مهارت آموزی راه حل چالش اشتغال گلستان
یادداشت |
فاطمه سراوانی
گلستان از استانهای با نرخ بیکاری بالا در کشور است و تلاش دولت ها در سال های گذشته نیز به هر دلیل نتوانسته به حل این مشکل کمک کند.
با وجود تعداد زیاد فارغ التحصیلان دانشگاهی، نداشتن مهارت نیروی کار موجب شده تا حل این مشکل همچنان با دست انداز مواجه باشد.
اگر چه علل متعددی برای بالا بودن نرخ بیکاری استان می توان برشمرد اما به عقیده کارشناسان این حوزه، مهم ترین و اثرگذارترین مولفه نبود مهارت لازم برای ورود به بازار کار است که فارغ التحصیلان را در یافتن شغل مناسب ناکام کرده است.
شیوع ویروس کرونا، محدودیتهای سرمایهگذاری در استان، تداوم خشکسالی و کاهش نزولات جوی و تاثیر آن بر اشتغال بخش کشاورزی با توجه به اینکه اقتصاد استان برپایه کشاورزی است و علل و عوامل دیگرموجب بالا رفتن نرخ بیکاری در استان شده است.
ضرورت دارد تا سیاستگذاریهای لازم به منظور کاهش نرخ بیکاری استان انجام شود که یکی از مهم ترین این اقدامات مهارتآموزی به نیروهای جوان و فارغالتحصیلان دانشگاهی است.
اگر ادارهکل فنی و حرفهای استان مشاغل خانگی متناسب با ظرفیت هریک از روستاهای استان را شناسایی کند می تواند با مهارتآموزی به آنان گام بلندی در جهت کاهش نرخ بیکاری بردارد.
برای تحقق این هدف لازم است تا متناسب با ظرفیتها و استعدادهای هر یک از روستاهای استان که بالغ بر 1000 روستا است برای ارتقای مهارت روستاییان برنامه ریزی شود تا هریک از روستاهای استان را بتوان به عنوان یک برند معرفی کرد همان طور که روستای عطاآباد توانسته به برند مهارتهای صنعت چوب و مبلمان و روستای پنج پیکر به برند پارچه تبدیل شود.
با وجود جوانان نخبه ای که در استان داریم اگر در زمینه مهارت آموزی به آنان برنامه ریزی شود با توجه به ظرفیت های قابل توجه موجود در استان در حوزه گردشگری و کشاورزی می توانیم شاهد کاهش نرخ بیکاری در استان باشیم مشروط بر اینکه همه نهادها و دستگاهها با همراهی و تعامل با هم بستر ایجاد اشتغال را فراهم کنند.