پرداخت تسهیلات رونق تولید به پنج واحد تولیدی




رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان گلستان اظهار داشت: از محل اعتبارات سال نود و هشت، پس از تصویب کارگروه، بیست و یک واحد تولیدی شهرستان گمیشان جهت اخذ شصت و هفت میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید به بانک‌های استان معرفی شده اند که تاکنون پنج واحد تولیدی این شهرستان موفق به اخذ پانزده میلیارد و هشتصد میلیون تومان تسهیلات از این محل شده است. حسین طلوعیان گفت: در بخش تسهیلات بازسازی و نوسازی نیز چهار واحد تولیدی گمیشان با نیاز تسهیلاتی حدود ده و نیم میلیارد تومان به بانک‌ها معرفی شده‌اند که تا کنون سه میلیارد تومان از این محل به یک واحد پرداخت شده است. به گفته طلوعیان، تاکنون درخواست تسهیلات دو واحد تولیدی این شهرستان جهت اخذ بیست میلیارد تومان از محل تسهیلات تبصره ۱۸ در کارگروه تسهیل استان مصوب و به بانک‌ها ارسال شده که یک واحد موفق به دریافت 5 میلیارد تومان تسهیلات این بخش شده است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 به تکنولوژی روز توجه کنیم

  دکتر محمد نظری: مساله  مدنظر جریده محترم گلشن مهر ،مازاد تولید و عرضه سیب زمینی و گوجه، در فصل برداشت و بالطبع ضرر و زیان تولید کنندگان کشاورز است. برای مدیریت چالش مزبور برنامه ریزی و اقدامات ذیل میتواند کمک کننده باشد.

۱-بررسی و مطالعه میران تولید محصولات سیب زمینی و گوجه‌فرنگی در نقاط مختلف کشور و تعیین زمان عرضه محصول (آمایش سرزمینی محصولات). مثلا سیب زمینی همدان و یا اردبیل در چه ماهی به بازار می‌آید و با چه میزانی عرضه میگردد. و یا گوجه فرنگی جنوب در چه ماههایی و با چه تناژی به کدام بازارها عرضه میگردد.در ادامه با تعیین زمانهای کم عرضه محصول و شناسایی بازارهای مصرف، نسبت به ذخیره سازی حجمی مشخص (مثلا ده درصد تولیدات)  و توزیع آن در زمان مناسب اقدام شود. این اقدام باعث مدیریت قیمت محصول و توزیع متناسب آن و حفظ منافع کشاورز،آرامش روانی بازار میگردد.

۲-شناسایی ظرفیت های ذخیره سازی در سردخانه های استان و برنامه ریزی و هدایت کشاورزان به موضوع ذخیره سازی .۳-هدایت و سازماندهی مصرف کنندگان صنعتی مثل کارخانجات رب، سس، چیپس..برای قرارداد خرید  کشاورزان سیب زمینی و گوجه.

۴-بررسی موضوع از منظر زنجیره ارزش تولید و مصرف محصولات، بخشی از ارزش در زمینه تولید و عرضه بذر محصولات است.بخشی از ارزش، در تولید محصول، بخشی دیگر در توزیع خام و بخشی دیگر از ارزش، در فرآوری صنعتی و تبدیلی محصولات است. لذا جهاد کشاورزی با مطالعه زنجیره ارزش محصولات میتواند کشاورزان را به سوی تولید بذر، یا انتقال تکنولوژی های جدید، فرآوری و ارایه محصولات جدید فراوری شده هدایت کند.در جمع بندی، راهکار مدیریت مشکل، مطالعه تولید  و توزیع کشوری گوجه و سیب زمینی و مدیریت عرضه  آن و حداکثر استفاده از سردخانه هاست.از منظری دیگر توجه به مقوله زنجیره ارزش تولیدات مذکور،ارایه تکنولوژی ها و محصولات جدید راهکار دیگر برای مدیریت چالش مازاد عرضه فصلی محصولات گوجه و سیب زمینی است.

 

کشت جایگزین داشته باشیم

  دکتر رحمان قره داش -سطح زیر کشت سیب زمینی حدود 6000هکتار و میزان تولید آن 180000تن بوده،سطح زیر کشت گوجه فرنگی 5000هکتار و میزان تولید آن حدود220000تن خواهد بود،هردو این محصولات  در سطح ایران برای اولین بار دراستان گلستان به بازار میاید،بعد از ما استانها دیگر،امسال مشکلاتی که داشتیم به خاطر بیماری کرونا صادرات متوقف گردید و  موجودی سیب زمینی ورب در انبار ها و سردخانه ها به لحاظ توقف صادرات بوده است،صنایع تبدیلی هم به لحاظ عدم صادرات رغبتی به خرید و تولید محصولات فراوری شده نظیر سیب زمینی فرنچ فرایز،چیپس،رب ،آب گوجه ندارند،این یک سال استثنایی بود،ما توسط کشتی مقداری صادرات سیب زمینی به قزاقستان داشتیم،هنوز قیمت سیب زمینی و رب ما دربازار روسیه،قزاقستان،ترکمنستان،عراق،افغانستان جذابیت دارد،روسیه حاضر است از ایران سیب زمینی وارد کند،بنا براین امسال یک سال خاص بوده است،وزارت جهاد کشاورزی میتواند با توجه به کسری 95درصدی دانه های روغنی در کشور مزایایی برای کشت سویا،کلزا،گلرنگ ،کنجد،زیتون و...فراهم نماید،با اصلاح الگوی کشت میتوانیم دانه های روغنی بکاریم،با توجه به اینکه ارز 42000ریالی بزودی قطع خواهد شد تولید دانه های روغنی در قبال گندم جذابیت پیدا میکندبهتر است منابع آب،خاک،نهاده ها برای محصولاتی مصرف گردد که ما به آن نیاز شدید داریم،درحالیکه ما هرسال هزاران تن ذرت و کنجاله سویا برای تولید گوشت مرغ و تخم مرغ وارد میکنیم بهتر است بجای کشت خارج از عرف سیب زمینی و گوجه فرنگی با حمایت دولت  به سوی اینگونه کشت های اساسی برویم.