ضرورت گفت و گو با نخبگان


یاددداشت اول |

با مسوولیت سردبیر

نزدیک به دو ماه از استقرار استاندار دولت جدید  در گلستان گذشته است.  آن چنان که می دانیم با توجه به ساختار حکمرانی در ایران نمی توان انتظار برنامه ریزی جامع و مفصل در این مدت داشت. انتصاب مدیران و استقرار تمام عیار دولت وقت بیشتری طلب می کند  و تا به آن هنگام باید اوقات سپری شود. اما جدای از برنامه ریزی برای سیاستهای کلان، در اوقاتی که به هر دلیل امکان عملیاتی کردن برنامه ها بخاطر فقدان منابع مالی و یا مهیا نبودن زمینه کاری نیست باید مدیران ارشد استانی به تشریح برنامه های آتی خود برای شهروندان بپردازند و هدف گذاری ها و مواردی که باید افکار عمومی به آنها توجه نماید را برای مردم تشریح کنند.

تشریح برنامه های دولت و مدیران آن در حوزه های مختلف اقتصادی سیاسی اجتماعی فرهنگی، کشاورزی، صادرات واردات و دهها مورد دیگر از ضروریات است. برای مثال، نحوه تعامل استان با خانه احزاب و چگونگی ارتباط با احزاب بعنوان رکن چهارم دمکراسی در حوزه اجتماعی چگونگی تعامل با نهادهای مدنی و نحوه حمایت از خانه تشکل های مردم نهاد، برنامه های مدیران برای دفاتر تسهیلگری و چگونگی برخورد با آسیب های اجتماعی، در حوزه کشاورزی چگونگی اهتمام به تغییر الگوی کشت و پیش بینی های لازم برای تنظیم  اقتصاد خانواده ها و دهها مورد دیگر که افکار عمومی و نخبگان در آن هستند از موردهایی هستند که طرح آنها در افکار عمومی و شرح و بسط آنها نیاز به هیچ هزینه ای ندارد.

برگزاری گفتگوها با نخبگان و احزاب، برگزاری نشستهای مطبوعاتی برای طرح دیدگاههای مدیران و شفاف شدن سیاستها و چگونگی انجام آنها  از کم هزینه ترین راههای انتقال امید به بدنه ی اجتماعی است تا شهروندانی که با هزار شوق و ذوق منتظر تغییر اندکی در زندگی خود هستند هم چنان امیدوار بمانند که امید رمز ماندگاری انسانهاست.