دشواری های آموزش آنلاین
یاددداشت اول |
■ با مسوولیت سردبیر
این روزها با شیوع بیماری کورونا و قرمز شدن بیشتر شهرها و تعطیلی مدارس، دانش آموزان چاره ای جز استفاده از نرم افزار شاد و تحصیل اینترنتی ندارند اما نبود یا کمبود زیرساخت های لازم در برخی از نقاط مشکلات بسیاری برای دانش آموزان و نگرانی هایی برای والدین به وجود آورده است. مشکلاتی که شاید از بس تکرار شده بدیهی به نظر می رسد و نسبت به ماههای قبل توجه کمتری به آن می شود.
عدم دسترسی به اینترنت و کمبود امکانات در برخی از مناطق دشواری های دانش آموزی در روزهای کرونایی را نشان می دهد.چالش ها و مشکلات آموزش آنلاین برای دانش آموزان و والدین آن ها این روزها دردسرساز شده و با نزدیک شدن به امتحانات این نگرانی ها بیشتر هم می شود.
قبول کنیم که درس خواندن آنلاین تجربه ی جدیدی است که هنوز با آن غریبه ایم. بپذیریم که تحصیل و تدریس آنلاین هم مانند هر کار دیگری نیازمند آموزش و یادگیری است. از سوی دیگر آموزش آنلاین بر اینترنت و سرعت اتصال و پهنای باند و..... متکی است از آن جایی که در همه ی مناطق کیفیت اینترنت و اتصال پایدار یکسان نیست بنابراین دانش آموزان و معلمان در این خصوص مشکلات بسیاری دارند که حل نشده باقی مانده و مسوولان امر درمانده از حل این مشکلات چشم به بهبود اوضاع کورونا و ادامه ی روند گذشته دارند.مساله ی مهم دیگر این است که برخی از معلمان با کامپیوتر و استفاده از نرم افزارهای گوشی های هوشمند آشنایی کافی ندارند و این امر خود از چالش های آموزش آنلاین است. به نظر می رسد آموزش و پرورش باید دوره های آموزشی برای برگزاری کلاس های آنلاین و یک دوره آشنایی با کامپیوتر و ملزومات آن برای آموزش آنلاین را برای معلمان برگزار کند.
امیدواریم مسوولان آموزش و پرورش با فراهم آوردن بستر های لازم برای آموزش آنلاین کمی از دغدغه های والدین و دانش آموزان در این خصوص کم کنند.