ضرورت آموزش  کنترل هیجان ها برای پیشگیری از خشونت


یاددداشت اول |

■  با مسوولیت سردبیر

خشونت پدیده ای اجتماعی است که فارغ از ملیت، نژاد، طبقه اجتماعی و حتی میزان توسعه یافتگی در همه ی جوامع دیده می شود. اگرچه میزان و شدت آن در جوامع و فرهنگ های گوناگون متفاوت است.

خشونت را می توان هم علت و هم معلول بسیاری از آسیب های اجتماعی دانست. عوامل متعددی می توانند بر شکل گیری خشونت و نوع و میزان آن اثرگذار باشند. با این حال عوامل اجتماعی و فرهنگی نقش موثری در نوع و میزان خشونت دارند.

در پی چندین مورد حوادث به وجود آمده از جمله تبرکشی های اخیر در شهرستان گرگان و به طور کلی در استان گلستان  ضرورت دانستیم که به بررسی زمینه های فرهنگی موثر بر خشونت در شهر گرگان بپردازیم.

عدم برآورده شدن انتظارات از راه های مشروع، عدم تخلیه صحیح و مناسب خشونت انباشته شده، عدم تعهد به اصول اخلاقی، خانوادگی و اجتماعی، در دسترس بودن سلاح گرم و سرد، ضعف در کنترل خشم آنی، تصور ناتوانی پیگیری پلیس و نهادهای امنیتی، قضایی و.....عواملی است که در بررسی خشونت های اخیر به خوبی مشهود است.خشونت ازمهم ترین آسیب هایی است که سلامت روان فرد و در نهایت جامعه را به خطر می اندازد و آرامش و امنیت روانی افراد جامعه را مخدوش می کند. متاسفانه خانواده ها، برای پیشگیری از زمینه های سوق دهنده ی جوانان به سمت رفتارهای خشونت آمیز و پرخاشگرانه،  آموزش های لازم را ندیده اند انگشت اتهام همچنان به سمت نظام آموزشی است که نتوانسته است در مورد روش های درست فرزندپروری به خانواده ها مخصوصا خانواده های در معرض خطر آموزش های لازم را ارایه دهد. همچنین آموزش  به کودکان و نوجوانان در مدارس برای پیشگیری از خشونت از اهمیت ویژه ای برخوردار است.کنترل درست هیجان ها و مدیریت آنها برای تنظیم روابط اجتماعی و نیز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی ضرورت دارد بنابراین باید

راههای مقابله باخشونت و مدیریت خشم را بیاموزیم و به فرزندان خود نیز آموزش دهیم.