تقلا براي کشاورزي


تیتر اول |

عليرضا صدرايي- تقريبا در دو سه روز آخر هفته که تمام پيش بيني هاي هواشناسي آب و هواي گلستان را باراني، سرد و با وزش باد پيش بيني کرده بودند و حتي سازمان جهاد کشاورزي گلستان هم اخطار هواشناسي به کشاورزان داده بود، اعضاي کميسيون نمايندگان کشاورزي مجلس شوراي اسلامي به گلستان آمدند تا  در يک زمان نا مناسب، مشکلات آب، خاک، ميگو و همه اموراتي که مربوط به کشاورزي  و وابسته به آن است را در گلستان سرکشي کنند. طبق معمول استاندار گلستان به استقبال رفت و  سپس در ديدار با آيه اله نورمفيدي براي نمايندگان  از مشکلات کشاورزي گلستان گفت .

 

توليد  کاهشي گندم

طهماسبي  گفت: عليرغم آنکه  گلستان در توليد برخي محصولات رتبه اول را داراست اما استان از ناترازي آب رنج مي برد. استاندار گلستان با بيان اينکه 95 درصد استحصال آب در استان از منابع زيرزميني است، افزود: مردم استان گلستان در کمبود آب شرب و کشاورزي هستند. روزگاري گلستان سرزمين طلاي سفيد (پنبه) و طلاي سياه (خاويار) بود، اما امروز توليد اين محصولات بسيار کاهش يافته است." طهماسبي با اشاره به کاهش بارندگي در سال زراعي جاري، پيش بيني کرد که ميزان برداشت گندم در سال جاري نسبت به سال گذشته کاهش يابد.

 

 بحران آب

 آيه اله نورمفيدي هم در سخنانش با انتقاد از سياستهاي ناکارآمد کشاورزي در سالهاي گذشته  گفت: بايد با فناوري روز دنيا هماهنگ شويم و براي اداره کشاورزي برنامه محور باشيم، ايشان از سياستهايي که منجر به حذف پنبه از کشاورزي گلستان شده است انتقاد کرد و بحران آب ، فرو نشست زمين، شاليکاري و آتش زدن زمين هاي کشاورزي را مهمترين مسائل پيش روي گلستان در بخش آب و خاک و کشاورزي دانست.

 وضعيت معيشتي نامناسب کشاورزان

معاون اقتصادي استانداري گلستان هم  در نشست فعالان اقتصادي در اتاق صنايع، معادن، بازرگاني و کشاورزي گرگان با حضور نمايندگان عضو کميسيون کشاورزي، به تشريح ظرفيت‌هاي بالاي کشاورزي استان و در عين حال، وضعيت نامناسب معيشتي مردم پرداخت و خواستار توجه ويژه به اين استان شد.کيان‌مهر با اشاره به رتبه برتر استان در توليد برخي محصولات کشاورزي، اظهار داشت: با اين وجود وضعيت معيشتي کشاورزان  نامناسب است.

 

بازنگري درسياستها

سرپرست سازمان جهاد کشاورزي استان گلستان نيز گفت: يکي از مهم‌ترين خواسته‌ها، بازنگري در سياست‌گذاري‌هاي وزارت جهاد کشاورزي در راستاي حمايت از توليد داخلي است. اين بازنگري به‌ويژه در حوزه صادرات مرغ و تخم مرغ بايد مد نظر قرار گيرد تا توليدکنندگان بتوانند سهم مناسبي از صادرات داشته باشند و مجوزهاي لازم نيز به سهولت در اختيار آن‌ها قرار گيرد. هزارجريبي  همچنين به مشکلات حوزه زراعت اشاره کرد و افزود: کشاورزان انتظار دارند در زمان تحويل محصول، وجه خود را به موقع دريافت کنند و از اين بابت نگراني نداشته باشند.  وي در ادامه، کمبود سرمايه‌گذاري در بخش کشاورزي را به عنوان يکي از اصلي‌ترين مشکلات اين حوزه برشمرد و تصريح کرد: متاسفانه ميزان تسهيلات و يارانه‌هايي که به بخش کشاورزي تعلق مي‌گيرد، بسيار ناچيز است. اين در حالي است که از اين بخش انتظار مي‌رود امنيت غذايي کشور را توسعه دهد. لازم است اين موضوع به طور ويژه در دستور کار قرار گيرد و کشاورزان استان گلستان از تسهيلات بيشتري بهره‌مند شوند.

 

مسير براي توسعه هموار است

دکتر عسگري، رئيس کميسيون کشاورزي، آب، منابع طبيعي و محيط زيست مجلس شوراي اسلامي نيز  با اشاره به دغدغه‌مندي نمايندگان استان گلستان در کميسيون، بر اهميت امنيت غذايي و تلاش براي توسعه زيرساخت‌ها در راستاي شعار سال تاکيد کرد و گفت: مسير براي توسعه هموار است، و يکي از وظايف ما کارهاي ميداني و نظارتي است. پس از پايان بازديدهاي ميداني استان، جمع‌بندي خواهيم کرد و به کميسيون منتقل مي‌شود و تلاش مي‌کنيم قسمتي از اين مصوبات عملي و اجرايي شود.  کاروان نمايندگان کميسيون کشاورزي مجلس در ديدار از سايت ميگو گميشان بخاطر فضاي نامساعد جوي و بارندگي شديد و گل و لاي فراوان با مشکل مواجه شد تا برنامه هاي سفر در روز پنجشنبه با اختلال انجام شود . نکته جالب در اين ميان سخنان نمايند گان گلستان در اين کميسيون است و در کنار اين سخنان، صحبتهاي رييس کميسيون کشاورزي مجلس شوراي اسلامي  است که نشاني از اشراف بر منابع آب، خاک و کشاورزي گلستان نداشت، در حالي که انتظار از نمايندگان عضو کميسيون کشاورزي طرح سخناني تخصصي و معلوم در حوزه کشاورزي  است و نه طرح صحبتهاي شعاري  و انشايي و از همه عجيب تر سخن  رييس کميسيون کشاورزي مجلس است که نشان از فقدان آگاهي کافي ايشان از منابع است وقتي که مي گويد: مسير توسعه هموار است. به راستي راه توسعه گلستان که درآمد سرانه کشاورزان و شهروندان آن نيمي از سرانه کشوري کمتر است و آب هاي شيرين آن در حال تبديل شدن به شوري است و در فرونشست صاحب رتبه هستيم، هموار است. آيا در سرزميني که تخريب خاک آن از استانداردهاي جهاني چند برابر افزون است، مي توان صحبت از هموار بودن مسير توسعه کرد يا نمايندگان گلستاني عضو اين کميسيون که تنها با خواسته ها و آرزوهايشان سخن  گفتند، نبايد از فرصت به دست آمده بهره مي بردند   تا بتوانند حق کشاورزان را در برنامه هاريزي ها و مديريت اجرايي استيفا کنند؟  به هر حال اگر چه گرفتاري کاروان نمايندگان در گل و لاي باعث تاسف بود اما نمي توان اهميت حضور 22 نماينده مجلس را در يک روز در گلستان کوچک شمرد ولي بايد پذيرفت بي تدبيري در انتخاب زمان و کم مايه بودن سخنان طرح شده نشان از راه  ناهموار توسعه در گلستان است .