سند توسعه گیاهان دارویی در مراتع گلستان تدوین شد
خبر |
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان از تهیه و تدوین سند پنج ساله توسعه گیاهان دارویی در مراتع این استان شمالی خبر داد و گفت: این سند توسط کارشناسان حوزه مرتع این اداره کل تهیه و پس از تصویب در کمیته فنی، جهت برنامهریزی اعتباری و تخصیص منابع به سازمان جنگلها، مراتع و آبخیرداری کشور ارسال شد.عبدالرحیم لطفی اظهار داشت: در این سند، قابلیتهای توسعه کشت گیاهان دارویی در ۵۶ سامانه عرفی مراتع مستعد گلستان مطابق با نوع اقلیم، رویشگاهها و خاک آن، مورد بررسی قرار گرفته است.
وی افزود: در قالب اجرای این سند طی یک برنامه پنج ساله تا سال ۱۴۰۳ در مجموع ۱۹ هزار و ۵۰۰ هکتار از مراتع مستعد شهرستانهای "کلاله، مراوهتپه، گنبدکاووس و آزادشهر" به کشت گیاهان دارویی به روش "کپه، بوته کاری و بذرپاشی" اختصاص مییابد.
لطفی اضافه کرد: مطابق سند تدوین شده، کشت گیاهان دارویی از امسال در سطح ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از مراتع گلستان آغاز میشود و برخی نهادهها از جمله بذر رایگان به عنوان مشوق بین متقاضیان توزیع خواهد شد.
وی "گل گاوزبان، گل محمدی، زرشک، بیدمشک، موسیر، مریم گلی، افسطین، زوفا، آویشن و اسطوخودوس" از جمله گیاهان دارویی قابل کشت در مراتع گلستان برشمرد و تصریح کرد: درصورت تحقق سطح زیرکشت پیش بینی شده امسال برای ۶۴۰ نفر فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.گلستان ۸۶۲ هزار هکتار مرتع دارد که به اعتقاد کارشناسان ظرفیت بالقوهای برای کشت گیاهان دارویی میباشد اما درحال حاضر سطح زیر کشت این نوع گیاهان در مراتع استان حدود ۵۰۰ هکتار است.
کارشناسان و دست اندرکاران حوزه گیاهان دارویی گلستان معتقدند این استان با داشتن شرایط اقلیمی و آب و هوای مناسب، میتواند به قطب گیاهان دارویی کشور تبدیل شود.
گفته شده از مجموع ۴۰۹ گونه گیاهان دارویی شناسایی شده در استان گلستان، ۱۵۶ گونه آن در جنگل، ۹۸ گونه در مراتع، ۴۷ گونه در حاشیه مزارع و ۱۰۸ گونه دیگر به صورت مشترک در اراضی جنگلی، مرتعی و زراعی رشد میکند.