نخبگان فرهنگ و هنر و مفاخر گلستان ناشناخته اند
یاددداشت اول |
با مسوولیت سردبیر
استان گلستان مهد پرورش عالمان برجستهای بوده که آثار متعدد ارزشمندی در حوزه های مختلف از خود به یادگار گذاشته اند و منشا خدمات بسیاری در این سرزمین بوده اند.
اما غفلت، بی تفاوتی و بی توجهی مدیران و متولیان فرهنگی و رسانه ای استان موجب شده که نخبگان فرهنگ و هنر گلستان و مفاخر استان برای مردم ناشناخته بمانند و متاسفانه تلاشی نیز برای معرفی و شناسایی آنها انجام نشود. امروز بسیاری از مردم استان گلستان شخصیت های فرهنگی تاریخ منطقه خود را نمی شناسند. نسل امروز اطلاعی از تلاش ها، دست آوردها و آثار ارزشمند و گرانبهای پیشینیان و دانشمندان و علمای گذشته ی منطقه خود ندارد.
فخرالدین اسعدگرگانی،حکیم میرفندرسكی از چهره های درخشان حکمت و عرفان، ابوسهل مسیحی پزشک، فیلسوف، ستاره شناس و ریاضی دان، حکیم لامعی گرگانی، ابوالحسن علی جرجانی ادیب و وزیر آل بویه، فخرالدین محمد سماکی استرآبادی، فهمی استرآبادی شاعر سده دهم متولد شهر گرگان، حمزه سهمی قرشی مورخ و محدث، ملامحمد امین استرآبادی، ابوالهیثم جرجانی پزشك، صوفی استرآبادی شاعر سده نهم هجری، بدرالدین هلالی استرآبادی شاعر سده نهم و دهم هجری، عبدالحی منشی استرآبادی از خوشنویسان پرآوازه سده نهم هجری، میرداماد استرآبادی فیلسوف، متکلم و فقیه برجسته دوره صفویه ، میرزا مهدی خان منشی استرآبادی منشی نادر شاه افشار، مختومقلی فراغی شاعر و عارف تركمن، امیر كیكاووس بن اسكندر بن قابوس وشمگیر نویسنده قابوس نامه، ابو عبدالله فتح جرجانی، علی جوهری استرآبادی شاعر قرن چهارم هجری، محمد صدقی استرآبادی شاعر دوره صفوی، هلالی جغتایی استرآبادی شاعر پارسی گوی قرن نهم، عبدالقاهر جرجانی و بسیاری دیگر از دانشمندان و مفاخر این استان اند که وجود حتی یک نفر از ایشان در گذشته ی این دیار می تواند باعث افتخار و مباهات برای استان گلستان باشد.مدیران فرهنگی استان و صدا و سیمای مرکز گلستان با برگزاری نشست ها، جلسات، معرفی آثار، نقد و بررسی آثار بزرگان و مفاخر می توانند زمینه ی آشنایی با آثار مفاخر و بزرگان استان را فراهم کرده و مردم را با شکوه و عظمت دست آوردهای علمی، فرهنگی و دینی بزرگان پیشین ما آشنا کنند.
صدا و سیمای مرکز استان می تواند با تولید فیلمهای مستند داستانی و تاریخی از زندگی مشاهیر و مفاخر و تهیه فیلمهای کوتاه و انیمیشنهای جذاب برای مقاطع سنی مختلف درباره زندگی و خدمات و آثار آنان به معرفی مفاخر و بزرگان استان به نسل جوان کمک کند.تهیه و انتشار زندگینامه مشاهیر و مفاخر استان که در اعتلای فرهنگ این منطقه موثر بودند و احیای آثار آنان و برگزاری مجامع تحقیقی و برپائی مراسم بزرگداشت و ساختن بناهای یادبود و برپایی سمینارها و نمایشگاههای فرهنگی در استان راهکارهای خوبی برای معرفی و شناسایی مشاهیر، بزرگان و مفاخر استان است.
ایجاد پایگاههای اطلاعرسانی و پژوهشی در فضای مجازی ، نامگذاری خیابانها و اماکن به نام مشاهیر و نصب تندیس و.... از آنان و معرفی مشاهیر و مفاخر در نشریات استان نیز می تواند در بزرگداشت و معرفی چهرههای ماندگار موثر باشد.در هر حال معرفی مفاخر و شناسایی آنها به مردم، تلاش برای حفظ و احیای فرهنگ اصیل این منطقه و تکلیف بی چون و چرای مدیران و متولیان فرهنگی استان است.