چالش پروژه های ناتمام


یادداشت |

علت وجود پروژه‌های عمرانی نیمه تمام دولتی در استان کمبود منابع مالی است.

سردبیر

در دولت های گذشته کلنگ طرح های بسیاری در شهرها و روستاهای استان بر زمین زده شده و پروژه‌های زیادی از گذشته به جا مانده که هنوز تکمیل نشده. سوال این است که برای تکمیل پروژه‌های عمرانی استان چند سال باید صبر کنیم؟  و سوال مهم تر این است که در شرایطی که پروژه های ریز و درشت بسیاری نیمه تمام رها شده آیا کلنگ زنی برای آغاز پروژه ای جدید درست است؟

می توان گفت علت وجود پروژه‌های عمرانی نیمه تمام دولتی در استان کمبود منابع مالی است اما اتلاف یا معطل ماندن منابع مالی استان در پروژه‌های عمرانی و محروم ماندن شهروندان از مزایای بهره‌برداری از این پروژه‌ها مساله ای است که باید به صورت جدی به آن پرداخت.اما قطعا یکی از بزرگترین دلایل بر زمین ماندن این پروژه ها تصدی بیش از حد دولت بر اقتصاد است.

ما نتوانسته ایم سهم بخش خصوصی را در اقتصاد زیاد کنیم و گرنه تمام پروژه‌های نیمه تمام استان با کمک بخش خصوصی به سرانجام می رسید. تنها راه برای حل این معضل این است که دولت پروژه های 80 درصد به بالا را تمام کند و پروژه های دیگر را به بخش خصوصی بسپارد. دولت های گذشته پروژه ای را کلنگ زنی می کنند که منابع و زمان بندی آن را دقیق نمی دانند اما باید گفت که همین پروژه های نیمه تمام، هزینه های اضافه و بیهوده بر روی دوش دولت می گذارد. در واقع دولت نباید هیچ سرمایه گذاری جدیدی انجام دهد و باید تصدی گری خود را رها کند در این صورت است که بخش خصوصی و هم سرمایه گذار داخلی و خارجی وارد پروژه‌های اقتصادی استان خواهد شد.

در هر حال اتمام پروژه های نا تمام و بر زمین مانده و بهره برداری از آنها در سریع ترین زمان ممکن از مهم ترین مطالبات مردم استان است.در آستانه فرا رسیدن ایام دهه مبارک فجر هر یک از دستگاه های اجرایی در برنامه ریزی برای افتتاح و کلنگ زنی برای پروژه های جدید از یکدیگر سبقت می گیرند لازم است که به ایشان متذکر شویم که انتظار مردم، تکمیل پروژه‌های نیمه تمام و سپس تعریف پروژه‌های جدید است.