کمبود نیروی انسانی در حوزه سلامت


گزارش |

گلشن مهز: دوشنبه 5 اردیبهشت ماه اولین نشست خبری سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گلستان با اصحاب رسانه بود. سعید گل فیروزی در این جلسه که با همراهی معاونان وی و اعضای کمیته اطلاع رسانی ستاد کرونا برگزار شد، نکاتی درخصوص اهمیت تزریق دز سوم واکسن کرونا و دیگر موارد مهم در حوزه سلامت استان را عنوان کرد.در ابتدای این نشست مسئول کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا از روند کاهشی این بیماری در هفته اخیر خبر داد. غلامرضا روشندل گفت: طبق آمار به دست آمده در هفته اخیر به نسبت هفته پیش از آن ما شاهد سیر نزولی بستری شدگان در گلستان بودیم. وی همچنین افزود: در حال حاضر تنها سویه موجود در دنیا او میکرون است و سویه جدیدی وجود ندارد. مسئول کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا همچنین از تاثیر 17 برابری تزریق واکسن برای جلوگیری از این بیماری سخن گفت و در ادامه اظهار کرد: بر اساس مطالعات صورت گرفته تزریق واکسن تا 5 برابر از میزان مرگ و میر در مقابل این بیماری جلوگیری می کند.در ادامه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گلستان از اولویت های اصلی این سازمان سخن گفت. سعید گل فیروزی در جمع خبرنگاران گلستانی اظهار کرد: در حال حاضر کنترل بیماری کرونا اولین اولویت دانشگاه علوم پزشکی است و ما با جدیت در حال مدیریت آن هستیم. وی افزود: با توجه به بازگشایی مدارس و سفرهای نوروزی ما انتظار مواجهه با خیل عظیمی از بیماران را داشتیم که خوشبختانه این امر طبق انتظارات ما پیش نرفت. گل فیروزی تزریق دز سوم واکسن کرونا را علت کاهش بیماران کرونایی استان عنوان کرد و گفت: تا کنون 3 میلیون و 293 هزار دز واکسن کووید 19 به مردم گلستان تزریق شده که 8/93 درصد از مردم  دز اول، 9/83 درصد دز دوم و بیش از 33 درصد دز سوم را تزریق کرده اند. سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گلستان همچنین اظهار کرد: برای ویروس کرونا هیچ پایانی وجود ندارد و ما باید تلاش کنیم با تزریق سه دز واکسن و رعایت شیوه نامه های بهداشتی یک سبک زندگی جدید مطابق با این بیماری ایجاد کنیم.

در جریان این نشست خبری ناهید جعفری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان در پاسخ به  سوال یکی از خبرنگاران در خصوص واکسیناسیون اتباع خارجی گفت: در جریان واکسیناسیون و خدمات پیشگیرانه اولویت ما افراد غیر ایرانی و بدون کارت شناسایی بوده؛ چرا که در اکثر مواقع این افراد ناقل بیماری هستند. وی افزود: واکسیناسیون اتباع خارجی ساکن در گلستان از شهریور سال گذشته آغاز شده و طبق آمار موجود تمامی این افراد واکسینه شده اند. گل فیروزی در ادامه از افتتاح و کلنگ زنی برخی از پروژه های عمرانی این حوزه در هفته سلامت خبر داد و افزود: با توجه به سفر رئیس جمهور به استان، مصوبات خوبی برای توسعه زیرساخت های حوزه سلامت گلستان در نظر گرفته شده که بخشی از آن ها در هفته سلامت به بهره برداری خواهند رسید. وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درخصوص وضعیت فعلی پروژه های عمرانی حوزه سلامت استان گفت: در حال حاضر بیمارستان طالقانی در مرحله گودبرداری قرار دارد و بیمارستان آیت الله طاهری و گمیشان در حال پیشروی هستند. وی افزود: همچنین پیشنهاد احداث بیمارستان 400 تخت خوابی در گرگان به وزرات بهداشت داده شد که منتظر پاسخ هستیم. سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گلستان همچنین تصریح کرد: اگرچه این روزها کرونا به اصلی ترین بحران در جهان و کشور ما تبدیل شده اما در دانشگاه علوم پزشکی بیماری های غیرواگیر را از یاد نبرده و برای رفع معضلات این بیماری ها در تلاش هستیم. وی افزود: مهم ترین علت مرگ و میر مردم استان ما، به غیر از کرونا، بیماری های غیرواگیر مانند فشار خون و دیابت است که کنترل این بیماری ها جزو اولویت های دانشگاه خواهد بود. در ادامه این نشست گل فیروزی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص بیمارستان 600 تخت خوابی گرگان گفت: این پروژه جزو مصوبات سفر رئیس جمهور بوده و بودجه قابل توجهی برای آن در نظر گرفته شده است. با توجه به نیازسنجی های انجام شده قرار بر این شد تا بیمارستان در شرق گرگان احداث شود و امکان جابجایی آن از شرق به غرب به هیچ عنوان امکان پذیر نیست. وی در ادامه در خصوص وضعیت دستگاه سی تی اسکن بیمارستان علی آباد کتول گفت: این دستگاه چندروزی است که از کار افتاده و کارشناسان ما پس از بررسی علت آن در روزهای آینده نسبت به نصب مجدد آن اقدام خواهند کرد. سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گلستان در پاسخ به سوال خبرنگاران در رابطه با وضعیت دستگاه های آنژیوگرافی استان اظهار کرد: در حال حاضر سه مرکز آنژیوگرافی در استان وجود دارد. یک مرکز در گرگان، دیگری در گنبد و مرکز دیگر در کردکوی است که به زودی فعال خواهد شد. وی ادامه داد: نصب دستگاه آنژیوگرافی کردکوی نیاز به برخی از مجوزها دارد که ما در حال رایزنی برای اخذ این مجوزها هستیم و این مرکز به زودی فعال خواهد شد.

گل فیروزی در ادامه از بحران بزرگی که در حوزه سلامت است سخن گفت و افزود: یکی از بزرگترین بحران های ما در حوزه سلامت بحران نیروی انسانی است. سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گلستان با بیان اینکه سالانه تعداد زیادی از فارغ التحصیلان حوزه سلامت به خارج از کشور مهاجرت می کنند، تصریح کرد: در حال حاضر مشکل ما کمبود نیروی متخصص در اکثر شهرستان های استان و کمبود پزشک عمومی در نقاط محروم گلستان است.

در یایان این نشست معاونان و سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گلستان به دیگر سوالات خبرنگاران درخصوص افزایش تعرفه های پزشکی و پرداخت حق الزحمه های کادر درمان و حوزه سلامت پاسخ دادند و گل فیروزی درخصوص بدهی های این حوزه در بخش دارو اظهار کرد: ما در حال حاضر در حوزه دارو 2 هزار میلیارد بدهی داریم و با توجه به بودجه ای که برای این حوزه در نظر گرفته شده است به مشکلاتی برخواهیم خورد.

گفتنی است محوریت اصلی اولین نشست سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گلستان با اصحاب رسانه ضرورت تزریق دز سوم واکسن کرونا و اهمیت تزریق و رعایت شیوه نامه های بهداشتی برای جلوگیری و کنترل این بیماری بوده است.