نتخابِ استاندار بهانهای برای چند پرسش مدیرانِ بومی یا بیرونی!؟
اجتماعی |
ا
■ عباس فرهادی
کسانی که اخبار رسمی و غیرِ رسمی را دربارهی انتخاب استاندار گلستان دنبال میکنند، دراین چند روز با لیستهای مختلف که امضای محکمی هم داشتند، روبهرو شدهاند، اما انگار هیچکدام از گزینهها مورد قبول جمع غالبِ لایههای قدرت قرار نگرفتهاست. اینکه آیا اصولگرایان در دورانِ دولتهای اصلاحطلب بخاطر هدف مشترک متحد بودهاند ولی حالا که به قدرت رسیدهاند، دچار اختلاف سلیقه شدهاند یا به رسم معمولِ همهی جناحها هر گروه و دستهای دوست دارند، نیرویی از جمعِ خودشان صندلی استانداری را به دست بیاورد، بحثی ست که بعداز انتخابِ استاندار بهتر است به آن پرداخته شود؛ ولی الان موضوع اصلی در این است که:
"استاندار و مدیران ارشدِ استانِ ما بومی باشند بهتر است یا بیرونی!؟"استدلالی که برای انتخاب استاندار بیرون از استان آورده میشود اصولاً این است که:
" اگر مدیری قوی باشد چه اشکال دارد که بیرونی باشد!؟"
این توجیه اگرچه به ظاهر خوشایند به نظر میرسد ولی چند سوالِ چالشی را به وجود میآورد:
۱-البته خوب است و باید که مدیران قوی و متخصص باشند ولی مگر در استانِ ما شخصیتهای متعهد و متخصص کم داریم که از بیرون انتخاب شوند!؟
2-چرا فکر می کنید که مدیر قوی باشد فرقی نمیکند از کجا باشد!؟
بی شک هر استانی ویژگیهای خودش را دارد. بخصوص گلستان که رنگینکمانی از اقوام و مذاهب و فرهنگهای متنوع است و بیشترین مهاجر را حتی در بین استانهای شمالی دارد و یک استاندارِ بومی طبیعی است که شناخت بهتری خواهد داشت و به ادارهی اینجا مسلطتر خواهد بود.
۳-تجریه ثابت کرده اصولاً مدیران متعهد و متخصصِ بومی بخاطر تعلق خاطر به استانِشان از دل و جان و حتی بیشتر از حد وظایفشان دل میسوزانند و با روابط و ارتباطاتی که با پیشکسوتان و نخبگان و... دارند بهتر میتوانند به امور و مشکلات مردم رسیدگی کنند.
آیا شما یادتان نیست در دورانی که سیل و آتش در دشت و جنگلهای گلستان افتاده بود، استاندران و مدیران بیرونی حتی در دسترس نبودند!؟ و تلفن نمایندهی مجلسِ آن دوران را جواب نمیدادند؟
در پایان آنچه که از حرف دل مردم برمیآید، همگان انتظار دارند یک استاندار و مدیرانِ بومیِ متعهد و متخصص برگزیده شوند و تصمیمگیرندهها و لایههای قدرت دراین خصوص بهجای رقابتهای شخصی و گروهی به سرنوشت مردم و استان فکر کنند.
■ فعال اجتماعی