نظر مخاطبان


پیام شهروندان |

   با سلام خدمت شما مخاطبان همراه . صفحه مخاطبان را با تاخیر عرضه می کنیم. علت تاخیر تنها فقدان صفحه برای انتشار بود. البته امیدواریم در سال نو بتوانیم بهتر و دقیقتر در خدمت باشیم و مسوولیت خود را به انجام برسانیم. ضمن عذرخواهی  و قدردانی از همراهیتان، سال 1401 را تبریک گفته آرزو می کنیم سالی سر شار از آرامش و زندگی برای همه جهان خصوصا شهروندان ایران زمین و مردم گلستان  باشد.

    سردبیر 

 

 

 

دکتر حیدر حسین نژاد  درباره زوال امید اجتماعی و یادداشتی که در این باره در گلشن مهر منتشر شده بود، می نویسد:  اگر حقیقت را خفه کنید و در زیر زمین دفن کنید این حقیقت رشد خواهد کرد وبه وقتش به حالت انفجارگونه ای از دل زمین بیرون خواهد آمد وهمه چیز را ویران خواهد کرد(امیل زولا) مرکز تحقیقات پیو از ۱۷ مردم کشورهای قدرتمند اقتصاد دنیا پرسیدن چه چیزی به زندگی شما معنی می بخشد؟خانواده وفرزندان ۳۸درصد،شغل وحرفه ۲۵ درصد،رفاه اقتصادی ۱۹ درصد  ومعیارهای دیگه مثل سلامت روحی جسمی خود وجامعه محیط بیرون، آزادی واستقلال، دوستان وجامعه آموزش ویادگیری رتبه های بعدی را کسب کردند. همینطور که می‌بینید اقتصاد واژه مشترک همه این معیارهاست. امید اجتماعی طبق تعریف ترنر به آگاهی ودرک از وضعیت خود در جامعه وارتباط آن به عنوان عاملیت انسانی با کلیت نظام اجتماعی تعریف می‌شود. این امید با هدف گزاری مطلوب مبتنی بر همین احساس فردی از نقش خود درجامعه پروبال می‌گیرد. اگر این امید وجود نداشته باشد رسیدن به هدف مطلوب خود و جامعه ناشدنی است. چهار اقتصاد دان مشهور دنیا سوالی از مردم کردند که چه چیز برای شما مهم است و از سیاستمداران انتظار دارید؟ نتیجه این تحقیقات درمجله معروف American Economics Review در سال ۲۰۲۱ منتشر شد. آنها پیام دادند که می‌خواهند جامعه وکشور از فساد بی عدالتی وسوئ استفاده از قدرت عاری باشد. اینگونه است که شادی(happiness) در بین مردم وجامعه گسترش می یابد حرکت به سمت پیشرفت خود وکشور هدف گزاری می‌شود نه با حرف وشعار که در عمل چیزی مشاهده نشود. سیاستمداران برهمین پایه موظفند تعهد بدهند که فساد اتفاق نخواهد افتاد. فساد تکرار نخواهد شد فساد کنترل میشود و از همه مهم تر فساد سیستماتیک رخ نمی دهد اینگونه است که شادی جان میگیرد اعتماد مردم به حاکمیت پروبال می‌گیرد. درپایان آرزومندم سیاستگزاران ومسئولان در پی حل ریشه ای مشکلات باشند و با احترام به شایسته سالاری وپرهیز از انسداد چرخش نخبگان وبا اتکا به خرد جمعی ومشارکت عمومی در این راستا موفق خواهند بود.

 

 

 

دکتر مصطفی مختاباد درباره یادداشت اول گلشن مهر مبنی بر ضرورت  اصلاح ساز و کارها میگوید:

به تعبیر آرنت، “جایی که همه گناهکارند، هیچکس گناهکار نیست، “ بله در تایید این تعریض جریده وزین “گلشن مهر” که نگاهی پاتوبیولوژیکال اجتماعی به جامعه نگونبخت ایران است، باید افزود، همه ما مسول خطای دیگری هستیم.

 

 

 

یک خانم در نقد تیترهای گلشن مهر درباره کشاورزی می نویسد: 

اینقدر به مهاجر و کشاورزی حمله نکنید مهاجر را بر میدارند ادم حسابی نداریم بزاریم جاش اونوقت کار بدتر میشه اما شهروند دیگری بر عکس ایشان گفته است:  مهاجرگفته بود تولیدات ما در چهل سال هفت برابر شده خوب جوابش را دادین دمتان گرم من برادر شهیدم. خودم  جانبازم. بچه هام هم هر چهارنفر بیکارن کار دولتی ندارن و...

 

 

 

 

یک شهروند درباره تیتر کشاورزی گلستان نقشه راه ندارد، می گوید:

چه چیزی در این کشور نقشه راه دارد؟ دارد ولی فقط در حد صوری در حد نوشته.  نوشته ای که عمل نمیشه. سال ۷۶ سند راهبردی ایران ۱۴۰۰ واقعا چقدر از آن سند راه یا نقشه راه اجرایی شده؟ چه کسی باید اجرا میکرده؟ چه کسی باید نظارت میکرده؟ چه کسی باید اگر از راه خارج شده وحتی خلاف کرده باید رسیدگی میکرده ومجازات میکرده؟ در اقتصاد که یک دهه است از آن صحبت میشه کجای کار هستيم؟ چه قوانینی هست که خود دست وپای اشتغال رو بسته؟ سال ۷۳ گوشت گوسفند کیلویی ۶۰۰ تومن بوده الان کیلویی ۲۰۰ هزار تومن! سال ۷۳ هزینه ای که تالارها برای شام عروسی بازای هرنفر درنظر  می‌گرفتند ۱۴۰ تومن بوده الان اماررسمی میگه برای هرنفر ۲۰۰ هزار تومن  سکه چقدر بوده الان چقدره؟ مسکن متری چند بوده الان چقدره؟ صد رحمت به زمان اصحاب کهف  راه حل خاص اجرایی شده تاکنون به طور مشخص چی بوده؟؟ وضعیت آب ما الان چگونه است؟؟ عمق چاه‌های ما در گرگان به ۵۰۰ متر رسیده!! وحشتناکه آنهم بعضا آبی ندارن چه مدیریتی در مصرف آب داشتیم؟ چقدر برنامه برای تبدیل آبیاری غرقابی به آبیاری نوین داشتیم؟چقدر بودجه گذاشتیم؟ طی ۷ سال اخیر چند خودرو فرسوده اسقاط کردیم؟  حقیقتا چیزی اسقاط نکردیم. مگر هوا آلوده نیست؟آلوده ترین شهرجهان یا رتبه دوم وسوم جهان رو تهران داره چه برنامه مشخصی در نوسازی حمل ونقل خصوصی وعمومی داشتیم؟مشکل جمعیت ما ورشد جمعیت که دیگه به کشور پیر تبدیل شدیم وتا چند سال دیگه صاحب رتبه در این زمینه خواهیم شد چه برنامه ای داشتیم؟جز دادن وام جز ممنوع کردن وسایل پیشگیری از مراکز بهداشت که ای اینها واقعا راه افزایش جمعیت هست؟ ودهها مشکل بلکه بحران دیگر امید اجتماعی با حرف اجرایی نمیشه  امید با احساس موثر بودن ومیل به پیشرفت با فراهم کردن ملزومات حداقل واولیه فراهم میشه  متاسفانه کم نمی‌بینیم که درحال مهاجرت هستند یا حداقل مهاجرت در  ذهن شان جای گرفته.  مشکلات رو ببینید درک کنید وبه فکر راه حل آن باشید تصمیم بگیرید واجرا کنید. ندیدن آنها وخوب جلوه دادن شرایط به نفع هیچکس نیست.  این انقلاب این نظام برایش خونها داده شده این مردم زیبنده زندگی بهتر هستند بهترین مردم دنیا هستند اگر مشکلات فرهنگی وجود داره عوامل زیادی باعث آن شده وگرنه در اصل وجودی مردم ما نیکی وخرد نهفته بوده وهست  آرزو میکنیم که مسئولین مشکلات رو ببینند وریشه ای حل کنند با اتکا به خرد جمعی ومشارکت عمومی

 

 

 

خانم خلیلی درباره اهمیت نهاد های مدنی  نوشته است: مواردی که عنوان شد و بسیار بجا فرمایش کردید از دید بنده همه جوانب را دولتی کردن آسیب‌های این چنینی بدنبال خواهد داشت.  در خصوص موضوع فرهنگ که مبتلا به  همه شهرها و روستاهای کشور هست، بنظرم  استفاده مناسب از ظرفیتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد یا ngo ها کمک خوبی در این زمینه میتونه باشه ظرفیتهای بسیار خوب و پنهان که متاسفانه عواملی مانع  به بلوغ رسیدنشون  شد تشکل‌های غیردولتی به بلوغ نرسیدند و شاید بعضی به یک بلوغ زودرس رسیدن. برخی از تشکل‌ها شبیه به بنگاه اقتصادی شدند حتی خیریه ها...  سازمان هاي مردم نهاد نظام پنهان ارتقاي  هرجامعه هستند.  سازمان هاي داوطلب، مستقل از دولت بوده و در عين غيرانتفاعي بودن، در خدمت مردمند  سمن ها در دولتهای 7 و8 بسیار پویا بودند و دوران اوج شکل گیری ngo ها بود.نماد و واسط مشارکت مردم هستند.    قابليت هاي سمن ها را در ارايه خدمات آموزشي و مشاوره اي بسیار دیدیم ، در انتخابات دور دوم شوراها شعار پوشش صد درصدی  و تقویت حضور بانوان در عرصه انتخابات شوراها مطرح بود.  حضور بانوان در انتخابات بعنوان کاندیدای انتخابات شوراها که در آن دوره بیشترین حضور بانوان را بعنوان داوطلب انتخابات داشتیم خصوصا در روستاها و بخصوص شهرها و روستاهای ترکمن نشین که دیدهای بسته تری به حضور بانوان در فعالیت‌های اجتماعی بود در سال 81 و82 که با استفاده از ظرفیت تشکلهای بانوان و تشویق به حضور در عرصه انتخابات این اعتماد در حامعه زنان ایجاد شد و عدم استفاده از ظرفيت نهفته و پنهان تشکلهای مردمی برنامه ریزی برای  توسعه جوامع را کند مي کنه.   البته مشکلاتی هست هم عدم اعتماد دولت به سمن ها و از آنطرف نداشتن برنامه راهبردي در سمن ها،  کاهش اعتبار سمن ها رادر پی داشته است، ازسویی نگاه‌های سیاسی ویا سیاسی شدن خیلی از سمن ها جایگاه انها را درجامعه متزلزل کرد  ارتباط نا کافي سازمان هاي غيردولتي با دولت و باور ضعيف دولت وحاکمیت به نقش سمن ها، مانع اصلي هست لذا نیاز به تعامل بیشتر دولت با سمنها و بالعکس و همچنین  بازنگري در اين اعتماد لازمه آن  است.  در بحران‌ها به نقش تشکلها وسازمانهای مردم نهاد توجه میشه ولیکن به سایر کاردکردهای این نهاد مهم توجه نمیشه.

 

 

6

Text Box: 6

 

 

 حسین شهرآبادی می گوید:

 طرح صیانت از فضای مجازی در راستای رضایت اکثریت است یا اقلیت. هر روز دامنه نارضایتی ها در جامعه بیشتر و بیشتر می شود، چند بار باید از یک سوراخ گزیده  شویم.  از مجلسی که متشکل از یک جناح خاص باشد بیش از این نمی توان انتظار داشت.

   

 

7

Text Box: 7

 

یک شهروند درباره سفر رییس جمهور نوشته است:

هرچند معتقدم حرفها بارها زده شده، وعده ها بارها داده شده وعملی در کار نبوده ولی بازهم نباید نا امید شد.  محبت کنید وقطعا همین کار را کردید وخواهید کرد. علاوه بر مطالب روزانه که درقالب روزنامه استان گلشن مهر می‌نویسید در جلسات بخصوص چنین جلسه اداری استان یا جلسه پرسش پاسخ رئیس جمهور در سفر استانی شرکت کنید واین مشکلات اساسی استان رو به سمع و نظر ایشان برسانید. تشکیل کارگروه ونظارت بر اجرای مصوبات از اهم   کارهاست  از شما ازصمیم قلب تشکر میکنم.

 

 

 

8

Text Box: 8

 

محمد رضا ایزد  درباره  یادداشت اول گلشن مهر و این سوال  که  چرا صدا و سیما از بزرگان ایران زمین مجموعه نمی سازد می نویسد: سوال نیکویی ست. چرا از شخصیت های دینی آنهمه سریال می سازیم ولی  از اینهمه شخصیت های بزرگ از فرهنگ ۷ هزار ساله ایرانی هیچی نمی گوییم ؟

 

 

9

Text Box: 9

 

 

درباره حفظ منابع طبیعی و جنگل ها، امیر خادم زاده  نوشته است:

گله های گوسفند در جنگل، تمام نهال های جنگلی را از بین می برند !  شناسایی گله داران حاشیه جنگل کار مشکلی نیست . اگر نظارت و کنترل نشوند، فردا جنگلی نخواهد ماند !  قانون خوب اگه اجرا نشود، کاغذی بیش نیست.  دو سال قبل دادستان مرکز آمد زیارت و گفت ۶ هزار خانه غیر قانونی ساخته شده و یه زمانی سرهنگ جعفر گرزین فرماندار گرگان مسئول جلوگیری از ساخت و ساز بود ولی کو اجرای قانون ؟ کجا تخریب شد، هنوز هم روی قله ها آهن و آجر می برند تا بسازند. 

گر حکم کنند که مست گیرند

اون ۶ هزار خانه خراب گردند ؟‌

 

 

10

Text Box: 10

 

درباره کشت شالی شهروندی نوشته است:

اینکه جهاد کشاورزی استان، به وزیر  اطلاع نداده و یا با اینکه  به او گفته اند  که استان گلستان با کمبود زیاد آب مواجه است و وزیر باز گفته کشت شالی در استان گلستان آزاد است هر دو نشانه بی لیاقتی ست ! .  یکی از مقامات استان میگفت کشت شالی در استان گلستان فاجعه و دردناک  است، بعد خودش کشت میکرد !! .  قدم اول آگاهی بر امور است که وزیر ندارد و قدم دوم عمل است که نباید کشت شود که این مقام انجام نمیدهد که باید جلویش را گرفت تا استان بیش از این زیان نبیند.

 

 

11

Text Box: 11

 

 

حاجی رحیم آور درباره ارز 4200 تومنی و مصوبه مجلس می نویسد:

متأسفانه اکثریت مجلسی ها نه توان بررسی و پیگیری اقدام حذف ارز 4200 تومانی بر جامعه و ایجاد مسائل عدیده آن دارند .نه اینکه سواد این کار دارند که برنامه درستی برای اقتصاد ایران برنامه و پایه ریزی نمایند، متأسفانه اکثریت مجلس کنونی از نظر رشته تحصیلات هم هیچگونه سنخیتی با مسئولیت های مهم مجلسی ها در شرایط دشوار و فلج کننده کنونی ندارند و تنها فقط ...این موضوع بسیار شفاف و روشن هست که دولتی که نتواند 20 نفر تاجرهای کله گنده واردات و صادرات را با تخصیص ارز 4200 تومانی کنترل نمایند، چگونه میتوانند میلیونها خریدار و فروشنده مایحتاج مردم رو کنترل نمایند. بنابراین گرانی بیداد خواهند نمود و صدالبته طبق فرمایش شما  تنها فقط اقشار متوسط و پایین جامعه تاوان این ندانم کاری ها و در صورت عملی شدن دولتی ها رو خواهند پرداخت که با وضع موجود در امور معیشتی مردم تاب و تحمل این تورم کمرشکن نیز از مردم شریف متوسط و پایین جامعه سلب شده   عملا آنها را در برزخ معضلات قرار خواهند داد!امیدواریم که این مصوبه مجلس هرگز توسط شورای محترم نگهبان تأیید نشده و عودت داده شوند تا مردم حداقل با این نیمچه زندگی سخت و تورمی کمرشکن شان را ادامه دهند و فرصت نفس کشیدن را از مردم متوسط و پایین جامعه نگیرند.

 

 

12

Text Box: 12

 

 

یک شهروند دیگر درباره یادداشت اول گلشن مهر درباره هویت و اهمیت هویت می نویسد:

بی هویتی یک نقص فرهنگی در بین نوجوانان وجوانان و بلکه مردم ماست.  کتمان کردن مشکلات در هرعرصه ای از مهمترین راهکارها شده است.  کتمان کردن و ندیدن ساخت ویلایی عظیم در بستررودخانه جلوی چشم دستگاههای ناظر  یکی از مثال هاست.  گفتن واژه تماشاگر نماهای فحاش بجای تماشاگران فحاش یکی از مثال های دیگر هست. قطعی های آب ونداشتن آب خوردن نه تنها دیده نمی‌شود بلکه صحبت از گلستان پیشران تولید برنج کشور خواهد شد. می‌شود آقای مکتبی دیروز در مسابقه پایانی نوجوانان استان تهران چه فاجعه فرهنگی رخ داد. زدوخورد بین نوجوانان ۱۷ ساله !! اگر مشکلات رو نبینیم علت ها رو نبینیم وحل نکنیم اوضاع ما بهتر از این شرایط خواهد شد؟ هیچ کشوری پیشرفت نکرده مگر آنکه اول اقتصادش شکوفا شده. مگر آنکه اول مردمش احساس عزت نفس کرده اند. مگر آنکه رفاه اجتماعی وعدالت اجتماعی حکمفرما شده. ببینید حتی پولداران این کشور از بودن تبعیض ونبود این لوازم آرامش جامعه رضایت ندارند. مشکلات با دستور ومصوبه مجلس و...حل نخواهد شد. فساد با همایش وسخنرانی حل نخواهد شد.  افزایش جمعیت با مصوبه مجلس حل نخواهد شد. آنهم بدین شکل که مشکلات دیگری خواهد آفرید. بیاییم به تایید فرمایش شما به یکدیگر احترام بگذاریم مخالف خود را به دیده احترام ببینیم  ادب رو رعایت کنیم همدیگر را جذب کنیم  این وآن نکنیم،  ما خوبیم شما بدید نکنیم.  رمز پیشرفت یک دلی واتحاد هست از صدر تا ذیل عین کره جنوبی، دراین شرایط هست که شفافیت حکمفرما میشه، عدالت حکمفرما میشه، علم حکمفرما میشه، دانایی محوری حکمفرما   میشه وکشور پیشرفت میکند.