سی ام فروردین روز تولد حکیم جرجانی


یاددداشت اول |

■  با مسوولیت سردبیر

سی ام فرودین ماه همزمان با تولد حکیم بزرگ جرجانی در اوایل قرن پنجم است  و بمناسبت تلاشهای این پزشک حاذق و حکیم ایرانی این روز  بنام علوم آزمایشگاهی نام گذاری شده است.

آن گونه که درباره حکیم جرجانی  نوشته اند  این پزشک  توانا به خوارزم رفت و توانست به دربار قطب ‌الدین ‌محمد سرسلسله خوارزمشاهیان راه پیدا کند  و هنگامی که  در آنجا مسوولیت بیمارستان بزرگ خوارزم را بر عهده گرفت ،متوجه شد که علم پزشکی در آن سرزمین رواجی ندارد و بیشتر مردم به دلیل استفاده‌ اشتباه از غذاها و نیز آلودگی محیط شهر، به انواع بیماری‌ها مبتلا می شوند. بنابراین تصمیم می‌گیرد تا آثاری را به زبان فارسی برای استفاده ایرانیان و فارسی زبانان خلق کند .

او با نگاشتن کتاب هاي «ذخيره خوارزمشاهي» و «الاغراض الطبيه» که دايره المعارف هاي پزشکي به زبان فارسي هستند، پزشکي نويسي به زبان فارسي را اعتلا داد.  از این لحاظ او را باید پایه گذار مکتب ایرانی در طب اسلامی دانست و از آنجایی که جرجانی بیشتر از مشاهدات آزمایشگاهی به تشخیص بیماری ها اهتمام می ورزید به همین علت باید گفت  این پزشک نامدار نقش مهمی در تحولات علم پزشکی ایفا کرده است.اما آنچه که باید در این مجال به آن اشاره کنیم آن است که حکیم جرجانی زاده ی این آب و خاک بوده است و و به همین خاطر نیز نام بیمارستانی را در گرگان به نام او مزین کرده اند اما باید اذعان کرد ایام تولد و وفات بهترین اوقاتی است که می توان نام این بزرگان را در افکار عمومی تکرار کرد تا شهروندان با نام و تالیفات این بزرگان و خدماتی که آنها به این آب و خاک انجام داده اند آشنا شوند و به گذشته خود افتخار کنند . بیایید این اندک  دل خوشیها را از مردم خود دریغ نکنیم.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر بیان کرد: به صورت شبانه روز ۱۴ هزار نفر با پنج هزار خودوری امدادی و ۱۹ فروند بالگرد در حال خدمت به مردم بوده که از این تعداد نیرو فقط دو هزار نفر از آنها کارمند هستند و بقیه آن نیروهای امدادگر و نجاتگر داوطلب هستند.