یادداشتی برکتاب راز رسانه


یادداشت |

حمیدرضا فرشید نیا

 

 

 

کتاب راز رسانه، مجموعه مصاحبه های نادر طالب زاده، گامی در جهت تبیین مبانی نظری رسانه های انقلاب اسلامی و شناخت دقیق رسانه های غربی می باشد.

قسمت اول کتاب زندگی نامه و فعالیت های نادر طالب زاده را بررسی می کند. طالب زاده در این کتاب ابتدا به  دوران کودکی خود می پردازد. دورانی که با بعد از انقلاب تناقضی عجیب دارد. او که فکر می کرد با خارج شدن از ایران وارد بهشت می شود، اما....

 ایران زمان شاه را کپی بدل غرب می دانست که کپی کارش خراب بود. در آمریکا دانشجوی طب بود که بعد به ادبیات تغییر رشته داد و بعد هم به سینما علاقمند شد. او که به فرهنگ غرب عادت کرده، حالا با تحقیق و احتیاط سراغ اسلام آمده و از اواسط همین دوران نماز خواندن را شروع کرد و آن را هدیه الهی می دانست.

قسمت دوم با عنوان رسانه و سیاست، به بحث های مهمی همچون، نسبت هنر و ایدئولوژی، تصویر انقلاب اسلامی در رسانه های غربی، مبارزه با تحقیر رسانه ای غرب، سیاستگذاری در حوزه رسانه، جنگ نرم و استراتژی رسانه های داخلی و رسانه، فقط پیام نیست و... می پردازد. در این فصل بحثهای مهمی درباره بایدهای رسانه های انقلابی و سیاستگذاری رسانه ای و نقد سیاست های رسانه های غربی مطرح می شود.

شهید آوینی گفته بود: طالب زاده، دیده بان انقلاب و چشم تیزبین انقلاب است.

موضوع فصل چهارم نیز نسبت فرم و محتوا در برنامه تلویزیونی «راز» است که در سال های اخیر در شبکه چهار سیما با استقبال جامعه فرهنگی و انقلابی مواجهه شده است.یکی از سوالات مهمی که طالب زاده به آن پاسخ می دهد، این سوال است که: جهان امروز چه نگاهی به انقلاب اسلامی دارد ؟ این نگاه چگونه در رسانه ها متبلور می شود و آیا انقلاب اسلامی توانسته است پیام خود را هم محقق و هم تکثیر کند؟

اگر منظورتان از نگاه جهان امروز نگاه سیاست مداران آمریکایی و یهودی به ایران هستند که رویکردشان همیشه روشن و مشخص بوده و از بدو انقلاب ۵۷ تا امروز با تمام خشونت و تحجر و دگماتیسم حاکم و بنیادگرایی افراطی در مقابل تفکر انقلاب اسلامی ایستاده اند. جمله امام آنها را برای تمام تاریخ معرفی می کند. استکبار جهانی  و شیطان بزرگ  تعابیری هستند که باید در آن عمیق شد.  روح استکباری اصلا اجازه نمی‌دهد که تفکر انقلاب اسلامی در جهان نمود پیدا کند. اگر چه حقیقت مثل جریان آب، همیشه راه خودش را از میان دیوارهای سنگی پیدا کرده و پیش رفته است. سیاستمداران آمریکایی و یهودی و مراکز و مدیران آنها در سرتاسر جهان اصلا اعتقادی به آزادی و دموکراسی حقیقی ندارند که حالا با بینش آزاد بتوانند مفهوم مردم سالاری دینی را بفهمند. گروهی، عامه مردم در سر تا سر جهان هستند که تحت سلطه رسانه های جهانی در غفلتی ژرف فرو رفته اند. هرجا مردم بیدار شده اند، همان جا با هر شاکله ای که داشته، به نوعی انقلاب اسلامی بروز کرده است. گروه دیگر، نخبگان و اندیشمندان و متفکران هستند که جایگاه مهمی دارند. بخشی از آنان تحت سلطه و حمایت سیاستمداران و دستگاه های امنیتی هستند و برای آنها و به دستور آنها فکر میکنند. اما بخشی دیگر صادق و جست و جوگر و به دنبال حقیقت هستند. من این توفیق را داشته ام که با خیلی از این چهره ها گفتگو کنم. وجود این وضعیت، رسالت متفکران و اندیشمندان مسلمان ما را در عرصه های گوناگون سنگین میکند. البته امروز در جهان، خیلی از متفکران هم انقلاب اسلامی را  با نگاه های مثبت و عمیق تحلیل میکنند که وظیفه ما بشارت دادن به اینهاست.

نکته مهم دیگری که اشاره کردید؛ به تحقق اهداف انقلاب اسلامی برمیگشت.

اوضاع امروز جهان وقایع مهمی را به ما اعلام می کند که لازمه آن بیداری ما از درون است. حالا بعد از چند سال شاید عده ای انکار کنند. اما انکار و عقب نشینی از حقایق، اسارت در نقشه تار عنکبوت شیطانی جهان را به دنبال خواهد داشت. بدون شک هدف اصلی انقلاب اسلامی، به تحقق آن بر میگردد. عدالت پیشانی‌ و پشتوانه انقلاب است. غفلت های ما در این سال ها بسیار بود. اگرچه تجربه هایمان هم کم نبوده است. امروز اگر بتوانیم به مرور، عدالت اجتماعی را در تمام ارکان جامعه در هر اندازه ای محقق کنیم، به تبع آن، هم به هدف انقلاب اسلامی رسیده ایم و هم این تفکر را در جهان صادر کرده ایم. تحقق عدالت، موجب صدور انقلاب است. اگر با عدالت، مردم را از درون راضی کنیم تا حقوق اولیه و مشروع زندگی خود را کسب کنند، دیگر نباید برای آینده این انقلاب نگران باشیم.

یادش گرامی

 

فعال  فرهنگی