در آینده چاره ای جز ایجاد مزارع در شهرها نیست


یاددداشت اول |

 

■ با مسوولیت سردبیر

 

از زمان شیوع ویروس کرونا و با افزایش دوران قرنطینه، افراد زیادی به پرورش محصولات کشاورزی در محیط زندگی شهری، علاقه مند شده اند.
زندگی آپارتمانی موجب شد انسان از محیط زیست اطراف خود دور شود و به زندگی آسان صنعتی رو بیاورد و به تدریج ارتباط انسان با طبیعت کم و کمتر شد.
شرایط امروز جهان به گونه ای است که با وجود تغییرات اقلیمی و آب و هوایی  و تهدیدات متعدد دیگر پیش بینی می شود که تا سالهای نه چندان دور آینده ممکن است بشر برای تامین غذای مورد نیاز خود با مشکلات جدی مواجه شود.
بنابراین ایده های خلاقانه برای گنجاندن مزارع کوچک  کشاورزی و باغچه ها در بافت شهرها می تواند ازین پس مورد توجه معماران و مدیران شهری قرار گیرد.
همین حالا هم برخی از عاشقان و دوستداران طبیعت در فضاهایی نظیر بالکن خانه‌ها  و پشت بام ها و فضاهای خالی بین ساختمان‌های خود به تولید محصولات کشاورزی می پردازند که البته بیشتر جنبه ی تفریحی و سرگرمی دارد. امااز قرار معلوم بشر در سالهای آینده حتی ناچار است مواد غذایی خود را در  باغ‌هایی عمودی بر نمای ساختمان‌ها ایجاد کرده و خودکفایی را تجربه کند. 
گذشته از اینکه وجود مزارع شهری موجب زیبایی شهرها خواهد شد رونق اقتصادی در نتیجه فروش محصولات کشاورزی ، کاهش فاسد شدن مواد غذایی به واسطه کم شدن مسافت تحویل محصول و کاهش نیاز به بسته‌بندی مواد غذایی  را نیز به دنبال دارد چون مواد غذایی ارزان و بی واسطه و در همان منطقه یا محله مصرف می شود.
ایجاد مزارع شهری بهترین ایده برای تولید محصولات کشاورزی است  با این کار هم از آلودگی هوای شهرها جلوگیری شده  و هم در صورت فراگیری موجب کاهش دمای کره زمین  خواهد شد.
بنابراین وجود مزارع در بافت شهری و به طورکلی گسترش کشاورزی در شهرها ارتقای کیفیت محیط زیست را در پی دارد. همچنین امنیت غذایی ، رفاه اقتصادی ، مشارکت اجتماعی و ارتقاء سلامت عمومی جامعه پیامد مبارک توسعه کشاورزی در شهرها خواهد بود.