سفره های کوچک مردم


یادداشت |

سردبیر_ یارانه آرد مدتی است حذف شده است. این یارانه مستقیماً بر قیمت نان اثرگذار بوده و از آنجا که نان قوت لایموت است و جایگاه ویژه ای به خصوص در سفره ی افراد کم بضاعت دارد حذف آن می تواند بسیار تنش زا باشد.
با وجود اینکه  سخنگوی دولت گفته است قیمت نان تا پایان سال تغییر نمی‌کند و اگر چه برخی این اقدام دولت را  شجاعانه قلمداد می کنند و آن را لازم می دانند اما چنین عملی آن هم با این همه تعجیل بعید است که همراه با کار کارشناسانه باشد و این یعنی باید منتظر تبعات اجتناب ناپذیر آن باشیم.
کارشناسان امور اقتصادی معتقدند آرد در ایران مستعد قاچاق است زیرا قیمت آرد در کشورهای همسایه با قیمت آرد در داخل کشور تفاوت زیادی دارد و در واقع دولت با این اقدام جلوی قاچاق این کالا را می گیرد. بنابراین اصلاح قیمت آرد در ایران امری الزامی است. اما مساله این است که این اصلاح قیمت و یا افزایش شدید قیمت هزینه اضافی برای مردم ایجاد می کند.
با این حال هنوز قاچاق این کالا صرفه ی اقتصادی دارد چون قیمت آرد در کشورهای حاشیه خلیج فارس برای هر کیلو 60 هزار تومان قیمت دارد پس هنوز اصلاح قیمت با هدف کوتاه کردن دست منفعت طلبان یا بهتر است بگوییم قاچاقچیان و سوداگران  اتفاق نیفتاده است.
با تغییر نرخ آرد، درصد افزایش قیمت کالاهایی که با استفاده از آن تهیه می‌شوند مثل ماکارونی و انواع شیرینی و بیسکوئیت  بالا رفته است مشخص نیست  از این پس تکلیف صنایع مرتبط با این محصول چه خواهد شد.
تیم اقتصادی دولت معتقد است مردم امروز خودشان سفره هایشان را باید مدیریت کنند اما واقعیت این است که عموم مردم توان مدیریت سفره هایشان را بدون سیاست های حمایتی دولت نخواهند داشت این کار میلیون‌ها ایرانی را به زیر خط فقر می کشاند و اقتصاد بیمار کشور را به احتضارمی برد.
امیدواریم آنچه اتفاق می افتد در جهت بهبود معیشت مردم باشد و پس از گذراندن مرارت و سختی سالها و دهه ها بحران ناشی از تحریم های اقتصادی  به آرامش، آسایش و رفاه همه ی مردم منجر شود.