هم اندیشی برای یک ده آباد


گزارش |

کوثر قندهاری: ازقدیم الایام گفته اند «یک ده آباد بهتر از صد شهر خراب است» اگر روستاهای ما آباد باشند شهرستان ما آباد خواهد شد. در آن صورت ما استانی آباد و توسعه یافته خواهیم داشت. با آبادانی استان ها کشور عزیزمان ایران هم ساخته خواهد شد. پس نشست هم اندیشی، ما، دقیقاً در راستای آبادانی و توسعه یافتگی ایران است. در واقع ما منطقه ای عمل می کنیم و ملی فکر می کنیم. نگویم ما چه کاره هستیم؟ چه کار می توانیم بکنیم؟ما خیلی کارها می توانیم بکنیم از جمله تلاش برای توسعه و پیشرفت روستای خودمان که دقیقاً در راستای پیشرفت و ترقی ایران است.

این ها بخشی از سخنان پایانی یکی از سخنرانان نشست «هم اندیشی اهالی برای پیشرفت و توسعه روستای سیدمیران» بود که شامگاه روز پنج شنبه 30 دیماه 1400 در مسجد امام حسین (ع) این روستا برگزار شد. سیدمیران یکی از روستاهای شهرستان گرگان است که در فاصله 12 کیلومتر غرب شهر گرگان قرار دارد. این روستا بیش از 2 هزار نفر جمعیت دارد و اهالی آن به کشاورزی اشتغال دارند و آب زراعی آنها از رودخانه شصت کلاته تأمین می گردد.

در آغاز این هم اندیشی، رئیس شورای سیدمیران، ضمن خوش آمد گفت، ما تقریباً از 200 نفر برای حضور در این جلسه دعوت کردیم تا به هم فکری درباره مسائل اساسی روستا بپردازند. ما دست همکاری به سمت همه دراز می کنیم، هم چنانکه به ما رأی دادید، امروز هم از شمامی خواهیم برای مسائل اساسی روستا فکری بکنید و ما را در جهت حل مشکلات کمک کنید و به ما راه کار بدهید. رجب ساورعلیا افزود، ما امسال، سال سختی را در پیش رو خواهیم داشت. آب کم است باید آن را مدیریت بکنیم، نباید آن را به کاشت شالی به غیر از نسق اختصاص بدهیم. ما برای حل آب شُرب، حتی نماینده مجلس را به روستا آوردیم، باید زمین مناسب برای درست کردن منبع آب در اختیار مسئولین قرار دهیم، از شما می خواهیم به ما کمک کنید. ما از همه افرادی که حاضر به سرمایه گذاری در روستا باشند حمایت می کنیم. نشست ما، برای هم اندیشی پیرامون روستا و کمک به حل مشکلات آن است.

روحانی مسجد امام حسین (ع) سیدمیران در این مراسم گفت: باید در کارها همفکری کرد، آبادانی با مشارکت جمعی ممکن و میسّر است و دست خداهم با جمع است. حجت الاسلام رحیمی افزود: از شما می خواهیم در همفکری برای حل مشکلات روستا، برای مسجد هم فکری بشود و با ادامه ساخت و ساز، آن را کامل کنیم. حسین ساورعلیا معروف به شیخ حسین در این نشست گفت: باید به مسئولین روستای خود اعتماد کنیم و از آنها جدا نشویم، مقدمه هر کاری اعتماد است. باید با همدیگر باشیم و کارها را با همکاری پیش ببریم. جوانان و توجه به امور آنها را مد نظر داشته باشیم، نباید برای آنها مانع ایجاد کنیم. وقتی برای تحقیقات محلی به روستا می آیند نباید مو را از ماست بکشیم. باید طوری پاسخ دهیم و برخورد کنیم که مشغول کار بشوند آنها که نمی خواهند وزیر و مدیر کل بشوند، عضو نخستین دوره شورای روستای سیدمیران، از اهالی خواست به اندیشمندان و تحصیل کردگان روستا احترام بگذارند و برگزاری این نوع جلسات را ادامه دهند.

حسین احمری ضمن تشکر از ابتکار شورا و دهیاری سیدمیران گفت، باید چشم انداز آینده را مشخص کنیم و برای رسیدن به آن برنامه داشته باشیم و تلاش بکنیم. برای رسیدن به پیشرفت نقدینگی لازم است که باید تأمین کنیم. در این نشست رئیس هیأت امنای شرکت تعاونی زراعت سبز سیدمیران، پیشنهاد تشکیل صندوق برای توسعه سیدمیران را داد..

حسین ساورعلیا (کشاورز) در این نشست گفت، ما 2 هزار نفر جمعیت داریم، نباید فقط تعداد اندک و خاص همواره پیگیر انجام امور و ساخت و سازها باشند. همه باید سهیم بشوند و همکاری بکنند.

قربان ساورعلیا، در این نشست گفت: آیا از همگان برای حضور در این جلسه دعوت شده است، جوانان کجا هستند؟ باید به آنها فرصت بدهیم و آنان را در کارها سهیم بکنیم. بنیانگذار و مدیر سالن نرگس سیدمیران افزود، ما امروز جوانان دانشگاهی نداریم در صورتی که باید بچه ها را تشویق کنیم که درس بخوانند.

حسن ساورعلیا در این جلسه گفت: من از اقدام شورا و دهیار تشکر می کنم و امیدوارم این جلسه اولین و آخرین نباشد، امروز فقط مشکل روستای ما آب نیست، زمین یک مسئله اساسی است نباید آن را به هر کسی فروخت. اگر هم می فروشیم باید به کسانی بفروشیم که ارزش آن را داشته باشند.

قاسم ساورعلیا، دهیار اسبق روستای سیدمیران گفت: جلسه امشب آغاز بسیار خوب است، مشکلات ما ریشه در عدم توجه به کشاورزی دارد، باید با همکاری جهاد کشاورزی به تقویت کشاورزی بپردازیم. ما همه کشاورز هستیم و نیاز به حمایت داریم.

اکبر ساورعلیا در اظهار نظری گفت، مسئولان به میدان بیایند و به ما کمک کنند. با سوادهای ما، خبر روستا را بگیرند، بحث های فرهنگی مهم هستند.

الیاس تازیکه در این نشست گفت، جلسه امشب شروع خوبی است. روستای ما از هر نظر خوب است در موقعیت جغرافیائی بسیار خوبی قرار داریم. باید از همه ی فرصت ها و امکانات برای پیشرفت استفاده بکنیم.

محمود ساورعلیا از وجود امکاناتی در روستا و اطراف آن سخن گفت و افزود، لازم است از همه ی آنها برای پیشرفت روستا استفاده بکنیم.

شیخ حسن ساورعلیا در سخنانی خطاب به حضار گفت: خدمت به مردم بزرگترین فضلت است باید برای پیشرفت روستا، کمیته ها مختلف در عمران، بهداشت، ورزش و... تشکیل دهیم. از پتانسیل همه از جمله بچه های شهر استفاده بکنیم و جهادی در تمام کارها حضور پیدا کنیم.

ابوالقاسم غریب طی سخنانی گفت، منابع آب بسیار مهم است. نیاز است آن را مدیریت کنیم و این مدیریت باید توسط شورا انجام شود، باید جلوی کشت شالی، غیر از نسق را بگیریم. آب یک هکتار شالیزار، می تواند آب 5 هکتار زمین زراعی برای کشت دیگر محصولات از جمله لوبیا تأمین کند. وی در ادامه گفت، من قول می دهم امسال با اینکه چاه آب داریم، شالی نشاء نکیم.

محمد احمری در این نشست از همفکری به عنوان یکی از اصول مهم برای توسعه یافتگی و پیشرفت یاد کرد و گفت، در این راه ما باید آزمون و خطا کنار بگذاریم و از تجربیات خوب استفاده بکنیم. عضو اسبق شورای روستای سیدمیران افزود، الان روستاهای مثل نیازآباد، عطاآباد و پنج پیکر به برندهایی تبدیل شده اند، ما هم می توانیم با تلاش خود سرآمد باشیم.

رحمت الله رجائی طی سخنانی در این هم اندیشی گفت: جلسه امشب و حجم اظهارنظرها نشان می دهد ما حرف های زیادی برای گفتن داریم و بهتر است با یکدیگر بنشینیم و گفت و گو کنیم، کاری که تاکنون انجام نشد. وی ضمن تحسین ابتکار شورا و دهیاری سیدمیران گفت، حالا آنها توپ را در زمین ما انداختند، ما باید به آنها راهکار ارائه بدهیم. با یک جلسه هم نمی توانیم خروجی لازم داشته باشیم. نویسنده مدخل سیدمیران در دانشنامه گلستان گفت، پیشنهاد می کنم، جمعی برای گردآوری و تدوین نظرات تعیین و آنها بعد از جمع بندی به صورت پیشنهاداتی مشخص در اختیار شورا و دهیاری قرار دهند. علاوه بر این ما همه ساله، نشستی را در فصل زمستان تحت عنوان «هم اندیشی برای رشد و توسعه روستا» برگزار بکنیم. ما مشکلات فراوانی در زمینه اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، آب و ... داریم که باید برای همه آنها فکری بکنیم و تلاش بکنیم روستای آباد داشته باشیم. از قدیم الایام هم گفته اند، یک ده آباد بهتر از صد شهر خراب است. اگر روستاهای ما آباد شوند، شهرستان آباد می شود، با آبادی شهرستان ها، استان ما آباد می شود، با آبادانی استان ها، کشور آباد خواهد شد و همه ما این عرق را برای ایران عزیز داریم.

در رابطه با برگزاری اولین هم اندیشی برای رشد و توسعه روستای سیدمیران، یک عضو شورای روستای سیدمیران به خبرنگار ما گفت، برگزاری هم اندیشی نخستین گام برای استفاده از نظرات صاحب نظران است و ما از همگان می خواهیم دیدگاههای خود را به صورت مکتوب در اختیار شورا قرار دهند. مهدی رجائی گفت، شورا نماینده منتخب مردم است پس باید از نظرات مردم استفاده بکند. ما از همگان می خواهیم دیدگاههای خودشان را در اختیار ما قرار دهند.یاسر ساورعلیا دهیار روستای سیدمیران هم به خبرنگار ما گفت، امیدوارم با کمک همگان بتوانیم برنامه هایی برای پیشرفت روستا مدون و سپس اجرائی کنیم. اولین نشست هم اندیشی اهالی سیدمیران برای توسعه و پیشرفت این روستا، در شرایطی به پایان رسید که باران الهی بعد از مدت ها انتظار شروع به ریزش کرده بود. بارانی که روز بعد به همراه برف، مزارع آنها را سیرآب کرد و این انتظار را ایجاد نمود که با ریزش بیشتر نزولات آسمانی، همفکری و همدلی اهالی و پیشتازی شورا و دهیار در برگزاری جلسات هم اندیشی و استفاده از نظرات مردم، آنها شاهد آمدن بهاری زیبا و امیدبخش برای شروع کسب و کار باشند.