بیمه روستایی پشتوانه‎ای برای  روستاییان


گزارش |

 

مدیر صندوق بیمه روستایی و عشایری گلستان، بیمه را پشتوانه ای برای آتیه روستاییان عنوان کرد و گفت: بیش از 54 هزار گلستانی عضو صندوق بیمه کشاورزان،روستایی و عشایر هستند. به گزارش فارس، بدون تردید روستاها نقش بسزایی در توسعه و رشد اقتصادی جوامع مختلف ایفا می‎کنند. شغل بخش اعظمی از روستاییان کشاورزی است که ارتباط مستقیم با تولید پایدار، اشتغال و امنیت غذایی دارد از این رو در اکثر کشورهای پیشرفته توجه ویژه‎ای به حمایت‎ها و رفع مشکلات روستاییان دارند. در کشور ما، اما موضوع کمی فرق می‎کند، مشکلات اقتصادی طی سال‎های اخیر و عدم حمایت از بخش کشاورزی موجب شده تا بیشتر روستاییان تمایل بیشتری به مهاجرت به شهرها داشته باشند، در این میان بیش از نیمی از مردم گلستان را جامعه روستایی و عشایر تشکیل می‎دهد که همین امر توجه ویژه‎ای برای رفع مشکلات و تلاش برای ماندگاری این قشر در روستاها می‎طلبد. یکی از شاخصه‎های توسعه‌یافتگی درجوامع، بیمه محسوب می‎شود. بیمه، سرمایه‎ای برای آتیه افراد جامعه است. در راستای تأمین آسایش و آرامش روستاییان و عشایر از سال ۱۳۸۴صندوق بیمه روستایی و عشایر فعالیت خود را آغاز کرد در حال حاضر بیش از ۵۴ هزار گلستانی تحت پوشش بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر هستند برای آگاهی بیشتر از چگونگی عضویت در صندوق بیمه روستایی  و مزیت این بیمه گفتگویی با دانیال پولادوند مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر گلستان انجام شده که در زیر می‎خوانید.

در خصوص فلسفه ایجاد صندوق بیمه روستایی و عشایری توضیح مختصری بفرمایید؟صندوق بیمه روستایی و عشایری براساس اصل ۲۹ قانون اساسی و برای کاهش فاصله طبقات اجتماعی، کاهش فقر و برای تأمین آسایش و ‎آرامش روستاییان و عشایر با حفظ شأن منزلت آنها فعالیت خود را شروع کرده است.

 

چه افرادی می‎توانند عضو صندوق بیمه روستایی و عشایری شوند؟تمام افرادی که در روستاها و شهرهای زیر ۲۰هزار نفر زندگی می‎کنند بدون در نظر گرفتن شغل‎شان می‎توانند عضو این صندوق بیمه شوند، همچنین افراد شاغل در کشاورزی و شاخه‎های وابسته، دارندگان حمل و نقل بار و مسافر، زنبورداران، قالی‎بافان، فعالان در حوزه صنایع‌دستی، مهندسانی که عضو جامعه مهندسین کشاورزی استان هستند جامعه هدف صندوق بیمه روستایی و عشایری را تشکیل می‎دهند. 

برای عضویت در صندوق بیمه روستایی و عشایری چه شرایطی لازم است؟تابعیت جمهوری اسلامی، دارا بودن سن ۱۸تا ۵۰ سال، عدم عضویت در سایر صندوق‎های بیمه اجتماعی جزو شروط عضویت در صندوق بیمه روستایی هستند.

 

صندوق بیمه روستایی چه مزایا و خدماتی به اعضاخود ارائه می‎دهد؟بازنشستگی، برقراری مستمری و از کار افتادگی و مستمری فوت برای بازماندگان بیمه شده جزو مزایا و خدمات صندوق بیمه محسوب می‎شود. در همین رابطه هر فردی که سن آن  ۶۰ سال و سابقه پرداخت ۱۵ سال حق بیمه را داشته باشد می‎تواند درخواست بازنشستگی بدهد. در بیمه عشایر و روستا هشت سقف پرداخت حق بیمه تعیین شده که هر روستایی با هر توان مالی می‎تواند هر کدام از حق بیمه را پرداخت و عضو صندوق بیمه شود.

 

حداقل و حداکثر حق بیمه پرداختی برای عضویت در صندوق بیمه روستایی چه میزان است؟در سال ۱۳۹۹، حداقل مبلغی که یک فرد روستایی می‎تواند پرداخت و عضو صندوق شود ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان است و حداکثر حق بیمه ۷۰هزار تومان می‎باشد در واقع یک فرد هر مبلغی که به عنوان حق بیمه پرداخت کند دولت دو برابر آن را پرداخت خواهد کرد در صندوق بیمه روستایی ۷۰ درصد حق بیمه را دولت و ۳۰ درصد را بیمه شده پرداخت می‎کند.

 

آیا محدودیتی برای عضو شدن اعضای یک خانواده در صندوق بیمه وجود دارد؟خیر، هیچ محدودیتی وجود ندارد، تمام افراد ۱۸ سال تا ۵۰ سال یک خانواده می‎توانند عضو این صندوق باشند.

 

آیا سوابق بیمه به صندوق بیمه روستایی قابل انتقال است؟بله، سوابق قابل انتقال است، افرادی که در صندوق تأمین اجتماعی سابقه پرداخت حق بیمه داشتند و به هر دلیلی در حال حاضر رابطه بیمه‎ای با آن صندوق ندارند می‎توانند سوابق بیمه‎ای خود را به صندوق بیمه روستایی و عشایری انتقال دهند.

 

و سخن آخر؟دولت فرصت مغتنمی را برای بهره‎مندی روستاییان و عشایر کشور در خصوص برخورداری از مزایای بیمه فراهم کرده است، دو سوم حق بیمه را دولت پرداخت می‎کند و پرداخت حق بیمه چندان برای خانواده‎ها هزینه بر نیست، بیمه روستایی پشتوانه‎ای برای آتیه روستاییان محسوب می‎شود و امیدوارم تمام روستاییان و عشایر از این فرصت برای برخورداری از بیمه استفاده کنند.