پاسخ اداره کل منابع طبيعي درباره قطع درختان پارک النگدره - قصد حفظ جان و مال مردم بوده است
جوابیه |
با سلام و احترام
همانگونه که مستحضريد در تاريخ نهم بهمن ماه درخصوص قطع درختان النگدره نوشته دکتر محمداسماعيل اسدي با تيتر «اداره کل منابع طبيعي حافظ چيست؟» درج شد. روابط عمومي اين اداره کل طي تماس تلفني با مديرمسئول روزنامه گلشن مهر توضيحات لازم را ارائه دادند. همچنين در تاريخ 11 بهمن ماه نيز طبق صحبت تلنفي لينک و متن روشنگري براي مديرمسئول روزنامه در پيام رسان ايتا ارسال گرديد و در متن پيام ارسالي قيد شد. اين اداره کل آمادگي برگزاري نشست در پارک النگدره و يا در دفتر مديرکل منابع طبيعي درخصوص درختان مذکور را دارد. (مدارک شامل فايل صوتي و پيام در ايتا موجود مي باشد.) حال بعد از گذشت 13 روز روزنامه گلشن مهر اقدام بي اطلاعي از ارسال جوابيه اين اداره کل را دارند و نسبت به درج خبر با تيتر «پاسخگو نبودن اداره کل منابع طبيعي درباره قطع درختان جنگل النگدره» اقدام نمودند.
لذا با توجه به اينکه تاکنون روابط عمومي اين اداره کل پاسخگوي تمام رسانه ها در سطح استان بوده، متن روشنگري اين اداره کل که توضيحات درخصوص دلائل قطع درختان خطرساز در پارک جنگلي مي باشد براي بار دوم جهت استحضار به حضور ارسال مي گردد.
در پي انتشار کليپ قطع درختان پارگ جنگلي النگدره گرگان در تاريخ 2 بهمن ماه 1402 در فضاي مجازي و در پي آن نگراني طبيعت دوستان و رسانه ها درخصوص دلايل قطع اين درختان خطرساز پاسخ اين اداره کل به شرح ذيل جهت تنوير افکار عمومي اعلام مي گردد:
بطور کلي در اکوسيستم هاي جنگلي، برخي از درختان به دلايلي چون ديرزيستي آفات و بيماري و ... خشک مي گردد که اين فرآيند موجبات تجزيه سريعتر تنه و شاخه هاي درختان را فراهم مي آورد که بطور مستقيم بر پايداري و استحکام آنها اثر مي گذارد. درختان موصوف تحت عنوان سرپاخشک يا خشک دارها در علوم جنگل شناخته مي شوند. بديهي است وجود خشک دارها در پارک هاي جنگلي و علي الخصوص تفرجگاه ها بطور بالقوه تهديدي براي گردشگران محسوب مي شود، بطوريکه در گذشته چندين مورد حادثه سقوط درختان خطرساز در پارک هاي جنگلي استان گزارش شده که مسبب فوت دو کودک شده است که آخرين موضوع مربوط به آذر ماه سال جاري مي باشد. لذا با توجه به اينکه مديريت پارک جنگلي النگدره و ناهارخوران گرگان به شهرداري گرگان واگذار شده است و شهرداري گرگان مکاتبه رفع خطر درختان را با اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري گلستان تنظيم نموده و بر اين اساس اين اداره کل سير قانوني مکاتبات اداري جهت رفع خطر اين درختان را با سازمان منابع طبيعي و آبخيزداري کشور انجام داده و مطابق بازديد و بررسي هاي انجام شده با حضور متخصصان و تاييد کميته فني اداره کل و کميته فني دفتر، جنگلکاري پارکها و ذخيره گاه هاي جنگلي سازمان منابع طبيعي نشانه گذاري درختان انجام و عمليات قطع و خروج از عرصه آغاز گرديد. همچنين لازم به ذکر است براساس بند ف ماده 38 برنامه ششم توسعه نشانه گذاري درختان صرفا در زون متمرکز با هدف صيانت از جان و مال مردم صورت گرفته و هيچ گونه قطع درخت حتي خطرساز و سراپا خشک در ساير زون ها (احياي حفاظتي و گردشگري گسترده) اتفاق نمي افتد و موضوع کليپ منتشره صرفا حذف درختان خطرساز بوده که مورد درخواست دستگاه هاي نظارتي نيز به جهت حفظ جان و امنيت مردم مي باشد. در پايان ضمن استدعا از گردشگران گرامي در راستاي توجه به تابلوهاي هشداري مبني بر عدم استقرار در نقاط داراي درختان سرپا خشک و صرفا بهره برداري از تفرجگاه هاي رسمي تعيين شده از تمام کنشگران و فعالين حوزه منابع طبيعي نيز درخواست مي شود قبل از نشر موارد اين چنيني، پرسش گري لازم را از روابط عمومي اداره کل منابع طبيعي بعمل آورند تا ناخواسته موجبات تشويش اذهان عمومي و زيرسوال بردن زحمات کارشناسان تخصصي امر با عناويني چون کارشناس نما و ساير الفاظ نامربوط ديگر فراهم نيايد.
حميد سلامتي- مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري گلستان
توضيح روزنامه: نکته نخست آنکه پاسخ اداره کل منابع طبيعي در چهارشنبه بيست و پنجم بهمن به روزنامه رسيده است و نکته بعدي آنکه هيچ تماسي از آن اداره کل با مديرمسوول روزنامه سرکار خانم قرآني و يا سر دبير روزنامه جناب محمد جواد مکتبي برقرار نشده است و نکته مهمتر آنکه ضبط تماس تلفني توسط مقامات دولتي مي تواند عنوان مجرمانه به خود بگيرد و از همه مهمتر آنکه نويسنده متن قطع درختان، يک استاد بين المللي آب و خاک است و هم چنين لازم به ذکر است به سوالات منتشر شده در يادداشت اول روزنامه درشماره 2735 جوابيه هيچ پاسخي داده نشده است و چنانچه اداره کل منابع طبيعي پاسخي به آن سوالات دارد هم آمادگي براي انتشار داريم. اما به هر حال خوانندگان روزنامه خود قضاوت خواهند کرد، ما وظيفه خويش را به انجام رسانده ايم.