به مناسبت 25 آذر روز پژوهش لزوم توجه به اولویت های پژوهشی
یاددداشت اول |
■ با مسوولیت سردبیر
پژوهش را تلاش برای یافتن بهترین راهکار برای حل مشکلات می دانند که با مطالعه ی آگاهانه، برنامهریزی شده و روشمند به دست می آید.نگاه پژوهشگر به مسایل اطراف نقادانه و موشکافانه است او برای رفع مشکلات جامعه به دنبال بهترین راهکاراست.
پژوهش ضامن پیشرفت و توسعه ی پایدار در هر کشوری است. بدون انجام پژوهش هیچ یک از امور پویایی و نشاط نخواهد داشت. داشتن رویکرد پژوهشی و ذهن پرسشگر میتواند مانع اتلاف وقت و سرمایه شده و به پیشرفت امور و رسیدن به سرانجامی قابل قبول کمک کند.در واقع چگونگی انجام تحقیقات علمی و پژوهشی و میزان آن می تواند در هر جامعهای زمینهساز توسعه و پیشرفت آن جامعه باشد.البته همه اینها به شرطی است که استفاده مفید و موثر از ظرفیتهای موجود تحقیقاتی و پژوهشی شود. اگر مسوولان در خصوص مسایل مهم ، تصمیمات را مبتنی برعملیات پژوهشی برنامه ریزی شده و مدون بگیرند، نتایج مطلوبی به دست خواهد آمد.
و اما مساله ای که مقصود این نوشتار است این است که آنچه در پژوهش بیش از همه اهمیت دارد تعیین اولویتهای پژوهشی است.
پژوهش هايی كه بدون اولویت بندی وبدون نياز سنجی انجام می شوند نه تنها نمی توانند كمك کننده باشند بلکه باری به مشکلات افزوده و فقط موجب از بین رفتن وقت و سرمایه می شوند.
امروز متاسفانه کاربردی نبودن، تکراری و فاقد خلاقیت و نوآوری بودن دامنگیر فعالیت های پژوهشی شده است بنابراین توجه به مشخص بودن نیازها و اولویت های پژوهشی بسیار اهمیت دارد.
شناسایی و دسته بندی موضوعات پژوهشی و اولویت بندی آنها و سنجش میزان اهمیت آن ها فرآیندی است که در خصوص همه ی فعالیت های پژوهشی باید به درستی و با دقت انجام شود تا نتیجه ی مفید و رضایت بخشی به دست آید.اولویت بندی در پژوهش ، تخصیص سرمایه های مالی و انسانی را هدفمند کرده، به حل مشکلات و بهره مندی از فرصت ها کمک می کند.