صدای مخاطبان


پیام شهروندان |

۱

درود به گلشن مهر. این کار خیلی بزرگی بود که کردید ان شاءالله ادامه دار باشه.  گلشن هم مثل بخارا می تونه تاثیر گذار باشه و از صرفا یک نشریه بیاد بیرون.  توی این سال ها می توانست چشمگیر تر و پررنگ تر باشه. هوای فرهنگ و اجتماع یقینا با این نشست ها بهتر میشه.  ممنونم برای همه زحمت های شما

۲

سلام ودرود. سالهای نخست پیروزی انقلاب فضای باز در دانشگاه به همه سلایق ابرازعقیده و فعالیت داده بود و جو بسیارفعال و بانشاطی حاکم شده بود البته طبیعتا شیطنتهایی هم وجود داشت. فضا باید ساماندهی می شد،نه مسدودکردن فضا،که این اقدام کاملاباروح واهداف انقلاب مغایربود وانسداد بوجود امده روزبروزگسترش یافته است.

۳

 برنامه ۱۵ آذر  چه برنامه خوب و ارزشمندی بود تلاشتان ستودنی است.

۴

به نظر می رسد حقوق بشر جزو حقوق اساسی، فطری و طبیعی است که اتفاقا خارج از تز قراردادهای اجتماعی روسو قرار می گیرد و ربطی به روسو ندارد. سابقه آن را به ده فرمان موسی و یا کوروش هخامنشی و به هرحال قبل از سال ۱۹۴۸ می توان رساند.

 توضیح گلشن مهر : منظور از قرارداد اجتماعی در آن یادداشت کتاب قرارداد اجتماعی روسو است.

۵

بسیار عالی.در قانون اساسی کشور ما شکنجه ممنوع هست. چطور هست اگر روزنامه شما هر روز یک بند قانون اساسی را برای مردم روشن و توجیه کند.البته اگر غیر قانونی نیست و به خاطرش دچار درد سر نمیشوید. فقط یک پیشنهاد هست خیلی خوب است.

۶

لطفا رعایت کنید، جدا نویسی "می" در فعل،جدا نویسی علامت جمع " ها" و نشانه تفضیلی"تر"گذاردن علائم نگارشی به ویژه ویرگول و علامت سوال گذاردن اسامی خاص مانند ' فریدمن" برنده نوبل اقتصادی در گیومه،استفاده از هستند به جای می باشند.

۷

متاسفانه از سفر اول کمتر از ۳۰ درصد مصوبات اجرائی شاید انجام شده باشد. ما مردیم وقتی که بازخوردی برای دزدی چای نداریم و نمی بینیم ولی در عوض می دانیم تتلو چند تا تتو دارد. ما همیشه مخزن الهی بودیم در تاریخ

 

۸

سلام ودرود. اگرهمین منشورحقوق بشر در دنیا و به ویژه در ایران اجرا شود جامعه ای آرام و عادلانه ای خواهیم داشت اما درکشورخودمان نه  قانون بین الملل اجرا میشود و نه قانون اسلامی بلکه قدرتمندان قانون خودشان را پیاده میکنند.

۹

سلام ودرودالحق والانصاف واقعیت تلخی است که جامعه را با آن مواجه کردند به نظرحقیر دیگر برای ایجادفضای نقدوبررسی انتخابات سپری شده بهارانتخابات بماند بهارستان هم درخزان متوالی فرورفته است. عملکرد مجلس فعلی ناامیدکننده و نگران کننده است هردم ازاین باغ بری میرسد.اختلاس چند میلیارد دلاری بعلاوه چندین موارد مشابه دیگرامیدی برای مشارکت وهمراهی باقی گذاشته است؟

۱۰

درود و هزاران درود. کشاورزی گفتی و داغ دل ما را تازه کردی !نه که خیلی وضع کشاورزی خوبه ! دامداری های کوچک که به برکت حذف ارز ۴۲۰۰ که قرار بود فقط روی  قیمت ۳ قلم کالا تاثیر بگذارد ! با افزاش قیمت نهاده های دامی، ۹۰ درصد از بین رفت !چه مرغداری هایی که  ورشکست شدند! قیمت ادوات کشاورزی چند برابر شد ! برنج کشاورزان را حتی به قیمت  پارسال نمی خرند؛ آنوقت کشتی کشتی برنج خارجی وارد کشور می شود !! امروز یک باغدار مرکبات می گفت؛ با صد کیلو  پرتقال  یک  کیلو  گوشت گوسفند نمی توان  گرفت !!یعنی پرتقال  روی  درخت   ۵ هزار تومان هم نیست !!و  . . .سرتان را  درد  نیاورم !حالا  دولت  محرومان، طرح  برده  مجلس  که  از بخش  کشاورزی   مالیات  هم بگیرند !! کشاورز  الان  پول  ندارد  که   کود  بخرد برای زراعتش !از همین ماه  پیش  رو  تا  سر  محصول به نان  شبش  محتاج است و باقرض و یا  فروش  سلف  محصول  آینده؛ روزگار  می گذراند! یا باید  چیزی از دارایی اش  را  بفروشد حالا  بیاید  مالیات  هم  بدهد ! دست دولت  و مجلس انقلابی و مردمی  درد  نکند ! با گرفتن مالیات  از  بخش  کشاورزی شاهد رکود شدید این بخش و ورشکستگی کامل آن و  مهاجرت  شدید  کشاورزان  خواهید بود. امیدوارم  که  طرح  فوق  تصویب نشود. اگر در استان  برنامه ای برای  کشاورزی  وجود ندارد؛ در عوض در سطح کشور دولت و مجلس  هم دست شده اند تا برنامه مفصلی  برای مردم و  کشاورزی تصویب کنند، درست عین  چای  دبش

 محمد تقی احسن

۱۱

سلام ودرود بخش کشاورزی در استان بدون استراتژی مشخص در دوره اخیر تعدادی از رکوردهای کشوری خود از جمله تولیدگندم را ازدست داده و در برنامه ریزی بشدت دچار مشکل شده وحتی درتامین نهاده های کشاورزی کشاورزان را دچارمشکل نموده وازطرفی سختگیریهای دستگاه های متولی تغییرکاربری مهاجرت روستائیان به شهرها را شتاب بخشیده وانگیزه مهاجرت معکوس را از ساکنین سلب نموده است مسوولین فرادستی باید چاره اندیشی برای این قضیه نمایند.

۱۲

سلام ووقت بخیر. وقتی علم محوری دانایی محوری وعقلانیت در کار نباشد نتیجه این می‌شود که روزی ۳ونیم میلیون بشکه نفت به معنای واقعی دور ریخته می‌شود و اونوقت ملت در سختی وفقر زندگی کنند. آقای قالیباف در سخنان دیروز در همایش حمل و نقل روز گذشته این مطلب را فرمودن و از عدم وجود بهره وری در تمام حوزه ها بخصوص انرژی گفتند. البته فرمودن گازوئیل در ایران لیتری ۳۰۰ تومن و در ترکیه لیتری ۷۰ هزار تومن، عجیبه که فرمودن منظور ما از بهینه سازی مصرف گران کردن نیست راههای مختلفی برای مدیریت مصرف وجود داره، اینکه ما مصرف بی‌رویه بی بازده داریم شکی نیست،اینکه قیمت حامل های انرژی در حد رایگان هست هم تقریبا اکثر جامعه اتفاق نظر دارند، اما وقتی اقتصاد جامعه وآرامش  را به قیمت بنزین وگازوئیل مرتبط کردید چه میشود کرد؟ اینکه همین امروز ۴میلیون موتورسیکلت کاربراتوری آلوده کننده در تهران تردد میکند بیش از ۴ میلیون خودرو بی کیفیت با بنزین بی کیفیت درحال تردد در تهران هستند چه؟ بیش از ۱ میلیون کامیون های سنگین با قدمت عهد دقیانوس در تهران تردد میکنند چه؟چقدر به سمت انرژی های تجدیدپذیر خورشید وباد رفتیم؟ چقدر از قطارهای بین شهری با سرعت بالا وانرژی پاک استفاده کردیم؟ قطعا ایشان هم این مسائل را می‌دانند و همه می‌دانند اما اگر این سخنان از زبان شهروند عادی بر آید مشکلی نیست چرا که او کاره ای نیست اما این سخنان را از مقامات تصمیم گیرنده واجرایی شنیدن دردآور است. اینکه رئیس سازمان محیط زیست مثل یک خبرنگار از آلوده بودن هوای همه شهرها بگوید وعملی نباشد دردآور است، اینکه وزارت نیرو که متولی اصلی مصرف آب بخصوص در بخش کشاورزی هستند از راندمان پایین شیوه آبیاری غرقابی بگویند از فرونشست زمین بگویند اما اقدامی در خور وضعیت کنونی آب نکنند دردآور است. اینکه جهاد کشاورزی وسایر ارگان ها هم تقریبا به همین شکل ونگاه به امور روزانه داشته باشند هم دردآور است، نمایندگان مجلس بیشتر از آنکه به فکر وضع قوانین متناسب روز دنیا باشند و بر بخش های مختلف نظارت کنند وجلوی اینهمه فساد واختلاس رو بگیرند به فکر آسفالت کردن ۳۰۰ متر راه روستایی ویا عوض کردن چراغ های تیر برق فلان بلوار باشند هم دردآور است.مشکل در کشور ما اینست که حقیقتا مدیریت حکمرانی کشور علم ودانایی وپژوهش ومطالعات روز دنیا جایی ندارد، شایسته سالاری نداریم،از تمام ظرفیت گفتمان نخبگانی استفاده نمی کنیم،برنامه وآینده نگری ومیزان واقعی سنجش وپایش این برنامه ها را نداریم،به جای ایجاد زیرساخت ها ونگاه عمرانی به مسائل نگاه جاری گذران محور داریم، با این نگاه این همه بحران در کشور حادث شده است ودرمان پذیر هم نخواهد بود.

۱۳

سلام ووقت بخیر. از شما بخاطر فعالیت در عرصه فرهنگی وارتقای جایگاه قلم وخرد تشکر میکنم. در این روزگار نقش بستن لبخند وامید ورضایت بر لبان دختران وپسران سرزمین مان موجب شادی وشعف می‌شود حیف که دستگاه عریض وطویل آموزش وپرورش هیچ برنامه ای برای افزایش خلاقیت ومهارت آموزی ندارد بیش از ۹۸ درصد از بودجه وزارتخانه آموزش وپرورش به پرداخت حقوق اختصاص دارد، آیا پولی برای برنامه های خارج درسی باقی می ماند؟ باز جمله همیشگی و آن اینکه کاش روزی عقلانیت ودانایی محوری وشایسته سالاری در حکمرانی کشور  اولویت باشد. ما نیازمند افزایش بهره وری وبهینه سازی واصلاح ساختار بودجه کل کشور هستیم، بودجه های آموزشی فرهنگی و زیست محیطی کفاف افزایش رفاه اجتماعی وآرامش وشادابی را نمی‌دهد، حل مشکلات زیست محیطی، آلودگی هوا، حتی بیکاری واقتصاد پویا وبا ثبات خیلی سخت نیست، مدیریت می‌خواهد مبتنی بر عقلانیت.

۱۴

درود. تلاش هایتان در راستای فرهنگ و ادب ایران زمین ستودنی و چشمگیر است. پاینده، پرتوان و پیروز باشید

۱۵

 

اولا بهار سیاسی زمانی اتفاق خواهد افتاد که انتخابات کاملا آزاد و واقعی باشد. دوما اگر بدنبال مشارکت مردم هستند پس این همه ردصلاحیت و خالص سازی برای چیست. سوما آیا اینها وکیل ملت هستن یا دولت البته آقای حسینی بدرستی پاسخ این سوال را دادند نماینده ها با دولت بیشتر همراه هستند تا ملت.

۱۶

سلام ودرود.  فساد واختلاس درکشور به گونه ای است که  افرادحرفه ای با ایجاد شبکه و باند و باخلا های قانونی وقانون گریزی که وجوددارد براحتی درسیستم نفوذکرده وعملا شرایط را برای چپاول هموارمیکنند. دراین راستا این سئوال درذهن بوجود میاید اشکال اساسی درکجای حاکمیت وجود دارد که مستمرا اینگونه اتفاقات درطول سال فراوان دیده میشود به نظرمیرسد۲مشکل مهم درچرخه قانونی ومدیریتی قرارداشته که عامل اصلی حوادث این چنینی است ۱.مشکل قانونی ویا اشکال دراجرای قانون که براحتی به افراداجازه دزدی وسو استفاده را می دهد درصورتی که در اکثرکشورهای پاک هیچ راهی برای خیانت وجودندارد۲.مقاومت دربرابرقوانین بین المللی بویژه عدم عضویت درfatfکه مسیرتبادلات ارزی رصدشده وهرگونه تخلف ردیابی میشود.

۱۷

به زراعت چوب بهایی داده نشده یکی از راه‌های حفاظت از جنگل ها تامین کافی چوب هست. هرکالایی زیاد باشد تقاضا کاهش می یابد اگر چوب کافی تامین شود درختان جنگل بیشتر از گزند قاچاق وتخریب دور خواهند ماند منابع طبیعی وجهاد کشاورزی باید با راهکارهای بسیار مشخص وساده میل مردم به کاشت درخت رو افزایش دهند.