مزارع هوشمند گلستان


یادداشت |

دکتر مهران قجری_ با توجه به افزایش جمعیت، تقاضا برای تولید محصولات کشاورزی روز به روز بیشتر می شود. اما روش های سنتی به دلایل مختلف دیگر جوابگوی تامین غذای این جمعیت روزافزون نخواهد بود. بنابراین چاره ای نداریم که برای کشت، روش‌های نوین کشاورزی را جایگزین کنیم.کشاورزی به صورت هوشمند امروز در دنیا اتفاق جدیدی نیست، اما در کشور ما به دلایل متعدد که از جمله مهمترین آنها فراهم نبودن زیرساختها و شرایط ناگوار اقتصادی است هنوز روش های سنتی کاربرد دارد.در واقع کشاورزی به شکل هوشمند در مزارعی انجام می شود که در آن تکنولوژی‌های جدید جایگزین روش های سنتی شده‌اند. مزرعه‌ی هوشمند با استفاده از ابزارهای روز دنیا، کمترین نیاز را به انسان دارد.

در مزارع هوشمند فرآیند کاشت و نگهداری و برداشت به کمک تکنولوژی و بدون نیاز به انسان انجام می شود. در آینده ای که چندان دور نیست تولید مواد غذایی برای ما به یک بحران تبدیل خواهد شد، با توجه به اینکه سالانه به میزان قابل توجهی هم خاک از دست می دهیم و وضعیت منابع آبی  ما هم که اظهر من الشمس است. با افزایش جمعیت برای اینکه بتوانیم میزان تولید موادغذایی خود را  افزایش دهیم، بیشتر و بیشتر خواهیم کاشت و با این کار در صورتی که همچنان اصرار به ادامه ی روش‌های سنتی کشاورزی داشته باشیم منابع آب و خاک خود را بیشتر به سمت نابودی خواهیم کشاند با این حساب می پذیرید که دوران کشت و زرع به صورت سنتی دیگر به پایان رسیده است. تغییر از کشاورزی سنتی به کشاورزی مدرن یک شبه حاصل نخواهد شد. این کار باید با تدبیر، به دقت و به تدریج طی شود.

تغییر در مدیریت جهادکشاورزی استان گلستان اگر با تغییر در روشها و حرکت به سمت اصلاح امور و تصحیح اشتباهات و تدبیر برای بکارگیری و بهره بردن از تکنولوژی های روز دنیا باشد بدون تردید برای استان منشا خیر و برکت است.در حال حاضر ۱۴ شرکت دانش بنیان کشاورزی در استان گلستان فعالیت می کنند، انتظار از مدیر جدید سازمان جهادکشاورزی گلستان حمایت از این شرکتها و استفاده از دانش و تخصص آنها برای خدمت به کشاورزی استان است.