گلشن مهر در هفته ای که گذشت
گزارش |
سوم تا هشتم آذر
شماره شنبه روزنامه گلشن مهر با تيتر اول معارفه استاندار، گزارش کامل معارفه و توديع استانداران گلستان بود و از آنجا که طبق معمول هميشگي در دولت سيزدهم هيچگاه گلشن مهر به استانداري دعوت نمي شد، به ناگزير گزارش به نقل از ايرنا منتشر شد. در يادداشت اول روزنامه نيز با عنوان کار خردمندانه نويسنده به گروهها و تاثير گذاران سياسي توصيه کرده است که اگر چه روند انتخاب استاندار يک روند دمکراتيک نبوده است اما با گذر از گلايه ها با دولت و نماينده عالي آن در گلستان همراهي نمايند. در اين شماره هم چنين مقاله اي از دکتر اراز محمد سارلي منتشر شده بود.
يکشنبه گلشن مهر با تيتر پاييز هزار رنگ يادداشت استاد دکتر محمد اسماعيل اسدي به استقبال آذر رفته بود. دکتر اسدي در اين يادداشت با اشاره به اهميت جنگل النگدره درباره لزوم توجه به حفظ و نگهداري پرداخته بود. در اين شماره يادداشت اول روزنامه با عنوان مديران طرح مساله به نقد جلسه معارفه استاندار پرداخته بود و مباحث مطرح شده در اين نشست را در زمره طرح مساله دانسته بود و گفته است بايد براي اين مسايل راه حل داشت به اين جهت استان گلستان نيازمند مديران حل مساله است تا طرح مساله. زيرا مسايل را همگان مي دانند و براي برون شد از اين وضعيت نيازمند مديراني هستيم که مسايل را حل نمايند و براي آن راهکار داشته باشند. در اين شماره هم چنين ويژه نامه اي چهار صفحه اي در نقد و بررسي جشنواره سي و پنجم ضميمه گلشن مهر منتشر شده است که توليد آن به عهده مهران موذني و محمد حسين شعباني نويسندگان جوان و تواناي گلشن مهر بود. اين ويژه نامه با تيتر دورهمي يا جشنواره مساله اين است به نقد و بررسي آثار به نمايش در آمده در جشنواره پرداخته است و نگاهي انتقادي به جشنواره دارد.
گلشن مهر دوشنبه با تيتري از دکتر عبدالرسول سلمان ماهيني استاد دانشور محيط زيست دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي منتشر شده است. دکتر سلمان ماهيني در اين يادداشت به مديريت عمومي جنگل النگدره انتقاداتي وارد کرده است و خواسته است تا مديران نگاهي جدي تر به مديريت اين جنگل داشته باشند. يادداشت اول روزنامه به استقبال هفته بسيج رفته است و گفته است يک بسيجي مبتني بر آموزه هاي بنيانگذار انقلاب اسلامي نمي تواند درست انديشه، درست کردار و مخلص نباشد. اين يادداشت هم چنين آورده است، همه آنها که اين چنين هستند و براي ايران تلاش مي کنند مي توانند بسيجي نام بگيرند. اين شکاره علاوه بر يادداشت هاي حسين ضميري پژوهشگر و شاعر گرگاني و محمود رحيمي فعال رسانه اي گنبد که درباره توسعه نامتوازن در گلستان نوشته است، صفحه شعر و ادب روزنامه که با دبيري مهدي جليلي منتشر مي شود نيز نشر يافته است که در آن آثار بنيامين ديلم کتولي، بي بي ناز قلي زاده، فهيمه يوسفي، محمد فرازجو، فاطمه خاتمي، محمد نوري، غفور آتاباي، حميد رستمي، مينا واثق و جعفر رود سرابي منتشر شده است.
گلشن مهر سه شنبه با تيتر اول خاطرات تلخ معدن از عليرضا صدرايي خواسته است تا به نوعي از جديت دستگاه قضايي در دفاع از معدن کاران قدرداني نمايد. صدرايي با نگاهي تاريخي به حادثه معدن زمستان يورت از تعطيلي معدن هايي که امنيت لازم را ندارند حمايت کرده است و خواسته است تا حق کارگران در فراز و نشيب هاي بروکراسي مفقود نشود. يادداشت اول روزنامه با عنوان شهرداري و شوراي شهر پاسخ دهد به سخنان يک عضو شوراي شهر درباره پرداختي هاي عجيب و غريب اين شورا به نهادها و هيات هاي خاص اشاره کرده و خواستار توضيح شورا و شهرداري شده است. در اين يادداشت آمده است، شوراي شهر و شهرداري يک ميليارد و پانصد ميليون تومان براي پنج شب مراسم در تالار فخرالدين اسعد گرگاني به يک هيات پرداخته اند و.... در اين شماره يادداشتي از حسين پايين محلي خطاب به استاندار منتشر شده است و از طهماسبي خواسته است تا روالي منطقي براي اداره امور در پيش بگيرد. گلشن مهر سه شنبه هم چنين در صفحه سينمايي با يادداشتهاي علي درزي و صالح فصيحي به نقد فيلم نگهبان شب پرداخته است. در اين شماره هم چنين يادداشت هايي از مهدي سيف حسيني و محمد انصار پژوهشگر گرگاني منتشر شده است.
گلشن مهر چهارشنبه در تيتر اول، گفت و گوي کوثر قندهاري با محمد درويش چهره صاحب نام محيط زيست کشور را منتشر کرده است و در آن درويش با حمايت از کارزار جلوگيري از خالي کردن جنگل ها از درختان پوسيده و افتاده، خواهان توجه به حفاظت از جنگلها شده است. وي در اين گفت و گو گفته است، بيش از نيمي از جنگل هاي هيرکاني در اين سالها تخريب شده اند. يادداشت اول روزنامه به ياد حميد مصدق شاعر معاصر در سالمرگ او نوشته شده است. مصدق شاعر شعر معروف چه کسي مي خواهد من و تو ما نشويم خانه اش ويران باد است که در 1377 از دنيا درگذشت. يادداشت ديگر چهارشنبه از سيدمحمد ميرموسوي نويسنده گرگاني صاحب سمفوني استرآباد است. او در اين يادداشت از بي توجهي صدا و سيما به پنجم آذر و ادبيات داستاني انتقاد کرده است. در اين شماره هم چنين صفحه کودک و نوجوان روزنامه با دبيري آزاده حسيني و با آثاري از فاطيما عقيلي، زينب اسدي، فاطمه مزنگي، پرستو علا الدين، يسري شهواري، فايزه يعقوبي، ارنيکا روح افزايي و نازنين زهرا چيت بند منتشر شده است.
هفته اول آذر ماه براي گلشن مهر هفته اي پر از توليد محتوا بود. علاوه بر چهار تيتر اول توليدي تحريريه گلشن مهر و پنج يادداشت اول توليدي روزنامه، صفحات شعر و ادب، کودک و نوجوان، سينما و ويژه نامه اي با ده هزار کلمه براي جشنواره سي و پنجم در روزنامه منتشر شد.