیای سنت های خاص روستاهای استان و مراسم ها و سنت های ویژه هر روستا، بهره گیری از ظرفیت صیادی و ماهیگیری در روستاهای حاشیه دریا و آداب و رسوم و سنن مختلف قومیت ها بستری مناسب برای برگزاری جشنواره های فرهنگی و هنری است و به عنوان توریسم کشاورزی در جذب گردشگران موثر است.
در یک کلام توانمند سازی اقتصاد روستایی از طریق رونق گردشگری کشاورزی به خوبی میسر خواهد بود اگر برنامه ریزی درست و مدیریت خوبی داشته باشیم.