کسادی بازار شب عید


یادداشت |

سردبیر- بعد از ماه‌ها انتظار برای رسیدن به کسب‌ و‌ کار پر رونق شب عید، متاسفانه این روزها مشاغل مختلف از وضعیت بازار رضایت ندارند. اگرچه تعداد بستری های امیکرون روند کاهشی داشته اما کرونا همچنان می تازد و روزانه نزدیک به دویست نفر قربانی می گیرد. معذوریت های حضور در اماکن عمومی و رعایت پروتکل های بهداشتی به دلیل شیوع این ویروس هم مزید بر علت شده تا فعالان بازار، مرگ کسب و کار خود را به تماشا بنشینند. اگر گشتی در شهر بزنید به وضوح می بینید که این بازار اصلا شبیه بازار شب عید نیست. کفش فروشی ها اغلب می گویند به خاطر کمی مشتری بار شب عید نیاورده اند و اجناس داخل مغازه را اگر بفروشند خدا را شکر می کنند. مانتو فروشی ها که اغلب در شب های عید جای سوزن انداختن نبود و دائم پر و خالی می شد این روزها مشتری زیادی ندارند. لباس فروشی های دیگر هم قریب به اتفاق همین وضعیت را دارند و تقریبا به جز فروشگاه های لباس کودک مابقی بی رونق اند. مساله این است که هم مصرف کننده و هم تولیدکننده و فروشنده متضرر شده اند تورم موجود در بازار  قدرت خرید مردم را به شدت کاهش داده است و دود آن  به چشم هر دو سوی ماجرا می رود.

حراج انواع کالاها و برگزاری نمایشگاه های ویژه فروش مایحتاج مردم نیز که معمولاً در آخرین هفته‌های سال برگزار می‌شد. امسال به دلیل کرونا برپا نشد. بررسی های میدانی و گفتگو با برخی از فروشندگان، نشان می دهد که تاکنون بازار نسبت به سال‌های گذشته کسادتر بوده و فروش کمتری در مقایسه با سال‌های قبل از شیوع کرونا داشته‌اند. هر چند دولتی ها ادعا می‌کنند که قیمت کالاها و اجناس در مقایسه با شب عید سال گذشته تغییر چندانی نداشته است  اما واقعیت این است که رکود بازار به دلیل کاهش قدرت خرید مردم به وضوح دیده می شود. نامطلوب بودن شرایط اقتصادی، موجب شده مردم در بازار به خرید  مایحتاج اولیه خود اکتفا کنند و این یعنی تنها گذران زندگی.

در هر حال انتظار این است که  بر چرخه توزیع کالاها و اجناس به خصوص مایحتاج اساسی مردم نظارت کافی انجام شود و برخورد با تخلفات اقتصادی به صورت جدی باشد، بازرسی‌های مستمر توسط اکیپ‌های بازرسی و نظارت به طور دقیق اجرا شده و اقلام ضروری شامل فرآورده‌های پروتئینی ازجمله گوشت قرمز و مرغ، محصولات لبنی، شکر، روغن نباتی به صورت مناسبی تامین و توزیع شود. افزایش نظارت‌های میدانی برای پیشگیری از گران‌فروشی و احتکار کالاهای اساسی و مایحتاج عمومی برای ایام نوروز نیز یک خواسته ی همگانی و تکلیفی بر عهده مسوولان است که امیدواریم به دقت اجرا شود.