رامیان سه ماه پس از زلزله
خبر |
بازسازی خانههای آسیبدیده در سومین ماه از وقوع زمین لرزه رامیان، با همراهی مردم از سرعت مناسبی برخوردار بوده و تلاش ها برای تکمیل هر چه زودتر واحدهای مسکونی ادامه دارد. به گزارش ایسنا، بامداد ۱۷ شهریورماه زلزله ۵.۱ ریشتری بخش هایی از رامیان در استان گلستان را به لرزه در آورد و هر چند تلفات جانی به همراه نداشت اما موجب وارد شدن خسارت به برخی از واحدهای مسکونی غیرمقاوم روستایی شد. با توجه به اینکه این روستاها در مناطق کوهستانی قرار داشتند و فصل سرما نیز در راه بود، مسئولان قول مساعد دادند که خانههای آسیبدیده را با سرعت بازسازی کنند تا مشکل مردم پیش از سرمای استخوان سوز زمستان برطرف شود. با گذشت سه ماه از این حادثه، سراغ روند بازسازی خانهها را گرفتیم. نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس اظهار کرد: در زلزله شهریورماه تعدادی از روستاهای شهرستانهای رامیان و آزادشهر دچار خسارت شدند که بیشترین خسارت در روستاهای قورچای و ویرو شهرستان رامیان اتفاق افتاد.
■ روند بازسازی این منطقه نسبت به سایر نقاط کشور بهتر است
غلامعلی کوهساری بیان کرد: بلافاصله بعد از این حادثه مسئولین مختلف در شهرستان، استان و کشور پای کار آمدند و در روستای قورچای با توجه به همراهی بهتر مردم این روستا، ظرف مدت ۳۲روز نخستین خانه بازسازی و تحویل داده شد و خانههای زیاد دیگری نیز در مرحله ساخت هستند. وی با اشاره به اینکه کار بازسازی در روستای «ویرو» کمی با تأخیر آغاز شد، گفت: این تأخیر باعث شد که به فصل سرما برخورد کردیم و این مسئله کار را کمی سخت میکند. نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس تصریح کرد: به طور کلی مردم این دو روستا و روستاهای دیگر که تخریبیهای کمتری داشتند، در روند بازسازی همکاری داشتند و در مجموع در مقایسه با سایر نقاط کشور که در سالهای گذشته اتفاقات زلزله را داشتیم، روند بهتری را در بازسازی در این منطقه شاهد هستیم. کوهساری تصریح کرد: در حال حاضر برف را در روستاهای زلزلهزده نداریم اما با توجه به کوهستانی بودن منطقه، هوای بسیاری سردی در این روستاها حاکم است. وی در خصوص بحث گرمایش مردم در این روستاها، گفت: گازرسانی به این روستاها از قبل انجام شده و خانههایی که آسیبدیده نیستند از گاز طبیعی برخوردارند. تعداد بسیار محدودی از خانوارها در چادر زندگی میکردند که با پیگیریهای صورت گرفته شرایطی فراهم شده تا در محلهای مناسب اسکان پیدا کنند.
■ اسکان زلزلهزدگان در محلهای مناسب
فرماندار رامیان نیز روند بازسازی واحدهای خسارتدیده را خوب ارزیابی کرد و گفت: تا به امروز ۸ واحد مسکونی آسیبدیده در زلزله، بهطور کامل بازسازی و به بهرهبرداری رسیده است. جواد صادقلو با اشاره به اینکه ۱۹۵ واحد بر اثر زلزله تخریب شده بودند، گفت: در حال حاضر فونداسیون ۱۴۴ واحد زده شده و ۸۰واحد در مرحله اسکلت و ۴۳ واحد نیز به مرحله سقف رسیدهاند. وی گفت: بنیاد مسکن کمک بلاعوض اجاره مسکن را به همه خانوارهایی که خانه آنها تخریب شده پرداخت کرده و این خانوارها در همان روستا اسکان داده شدند. البته هنوز چند خانوار برای اسکان مشکل دارند که با همراهی مدیرعامل مخابرات استان، این افراد نیز در ساختمان مخابرات روستا اسکان داده میشوند. فرماندار رامیان تصریح کرد: برای هر واحد تخریبی، ۵۰ میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه ۱۵ ساله با کارمزد چهار درصد، ۱۵میلیون تومان تسهیلات معیشتی و ۲۵ میلیون تومان کمک بلاعوض شامل ۱۰ میلیون اجارهبها، ۵ میلیون تومان کمک معیشتی و ۱۰میلیون تومان برای ساخت واحد مسکونی پرداخت شده است. وی بیان کرد: برای تمامی واحدهای خسارتدیده، پروانه و نقشه رایگان تهیه شده و نظارت بر این واحدها نیز بهصورت رایگان است. علاوه بر این، سیمان رایگان نیز در اختیار این واحدها قرار میگیرد. صادقلو خاطرنشان کرد: با وجود اینکه روستاهای منطقه دارای گاز طبیعی هستند ولی در چندین نوبت سوخترسانی به مردم انجام شده است. شرکت نفت ۱۰ هزار لیتر سهمیه سوخت در اختیار ما قرار داده که آن را در این روستاها توزیع میکنیم.
■ ضمانت زنجیرهای در مناطق زلزلهزده
دبیر شورای هماهنگی بانکهای استان گلستان در خصوص پرداخت تسهیلات بازسازی خانههای آسیبدیده از زلزله، گفت: سیستم بانکی برای مردم مناطق زلزلهزده، ضمانت زنجیرهای که راحتترین ضمانت بانکی است را در نظر گرفته است.
عبدالله باقریان بیان کرد: در حال حاضر در منطقه زلزلهزده ضمانت اجرایی از سوی بانکها اتفاق افتاده تا مشکلات مردم هرچه زودتر برطرف شود. وی خاطرنشان کرد: البته در مواردی در ضمانتهای زنجیرهای نیز نگاههای سلیقهای وجود دارد و مشکلاتی برای دریافت تسهیلات ایجاد میشود که میتوان با گفتگو این مسائل را برطرف کنیم.
■ رامیان همچنان روی ویبره
در این مدت گاه و بی گاه وقوع زمینلرزههای خفیف در مناطق زلزلهزده، ترس بر اندام مردم میاندازد. علت وقوع زمینلرزههای متعدد در رامیان را از یک کارشناس زلزلهشناسی جویا شدیم. علی نصرالله نژاد اظهار کرد: علت اینکه در رامیان زمینلرزههای متعدد رخ میدهد این است که این نقطه در محدوده مناطق با بیشینه شتاب زیاد و خطر لرزهخیزی بسیار بالا قرار دارد. این کارشناس زلزلهشناسی گفت: وقوع زلزلههای زیادتر با بزرگای کمتر بهتر است زیرا به تعدیل تنشهای لرزه زمین ساختی در منطقه کمک میکند و مقداری از انرژی پتانسیل ذخیرهشده در سنگهای پوسته زمین را از بین میبرد.