اردیبهشتی دیگر و یاد نمایندگان فقید استان


یادداشت |

محمدتقی احسن-همه ساله اردیبهشت ماه که می رسد هاله ای از غم و اندوه مردم استان و بویژه دوستان ما را فرا می گیرد، چرا که یاد آور از دست دادن به یکباره تمامی نمایندگان استان گلستان در مجلس شورای اسلامی است. این غم و اندوه زمانی بیشتر و بیشتر می شود که به فضای حاکم در استان بیشتر توجه کنی و ببینی که چه کارها که با رفتن آنان بر زمین مانده !

براستی چقدر زمان لازم است که استان گلستان بار دیگر چنین نمایندگانی بر خود ببیند؟!

و آیا اصلا این آرزوی دست یافتنی است؟

اردیبهشت ماه که می رسد دوستان شهید قندهاری و هزارجریبی بدنبال برگزاری مراسم سالگشت آن عزیزان در تکاپویند.مسئول ستاد بزرگداشت نمایندگان شهید، برادر ارجمند جناب حاج علی کلاتی، عضو سابق شورای شهر، به راستی به تنهایی بیشتر بار این کار را بدوش می کشد. که برخود فرض می دانم به ایشان خدا قوت بگویم. می خواهم توجه شما را به نظر حضرت آیت الله نورمفیدی که در دیدار اعضای ستاد برگزاری مراسم گرامیداشت نمایندگان فقید در یکی از دیدارهای ایشان بیان شد جلب نمایم.

مطلب قابل توجه و با اهمیّت که حضرت آیت ا... نورمفیدی در آن دیدار بیان داشتند این بود که:

" شهدا نه به عنوان شخص، بلکه به عنوان یک شخصیت باید تکریم شوند. شهیدان قندهاری و هزارجریبی یک جریان در این منطقه ایجاد کردند که این جریان باید زنده و بانشاط بماند."

به نظر می رسد پس از گذشت ۲۱ سال از فقدان جانسوز؛  نمایندگان شهید گلستان باید با دقت بیشتری به این جریان نگاه کرد و شاخص ها و مؤلفه های این جریان را برشمرد تا چراغ راهی باشد برای راه آیندگان .

 نگارنده در حد بضاعت خود به برخی از ویژگی های جریان فوق اشاره می کند به این امید که فتح بابی باشد تا دوستان دیگر بصورت جامع از زاویه های مختلف جریان فکری فوق را نقد و بررسی نمایند.

اول: خود ساختگی و از خود گذشتگی، به عبارتی تقوی الهی نمایندگان شهید که به نظر می رسد عامل اصلی توفیقات آنان بوده است.

 

دوم: قانونمند بودن و اعتقاد به قانون اساسی و ظرفیت های بسیار بالای آن و اشراف بر حقوق دولت، ملت؛ همین آگاهی موجب اقدامات ارزشمند در حوزه های مختلف بوده است.

سوم: مردمی بودن، فارق از سلیقه های قومی و قبیله ای، هرنماینده ای که از بطن جامعه خود بر خواسته باشد و از حمایت حداکثری گروه های مختلف موجود در جامعه  بر خوردار؛ می تواند بسیار موثر و مفید عمل نماید.

 

چهارم: توانمندی؛ جمع موارد اول تا سوم انسان را به مرحله ی توانمندی می رساند فلذا ما شاهد بودیم که در چه شرایط دشواری شهید قندهاری با تلاش شبانه روزی (عملی کردن شعار از بامداد تا بامداد برای خدمت به مردم) و رایزنی های فراوان و طاقت فرسا در مجلس پنجمی که به لحاظ فکری درآن اقلیت بود؛ رئیس مجلس حضرت حجت السلام والمسلمین علی اکبر ناطق نوری یک مازندرانی بود و در آخرین روزهای کاری دور دوم ریاست جمهوری آیت ا... هاشمی، موفق شد لایحه استان شدن گلستان را تصویب نماید و از مازندران جدا شدیم و آرزوی چندین ساله مردم منطقه گرگان و دشت؛ محقق گردید. برای چندمین بار از همه آنانی که از تلاش های صورت گرفته برای استان شدن گلستان مطلع می باشند درخواست می شود که اطلاعات خود را جهت چاپ کتاب " گلستان چگونه استان شد " به دفتر اتحادیه انجمن های اسلامی واقع در گرگان - میدان شهرداری - جنب بانک صادرات - طبقه فوقانی ورودی بازار امام؛  ارسال نمایند تا در تاریخ ثبت گردد.

وحدت عملی: براستی نکته قابل توجه و بسیار حائز اهمیت موضوع وحدت و یکدلی است که بقول نمایندگان دیگر استان ها؛ وحدت، یکدلی و حمایت جدی نمایندگان استان گلستان از یکدیگر موجب حسرت آنان بوده است.

همین وحدت عملی موجب شده بود که استان گلستان را در آستانه فصل جدیدی از توسعه و سازندگی و آبادانی قرار دهد،

که متأسفانه بعد از فقدان آن عزیزان متوقف شده است.

 مردم هر چه بیشتر از آن زمان می گذرد جای خالی نمایندگان شهید گلستان را بیشتر احساس می کنند.

در پایان یکبار دیگر توجه جدی همه مسئولان و مردم آگاه و فهیم استان گلستان و بویژه مردم شریف گرگان را به فرمایش نماینده ولی فقیه و امام جمعه گرگان حضرت آیت ا... نور مفیدی جلب می کنم که فرمودند:

"شهیدان هزارجریبی و قندهاری یک جریان در این منطقه ایجاد کردند که این جریان باید زنده و با نشاط بماند ! "

به امید اینکه توفیق داشته باشیم با ادامه راه آن شهیدان بزرگوار، موجب عزت و توسعه استانمان باشیم.

 

 

 عضو شورای مرکزی اتحادیه

 انجمن های اسلامی استان گلستان