مطالبات مردم گلستان


یادداشت |

سردبیر- استان گلستان که به لحاظ تنوع اقلیمی و سرمایه های انسانی با تنوع اقوام، به حق نگارستان ایران نامیده شده است سرزمینی است  که در گذشته نه چندان دور به عنوان سرزمین طلای سفید نام گرفته بود. امروزه به علت عدم توجه در توسعه زیرساخت ها و عدم بکارگیری ظرفیت های انسانی توانمند و فقدان استفاده از پتانسیل های بالقوه، متأسفانه از استان های کمتر برخوردار به شمار می رود که درآمد سرانه  آن نیز مؤید این موضوع است. بنابر این با توجه به سفر رییس جمهور محترم  جناب آقای رییسی لازم است مهمترین مشکلات توسعه ای گلستان را با ایشان در میان بگذاریم

.1-بحران آب

همانطور که همگان میدانند آب به یک موضوع راهبردی در گلستان تبدیل شده است به این جهت ضرورت دارد تا درباره آن فکری عاجل صورت پذیرد  به این جهت تأمین آب از دریای خزر به منظور جبران کمبودهای زیرساختی توسعه پیشنهاد می شود. لازم به ذکر است  ظرفیت 2.4 میلیارد مترمکعبی آبهای زیرزمینی و آبهای سطحی استان در آستانه بهره‌برداری کامل می باشد و با عنایت به رشد جمعیتی و برنامه های توسعه در حوزه های کشاورزی پیشرفته- صنعت- خدمات و شرب، نیازمند استفاده از آب دریای خزر به عنوان پتانسیل استثنایی در استان با شوری حداکثر 43 درصد شوری آب دریاهای آزاد که با هزینه بسیارکم قابل تبدیل به آب شیرین می باشد.  نکته پر اهمیت آنکه آب های زیر زمینی در این سالها به دلایل مختلف به مصارف کشاورزی رسیده است و عملا ظرفیتی بنام آبهای زیر زمینی از دسترس خارج شده است .

 

2-کشاورزی و اصلاح الگو ی کشت

تبدیل وضعیت کشاورزی معیشتی به کشاورزی اقتصادی و تجاری در گروی اصلاح الگوی کشت است. فعالیت های بخش کشاورزی و استمرار حمایت های سنواتی، حمایت و بسترسازی طرح های مشارکتی مدرن با سرمایه گذاری داخلی و خارجی با استفاده از فناوری و تکنولوژی پیشرفته در بخش کشاورزی با تأکید بر  تولیدات گلخانه ای بزرگ و واحدهای پرورش آبزیان متراکم ضروری است.

 

3- منطقه آزاد تجاری اینچه برون با محوریت شمال شرق بمنظور توسعه تجارت خارجی

 به لطف و همکاری همه اجزا نظام منطقه آزاد تجاری شکل گرفته است.  وجود شهرک هزارهکتاری اترک با زیرساخت های تکمیل شده در شمال استان و همجواری شهرک مذکور با منطقه آزاد تجاری اینچه برون پیشنهاد اختصاص بخشی از شهرک مذکور به عنوان منطقه ویژه اقتصادی و استقرار صنایع متالوژی شامل فلزات رنگی و فولاد و وجود راه آهن سراسری ایران به کشورهای حوزه  اوراسیا در مجاورت منطقه ویژه و منطقه آزاد تجاری و امکان تأمین مواد اولیه از کشور قزاقستان با قابلیت صادرات آن پس از عمل آوری مورد تاکید است گلستان می تواند به یک قطب تجاری تبدیل شود اگر بتوانیم از ظرفیت منطقه ازاد تجاری بهره ببریم.

 

4-  استقرار صنایع مادر به منظور ایجاد درآمد و اشتغال پایدار

 در این باره باید گفت دارا بودن یک میلیون هکتار اراضی ملی کم بازده و کویری در شمال گلستان، برای استقرار صنایع مادر مناسب است.  فقدان طرح صنعتی ملی عامل تولید و اشتغال  در گلستان با توجه به  درآمد سرانه استان که 53.5 درصد درآمد سرانه کشوری مؤید این موضوع است که می تواند  استقرار این صنایع با توجه به ضریب بیکاری تحصیل کردگان راهگشا باشد.

 

5 -  احداث جاده ساحلی در راستای تقویت و توسعه محور گردشگری

وجود دریای خزر به عنوان یکی از فرصت های مهم گردشگری در استان، آزاد بودن سواحل دریای خزر در محدوده 120 کیلومتری استان و عدم اشغال و تصرف آن توسط اشخاص، امکان استفاده از جاده ساحلی به عنوان کمربند سبز و محور گردشگری، دارای کاربردهای چندگانه ازجمله حفاظت از پیشروی و پسروی دریا، امکان استقرار فعالیت های گردشگری و امکان توسعه و تقویت بوم گردی با توجه به تنوع اقلیمی استان را فراهم آورده است و لازم است در این باره توجه جدی شود.

 

6-  خلیج گرگان

 همانطور که میدانید خلیج گرگان در وضع ناخوشایندی است و چنانچه فکر عاجلی در این باره نشود سرنوشت خطرناکی در انتظار گلستان است. خشکسالی و بی تدبیری باعث شده است خلیج به احتضار درافتد به این خاطر انتظار است مصوبات قبلی درباره خلیج گرگان اجرایی شود و با نگاهی ملی به این مساله توجه شود.

 

7-  اجرای طرح های جلوگیری از تخریب جنگل ها و مراتع و تبدیل کاربری  زمین های کشاورزی و  توجه ویژه به حفاظت از محیط زیست گلستان

 

8-توجه به فرهنگ، آداب و رسوم و زبان اقوام ازجمله آموزش  خط  وزبان ترکمنی در مرکز آموزش عالی استان  مطابق اصل 15 قانون اساسی و  تقویت سهم اعتبارات پژوهشی و آموزش عالی استان و تقویت و گسترش شرکت های فنآور و دانش بنیان و حمایت از نخبگان استان در اجرای طرح آمایش آموزش عالی

 امید است سفر شما سفری پر خیر و برکت برای شهروندان گلستان باشد.