رودروایسی مرگبار با کرونا
خبر |
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان با تأکید بر اینکه برای عدم حضور در دورهمیها نباید درگیر رودروایسی شد، گفت: تا زمانی که ریشهکنی کووید ۱۹ در کشور اعلام نشده باید از برگزاری تجمعات حتی در وضعیت سفید جلوگیری کرد. به گزارش ایسنا، سراجالدین عارفنیا اظهار کرد: در استان گلستان سه پیک کرونا داشتیم که در پیک اول بیشترین بیماران بستری در بیمارستانها به ۱۳۰۰ نفر، در پیک دوم به ۷۳۰ نفر و در پیک سوم به ۶۳۰ نفر رسیده بود. البته هنوز پیک سوم به اتمام نرسیده اما روند کاهشی بستری را در استان شاهدیم بهطوریکه در حال حاضر ۴۴۲ بیمار کرونایی در بیمارستانها بستری هستند. وی در خصوص علت کم شدن بار بستری بیمارستانها در پیک دوم و سوم نسبت به پیک اول، افزود: مهمترین علت این امر رعایت دستورالعملهای بهداشتی از سوی مردم است که با گذشت زمان، بیشتر شده است. موضوع مهم دیگر دست یافتن به توفیقاتی در درمان این بیماری است که روند بهبود بیماران را سرعت بخشیده است. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان بیان کرد: زمانی میتوانیم تعداد بیماران بستری را کمتر از ۲۰۰ نفر نگه داریم که تجمعات به هیچوجه برگزار نشود. در پیک اول میتوان گفت که غافلگیر شدیم اما در پیک دوم و سوم بیشترین ضربه را از مراسم عروسی و عزا و دورهمیها خوردیم.
پرهیز از دورهمیها تا زمان ریشهکنی کرونا
وی با اشاره به اینکه ۳۰ درصد ناقلین بدون علامت هستند، افزود: معمولاً بعد از ۳ تا ۴ روز علائم بیماری کرونا در افراد پدیدار میشود اما در برخی موارد ممکن است از زمان ابتلا تا بروز علائم، ۱۴ روز بگذرد؛ به همین خاطر از مردم میخواهیم که در دورهمیها و تجمعات حضور پیدا نکنند. مردم باید خودشان را برای زندگی در شرایط کرونایی تا یکی دو سال آینده تطابق دهند. عارفنیا، تب، احساس گرما، درد بدن، سرفه خشک، استفراغ و اسهال را از علائم بیماری کرونا برشمرد و گفت: ویروس کرونا در ابتدا گلو، بعد از آن دستگاه گوارش و سپس ریهها را درگیر میکند. معمولا در ۵روز اول بیماری کرونا علائم خفیف است و اگر بیمار از روز ششم تا دوازدهم بدحال نشود، از مرگ رهایی پیدا میکند.
نرخ مرگومیر کرونا کمتر از ۲ درصد است
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان نرخ مرگومیر در این بیماری را کمتر از ۲ درصد اعلام کرد و افزود: تعداد افرادی که بر اثر کرونا جانشان را از دست دادهاند عدد بزرگی است و ما تاکنون در هیچ بیماری این میزان مرگومیر نداشتیم. هیچکس از این بیماری مصون نیست و حتی ورزشکار حرفهای هم نمیتواند با قاطعیت ادعا کند که این بیماری باعث مرگ او نخواهد شد. وی با اشاره به مراجعه دیرهنگام برخی بیماران کرونایی، تصریح کرد: اگر افراد در همان مراحل اولیه بیماری به پزشک مراجعه کنند، احتمال بهبود یافتن آنها خیلی بیشتر خواهد بود. متأسفانه برخی از بیماران با وجود داشتن علائم کرونا، از ترس اینکه ابتلای به این بیماری برای آنها قطعی شود، به پزشک مراجعه نمیکنند. این افراد هر چند گمان میکنند بیخبری از بیماریشان از اضطراب آنها میکاهد اما در واقع بیماری در بدن آنها در حال گسترش است و شاید منجر به بدحال شدن آنها شود.
بیمارستان به دنبال کسب درآمد از بستری بیماران کرونایی نیست
عارفنیا در بخش دیگری از صحبتهای خود در واکنش به برخی شایعات در خصوص تلاش برخی بیمارستانها برای جذب درآمد بیشتر از پذیرش بیماران کرونایی، گفت: ما تمام تلاشمان را میکنیم که پذیرش بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستانها کم شود. اگر غیر از این بود چرا اینقدر نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی اطلاعرسانی میکردیم؟
وی به موضوع پذیرش بیمار از شهرها یا استانهای دیگر اشاره کرد و گفت: در هر کجای ایران که فرد به بیمارستان مراجعه میکند، باید او را پذیرش کنند. برخی افراد تمایل دارند به خاطر وجود یک پزشک حاذق یا موضوعات دیگر، در بیمارستانی خاص بستری شوند و از شهرهای دیگر به این بیمارستان مراجعه میکنند. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان تأکید کرد: ملاک ارزیابی وضعیت شهرها از نظر شیوع کرونا، محل سکونت بیمار است و بستری شدن بیماران از شهرهای دیگر، تأثیری در وضعیت کرونایی شهری که در آن بیمارستان واقع شده ندارد.