بودجه کفاف توسعه گلستان را می دهد؟
خبر |
استانی که ظرفیت های اقتصادی کم نظیری در بخش های کشاورزی و گردشگری دارد امروز در محرومیت به سر می برد و به دلیل عدم توانایی در استفاده از پتانسیل هایش نتوانسته است از این ظرفیت ها درخدمت توسعه بهره ای ببرد.
فاطمه سراوانی __ استان گلستان از ابتدای تاسیس بودجه عمومی مطلوبی نداشته است، در همه ی دولت های پیشین هم مسوولان ارشد استان از کمبود بودجه گلایه مند بودند و از سوی دیگر در حوزه ی امکانات زیربنایی و زیرساختی با چالش های فراوانی مواجه است و به گواهی مسوولان، اعتبارات استان حتی هزینه های روزمره را نیز جوابگو نیست.
استانی که ظرفیت های اقتصادی کم نظیری در بخش های کشاورزی و گردشگری دارد امروز در محرومیت به سر می برد و به دلیل عدم توانایی در استفاده از پتانسیل هایش نتوانسته است از این ظرفیت ها درخدمت توسعه بهره ای ببرد. تاکنون از فرصت ها برای توسعه این استان و تقویت زیرساخت های آن استفاده مناسبی نشده است.
در حوزه گردشگری با وجود آثار تاریخی و ظرفیت های طبیعی کم نظیراین استان از داشتن یک هتل پنج ستاره درجه یک محروم است و زیرساخت های اولیه برای گردشگران فراهم نیست.
در حوزه کشاورزی با وجودی که استان گلستان توان تولید محصولات زراعی و باغی بسیار بالایی در سال دارد اما به دلیل کمبود ها و نارسایی ها در بخش صنایع تبدیلی از این ظرفیت به طور شایسته ای بهره برداری نمی شود.
در همین ابتدای دولت سیزدهم همه ی تلاش مردم و مسوولان با مشارکت هم باید اصلاح اشتباهات و رفع کاستی ها باشد.
شاید برخی سرمایه گذاری های نادرست و ناتمام که وقت و انرژی و سرمایه ی بسیاری را هم از میان برده است نباید انجام می شد از جمله شاخص ترین آنها پروژه ی پتروشیمی گلستان که به راستی خار چشمی در استان است.
یا در بخش کشاورزی پیشگیری از کاشت محصولات آب بر همچون شالی نباید اتفاق می افتاد که افتاد و این همه هزینه روی دست استان گذاشت تا جایی که امروز منابع آبی ما تا این حد به خطر افتاده است.
اگر به دنبال اصلاح اشتباهات گذشته هم باشیم برای رفع چالش های موجود و حرکت در مسیر درست نیازمند هزینه و اعتبارات قابل توجه و جذب سرمایه گذار هستیم.
در پایان چند پیشنهاد به مدیران دولت سیزدهم که تازه نفس و با ایده های نو با جدیت برای توسعه ی استان تلاش می کنند داریم و معتقدیم همراهی و همدلی مردم، مسوولان و رسانه به عنوان نهاد نظارتگر و نقاد می تواند راه توسعه ی استان را هموارتر و حل چالش های ریز و درشت آن را امکان پذیر کند.
- در ابتدا باید بگوییم اولویت بندی در انجام امور بسیار مهم است پس با اولویت کارها را پیش ببریم.
- در بخش کشاورزی به مدیریت منابع آبی به عنوان مهم ترین و اساسی ترین مساله به صورت ویژه توجه کنیم.
- تلاش و پیگیری نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی برای افزایش بودجه استان ضرورت دارد توسعه ای که مردم استان انتظار دارند را نمی توان با این بودجه برآورده کرد.
- به اتمام پروژه های ناتمام استان توجه کنیم غفلت از این موضوع هزینه های انجام شده در گذشته را به هدر خواهد داد.
- با توجه به ظرفیت استان در حوزه های دانشگاهی از افراد نخبه و دانشگاهی استان در راستای توسعه استان استفاده کنیم.